feri.visky Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Asa-i! Solutia asta este pe departe ceea mai simpla... in articolul respectiv mai sunt si alte scheme mult mai complicate!!! Dar amatorii isi fac scule cu care sa substituie fie lipsa semnalului fie nivelul ridicat al perturbatiilor de care nu ducem lipsa nici noi.@+_florin_+: nu prea inteleg ce rol are beculetul de 6,3 v... e un consumator serios in zona... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Beculetul are chiar rol de consumator deoarece puterea semnalului de rf este destul de mare, in jur de 1W daca imi amintesc bine, si este preferabil ca mare parte din ea sa fie disipata pe o sarcina artificiala. Emisia se facea pe 200kHz, o frecventa total ilegala si nu era recomandat sa "bata" prea departe. In plus, era greu sa construiesc o antena adaptata la frecventa aceea care sa constitue o sarcina corecta pt emitator, ca sa elibereze energia de rf in eter.Desigur ca varianta prezentata de dl feri.visky este splendid realizata practic si mai eleganta. Insa varianta mea are si ea avantajele ei: sa nu uitam ca modulatia pe anod cu transformator este cea mai lipsita de distorsiuni si calitatea semnalului este excelenta. Imi amintesc ca nu am sesizat nici o deosebire de calitate intre receptia semnalelor transmise cu acest emitator si postul National de radio care era putin mai jos, pe 153kHz.Fiind prima mea constructie, am fost extrem de multumit la vremea aceea. Link spre comentariu
whitesnake Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 am gasit pe un site turcesc o schema de emitator AM. foloseste un singur tranzistor, BF199. schema este aici http://www.teknomerkez.net/makale.asp?k=140 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum