Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Memorie SD cu PIC

Vizitator autel

Postări Recomandate

Vizitator autel

Buna. Am un PIC18F4523 pe care vreau sa conectezi cu un card de memorie SD. Microcontrolerul sa fie capabil sa citeste si sa scrie pe card. Vreau sa folosesc SD ca am nevoie de minim 500MB, ca sa salvez datele venind de la senzori, pentru mai mult un an.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caddyct

5

• Stefan

2

• nooob64

1

• Mondan

1

Top autori în acest subiect

Vizitator autel

Ms, dar sunt curios la parte de hardware. Se poate conecta pinile de la microcontroler direct la SD, sau trebuie si alte componente. Am cititi ca SD functioneaz pe 3.3 volt, asta inseamna ca si celelalte pini care vin din pic nu trebuie sa aiba mai mult de 3.3V?

Link spre comentariu
Vizitator autel

Inca o intrabare. Am vauzt peste tot ca cardurile SD se alimenteaza de la 3.3Volt. Sunt curios care este tensiune maxima si minima la care se poate conecta ca sa functioneaza.

Link spre comentariu

testele incerc sa le fac in simulator.mai precis in proteus 7 (are si un MMC dar momentan ma lupt cu "multimedia card image file")cand ai dat F11 ai selectat si 18F452? pare cam mic HEX-ul :nebunrau:acum invat sa folosesc si terminalul

Link spre comentariu

ups am uitat sa selectez detaliulhai ca il modific acum din nouLater edit: gata am atasat versiunea pentru procesorul pic18f4520hope it worksLater edit 2: daca iti reuseste sa-mi dai si mie fisierul *.DSN de la proteus sa incerc si eu

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator autel

Are cineva o schema si un cod 100% functional pentru a conecta un kingstone 2gb la un pic18f4523 (sau macar pic18). Am incercat sa conectez si sa testez cu codul mikroC Mmc_Test, si scrie ca init_ok, iar la write scrie error.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări