Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 surse in comutatie,obiectivul tensiune mai mare

teleflyer

Postări Recomandate

Si eu am o idee asemanatoare, astept pareri, am o tona de transformatoare de imprimanta care dau cam 30V la 0.4 amperi, as vrea sa incerc sa construiesc vreo 8-10 stabilizatoare de 24 v cu 7824 si sa le cuplez in serie, ultimul stabilizator l-as face cu un lm317 si in final ar iesi o sursa stabilizata de 1-200 si ceva de volti, extrem de ieftina , 400 mA, foarte buna la experimente. Ceea ce nu imi imaginez e cum ar reactiona toata treaba asta la scurtcircuit, daca nu ar ceda in cascada protectiile, alte inconveniente, multumesc mult!

Nu stiu daca puteti face reglabila sursa, LM317 duce maxim 40V. Ati putea face un regulator serie cu componente discrete...Dar mai este o problema cu regulatoarele serie: puterea disipata creste pe masura ce scazi tensiunea la iesire (daca curentul e constant). Ca exemplu, daca intra 200V intr-un alimentator serie, iar la iesirea acestuia aveti 25V la 400mA atunci regulatorul va disipa 70W.In concluzie, regulatoarele serie au randament foarte prost daca sunt folosite la tensiuni mari de intrare pentru ca ele se comporta ca un "rezistor activ" in serie cu sarcina si disipa restul de putere care nu se disipa pe sarcina. Solutia tot pe comutatie se bazeaza.Bafta la proiecte
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• teleflyer

5

• moro

2

• Depanatoru

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări