Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 surse in comutatie,obiectivul tensiune mai mare

teleflyer

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• teleflyer

5

• moro

2

• Depanatoru

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Mai bine incerci un clasic liniar cu transformator + punte si filtraj. Eventual si un stabilizator in caz ca ai nevoie musai de tensiune stabilizata acolo. Daca spui ca nu esti frate mare cu electronica, nu te sfatuiesc sa-ti bagi mainile intr-o sursa in comutatie

Link spre comentariu

Mai bine incerci un clasic liniar cu transformator + punte si filtraj. Eventual si un stabilizator in caz ca ai nevoie musai de tensiune stabilizata acolo. Daca spui ca nu esti frate mare cu electronica, nu te sfatuiesc sa-ti bagi mainile intr-o sursa in comutatie

Sa inteleg ca e mai complicat si nu merge sa leg cateva fire asa cum ma gandeam..... multumesc :cry:
Link spre comentariu

am o sursa in comutatie de 24V si 13A si un consumator care necesita 35-40V si 9A. Pot lega o sursa de 12V si 12A in serie pentru a obtine 36v?

Da ! Se pot conecta in serie.
Uite o raza de speranta,cu tot respectul mai astept pareri
Link spre comentariu

am o sursa in comutatie de 24V si 13A si un consumator care necesita 35-40V si 9A. Pot lega o sursa de 12V si 12A in serie pentru a obtine 36v?

Da ! Se pot conecta in serie.
daaaa?si daca ambele surse au legat minusul la impamantare? face poc? sau poate nu face...
Link spre comentariu

Si daca ... si daca ... si daca una e defecta , oare face si cealalta "poc" ? Asa putem discuta aiurea la nesfarsit , din moment ce omul nu a zis nimic in sensul asta nu prea e util postul tau .

Link spre comentariu

Tocmai a spus ca nu se pricepe la electronica asa de mult. Deci eu zic ca probabil nu ar stii daca iesirea este total izolata sau nu. Daca iesirea este conectata cumva la impamantare, atunci la legarea in serie una dintre surse va fi in scurt circuit.

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cum aflu daca iesirile sunt legate la impamantare sau nu. Sursa are iesire pentru impamantare. Masor cumva rezistenta dintre impamantare si celelalte iesiri?

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Si eu am o idee asemanatoare, astept pareri, am o tona de transformatoare de imprimanta care dau cam 30V la 0.4 amperi, as vrea sa incerc sa construiesc vreo 8-10 stabilizatoare de 24 v cu 7824 si sa le cuplez in serie, ultimul stabilizator l-as face cu un lm317 si in final ar iesi o sursa stabilizata de 1-200 si ceva de volti, extrem de ieftina , 400 mA, foarte buna la experimente. Ceea ce nu imi imaginez e cum ar reactiona toata treaba asta la scurtcircuit, daca nu ar ceda in cascada protectiile, alte inconveniente, multumesc mult!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări