teleflyer Postat Octombrie 4, 2009 Partajează Postat Octombrie 4, 2009 Salut,am o sursa in comutatie de 24V si 13A si un consumator care necesita 35-40V si 9A. Pot lega o sursa de 12V si 12A in serie sau in alt fel cu cea de 24V pentru a obtine 36v? Link spre comentariu
teleflyer Postat Octombrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2009 Eu sunt asa putin peste 0 la electronica,daca am zis o tampenie spuneti-mi ca nu ma supar,macar nu ma mai agit. Link spre comentariu
moro Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Mai bine incerci un clasic liniar cu transformator + punte si filtraj. Eventual si un stabilizator in caz ca ai nevoie musai de tensiune stabilizata acolo. Daca spui ca nu esti frate mare cu electronica, nu te sfatuiesc sa-ti bagi mainile intr-o sursa in comutatie Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 am o sursa in comutatie de 24V si 13A si un consumator care necesita 35-40V si 9A. Pot lega o sursa de 12V si 12A in serie pentru a obtine 36v?Da ! Se pot conecta in serie. Link spre comentariu
teleflyer Postat Octombrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Mai bine incerci un clasic liniar cu transformator + punte si filtraj. Eventual si un stabilizator in caz ca ai nevoie musai de tensiune stabilizata acolo. Daca spui ca nu esti frate mare cu electronica, nu te sfatuiesc sa-ti bagi mainile intr-o sursa in comutatie Sa inteleg ca e mai complicat si nu merge sa leg cateva fire asa cum ma gandeam..... multumesc :cry: Link spre comentariu
teleflyer Postat Octombrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2009 am o sursa in comutatie de 24V si 13A si un consumator care necesita 35-40V si 9A. Pot lega o sursa de 12V si 12A in serie pentru a obtine 36v?Da ! Se pot conecta in serie.Uite o raza de speranta,cu tot respectul mai astept pareri Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Sursele de tensiune se pot lega in serie fara probleme . Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Oricite surse de curent continuu se pot lega in serie, cu conditia respectarii polaritatii (de inseriere!) si sa nu se depaseasca curentul debitat de cea mai slaba sursa . Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 am o sursa in comutatie de 24V si 13A si un consumator care necesita 35-40V si 9A. Pot lega o sursa de 12V si 12A in serie pentru a obtine 36v?Da ! Se pot conecta in serie.daaaa?si daca ambele surse au legat minusul la impamantare? face poc? sau poate nu face... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Si daca ... si daca ... si daca una e defecta , oare face si cealalta "poc" ? Asa putem discuta aiurea la nesfarsit , din moment ce omul nu a zis nimic in sensul asta nu prea e util postul tau . Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Tocmai a spus ca nu se pricepe la electronica asa de mult. Deci eu zic ca probabil nu ar stii daca iesirea este total izolata sau nu. Daca iesirea este conectata cumva la impamantare, atunci la legarea in serie una dintre surse va fi in scurt circuit. Link spre comentariu
teleflyer Postat Octombrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cum aflu daca iesirile sunt legate la impamantare sau nu. Sursa are iesire pentru impamantare. Masor cumva rezistenta dintre impamantare si celelalte iesiri? Link spre comentariu
moro Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 ochiometric. vezi unde duce traseul de masa, si daca duce spre mufa de alimentare (pinul pentru pamantarea de la priza) inseamna ca masa e comuna cu impamantarea Link spre comentariu
George(sb) Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 eu am inseriat surse de PC, trebuie sa le tai impamantarea si sa pui izolatoare intre masa si carcasa, am o astfel de combinatie care merge brici de multi ani Link spre comentariu
cnegrea0 Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Si eu am o idee asemanatoare, astept pareri, am o tona de transformatoare de imprimanta care dau cam 30V la 0.4 amperi, as vrea sa incerc sa construiesc vreo 8-10 stabilizatoare de 24 v cu 7824 si sa le cuplez in serie, ultimul stabilizator l-as face cu un lm317 si in final ar iesi o sursa stabilizata de 1-200 si ceva de volti, extrem de ieftina , 400 mA, foarte buna la experimente. Ceea ce nu imi imaginez e cum ar reactiona toata treaba asta la scurtcircuit, daca nu ar ceda in cascada protectiile, alte inconveniente, multumesc mult! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum