Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse VCR in comutatie-ce deosebire avem ?

Postări Recomandate

Nu stiu ce intelegeti prin flama apreciabila , in mod normal e doar o sursa de video si nu are cine stie ce filtraj , o fi prost stecherul sau fisa .Oricum nu se adauga termistori sau alte modificari intr-un aparat pentru ca face flama la priza , prima data aud un asemenea motiv . Daca e vreo problema reala se repara .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Din cauza faptului ca in st-by aparatul consuma 14 w/h , il scot din priza , ca alta solutie nu am momentan . La conectare face o flama apreciabila.

Gandeste-te ca sursa aia merge tot timpul, iar comanda de stby nu se face direct pe sursa ci dupa circuitul secundar. E normal daca stam sa ne gandim ca in sursa sunt niste circuite care lucreaza si consuma si acelea curent nu? 14W e destul de acceptabil, si sper ca ai masurat asta cu secundarele izolate de consumatori, si aici includ si acele stabilizatoare de tensiune imediat dupa redresare care consuma si ele ceva ceva acolo . Daca ai sursa din prima schema la indemana iti propun sa izolezi toti pinii din secundare, sa lasi doar infasurarea primara si cea de reactie si masoara apoi curentul de la sursa
Link spre comentariu

Multumesc pentru idei .Asa am sa fac . M-am gindit ca in pauza , cu un temporizator sa opresc tensiunea de alimentate a afisajului , respectiv alimentarea filamentelor si alimentarea cu -30v. Este greu pentru ca pina acuma nu am reusit sa gasesc schema sau cartea service a aparatului . este un Panasonic NV-H65 . Daca ai cumva vreo ideie in acest sens , m-ar bucura grazav.

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Multumesc pentru idei .Asa am sa fac . M-am gindit ca in pauza , cu un temporizator sa opresc tensiunea de alimentate a afisajului , respectiv alimentarea filamentelor si alimentarea cu -30v. Este greu pentru ca pina acuma nu am reusit sa gasesc schema sau cartea service a aparatului . este un Panasonic NV-H65 . Daca ai cumva vreo ideie in acest sens , m-ar bucura grazav.

Daca sursa este in configuratia care imi place mie, cea fara optocuplor, e cam greu de convins sa functioneze in alt regim de stand-by. In cel mai fericit caz va functiona la frecventa foarte joasa si va vor deranja zgomotele pe care le va face playerul; asta in cazul in care nu va deceda tranzistorul chopper. Transformatorul este gandit sa functioneze intr-o anumita gama de frecventa. Daca reduceti consumul in secundar, veti obliga sursa se functioneze la frecventa de comutatie mult mai mica si atunci infasurarea primara din colectorul tranzistorului se va comporta ca un scurt si... :mortPuteti sa incercati prizele telecomandate. Se gasesc cam prin toate magazinele de constructii. O astfel de priza, in stand-by consuma extrem de putin.
Link spre comentariu

Nu faptul ca are sau nu optocuplor face ca o sursa sa functioneze bine fara sarcina . Sunt convins ca sursa originala ( fara optocuplor ) functioneaza foarte bine fara nici un consum . Pentru vdrapaca : frecventa tocmai creste la consum mic , la o sursa cu frecventa variabila fireste , intr-un video de obicei sursa e legata printr-o mufa de restul aparatului , crezi ca se distruge sursa daca scoti mufa si ramane fara consum ? Hai sa fim seriosi !

Link spre comentariu

Vezi tu , eu il folosesc actual doar pentru a inregistra noaptea emisiunile preferate. Aparatul este produs in 1988. Daca nu pot sa o fac comod si in plus mai maninca si 14w/h , mai bine il fac piese de schimb . de curind am cumparat unul cu 10 lei din talcioc si acolo am gasit piesele mecanice care le aveam uzate . daca nu pot sa o rezolv cu consumul energetic , cumpar altul generatie mai noua. Toata acesta treba este din pasiune si nu este o problema financiara . Am facut cercetare pe o sursa de la un J65 si am constata ca foloseste acelasi traf [sint inseriate ] , are si asta regulator de 5v dar are optoculor . uite , daca reusesc , am sa va povestesc.

Link spre comentariu

Si eu inregistram odata noaptea (nu era sa stau treaz sau sa ma scol pentru un film transmis pe la 2 sau 3 dimineata!), dar...1. Nu inregistram chiar in fiecare noapte (ma rog, poate ca tu ai mai multe casete)2 Peste zi, aparatul se poate scoate din priza, daca ti se pare ca ai un consum asa de deranjant. Vorba lui "depanatoru'", chiar ti se topeste priza de la "flama"? Nu te lasa impresionat de ceea ce mie mi se pare un fleac.3 Totusi, 14W....nici nu stiu daca se inregistreaza pe contor... in afara de cazul ca functionezi pe altceva decat reteaua E-on, ai alte "pierderi" mult mai mari (frigiderul in care se mosmondeste cu minutele chiar trebuie sa stea cu termostatul la maxim? Sau becurile uitate aprinse in camere in care nu e nimeni, si care consuma sute de wati....si mai sunt si altele...)Dar fiecare are prioritatile proprii, asa ca... (cea mai eficienta prin simplitate mie mi se pare temporizarea, dar se pierde prin nealimentare programarea pe videorecorder - a nu se uita ca totusi aparatul are si un stand-by o serie de subansamble in functie, nu doar pierderi in sursa!)Toate cele bune!

Link spre comentariu

Dupa parerea mea , ar trebui tinut sub tensiune procesorul central , procesorul timerului , memoriile de la programare . Daca reusesc sa il aduc la 5w/h cred ca este multumitor . Nu stiu daca sursa va functiona bine la acest consum . Mai are o dambla cind il bagi in priza : misca caseta 3 cm la drepta si 3 cm la stinga ;probabil ca sa se lamuresca ca are caseta , sau poate sa fie sigur ca nu s-a lipit banda de axe ???? ; treaba asta o face numai daca are caseta in el ; daca este gol doar se aprinde tot si apoi se stinge. Din acesta cauza cred ca trebuie tinut sub tensune procesorul central in permanenta .

Link spre comentariu

Am masurat:- curentul pe sursa aparatului neconectata , ingol si consuma 32mA adica aprox 7.16w -curentul pe aparat in st-by si consuma 47mA , adica cam 10.66w-curent pe sursa in gol cu regulator tensiune deconectat -consuma 28mA adica 6.27 wAm mai masurat sursa de la leptop pe gol si consuma 17mA adica 3.16w ; sursa de la leptop este cam de aceasi putere cu aparatul . Este clar ca sursa nu este prea performanta ; ce se poate face ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări