Vizitator matcastl Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Unde pot gasi un manual care sa trateze functionarea Monitorului LCD - in special a invertorului? Daca nu se gaseste, as putea primi o schema bloc a unui invertor?Ce tensiune produce invertorul, pt. alimentarea lampilor fluorescente? Cu ce se masoara, sau cu ce se pune in evidenta aceasta tensiune in conditii casnice (un digital si un analog de mare impedanta)? Si ultima intrebare: se intinpla ceva daca iesirile invertorului sunt in gol ? Multumesc mult daca cineva sacrifica din timpul sau pt. a-mi raspunde. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 invertorul e un ridicator de tensiune in impulsuri la o frecventa marisoara. contine un bloc generator de impulsuri care poate fi un bistabil banal , un 555 sau integrat specializat, 2 mosfeti care comanda un transformator ridicator miniatura( cu miez de ferita , frecventa de lucru fiind mare ) si un circuit de monitorizare a tensiunii pe iesire . un invertor contine si un circuit de st-by si eventual reglarea intensitatii. scheme si valori (Volti , mA )gasesti cu GOGU . tensiunea de lucru pe iesire e undeva la 500-700v din ce stiu eu .. se poate masura cu un aparat de masura cu cateva precautii cat timp aparatul stie sa masoare la frecventa de lucru a invertorului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum