Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa faci redresor(incarcator auto) din sursa atx

petre_s

Postări Recomandate

Daca am o sursa ,si se poate sa am grija sa nu faca scurt ,de ce sa mai angrenez atitia oameni si resurse pt fabricarea inca a unui redresor? Cind se va respecta principiul egalitatii omeniei ,atunci putem spera la mai bine!.Toate cele bune.

:ras: :ras: :ras: Calm, calm, cu studiu si munca, veti afla cum functioneaza o sursa in comutatie... :rade:
Link spre comentariu

nu modificati o sursa AT pt. redresor auto cautati o sursa ATX cu tl494/ka7500 limitarea de curent este necesara daca dv. nu faceti scurt,intr-o zi va face cineva:vecinul,fratele,copiii cautati la postarile mele,am scris in mare cum se face nu vreau sa spun ca sant cel mai indicat sa va ajute,dar eu am facut modificarea pt. colegi toate sursele mele de laborator sant ATX modificate am mai scris ca se pot modifica si sursele de 125w pe care le vinde cineva pe forum am facut rost de un telefon cu camera,nu am inca cablul de date voi pune pozele tuturor surselor modificate,poate voi fi mai convingator am pus si documentatia in spaniola

Link spre comentariu

de ce credeti ca nu este buna? este ATX,chiar mai noua daca scrie P4 pe ea cand povestiti despre o sursa atx spuneti si ce integrate are,este f. important pot detalia cum se modifica o schema dar depinde cel mai mult de cunostintele celui care vrea sa modifice pt. ca un incepator sigur se va impotmoli sa nu mai spun ca sursele ATX forward trebuiesc prezentate separat chiar si eu am avut probleme cu unele modele si nici nu pot aloca timp nelimitat pt. fiecare model de sursa sau pt. incepatori care nu stiu ABC-ul eu cand am dorit o sectiune cu teorie am fost prea entuziast pt. ca dupa 2 luni am observat ca majoritatea doresc mai repede schema+cablaj+plan implantare si ar fi fericiti daca dupa ultima lipitura sa introduca sursa in priza si sa faca cel mult niste reglaje numai schemele copiate,mici proiecte,idei,ridicari de scheme dupa montaje ocupa in biblioteca mea 6 sau 8 caiete studentesti si tot am ramas la un nivel mediu cum fac mereu,ma abat putin de la subiect:directorii de la o firma de surse din Singapore sant 2 ing din Serbia si Slovenia si sant de varsta mea--astea da realizari in viata asa ca macar la nivelul fiecaruia sa ne straduim sa facem mai mult

Link spre comentariu

Dincolo de ironie si batjocura exista pe acest forum si multa informatie , e folositor , e un mod de partasie ,de schimb de informatii ,eu nu am hobby electronica dar mai umplu cunostintele cu ea ,cum zicea cineva nu trebuie sa fii mecanic ca sa stii sa conduci o masina ,daca ti se da mura in gura e cam greu sa nu poti face .Nu mi-a raspuns nimeni la obiect, sau poate ca da si eu sunt orb, dar citesc si eu .Va doresc sa ajungeti mai mult decit sunteti , principiul dupa care fiecare om avanseaza este si ramine neschimbat, fiecare om este pretuit dupa masura priceperii lui.Si da, voi cauta si eu sa ma straduiesc mai mult, aveti dreptate !Sa-mi fie rusine , prostul si idiotul de mine. Ah ,asta nu e ironie ,ci doar imi trag niste palme singur,poate invat ceva!Urmeaza citeva luni de teorie, legea lui Ohm ,Watt ,Amper...etc.

Link spre comentariu

nu trebuie sa fiti prea aspru cu dv. daca nu santeti electronist ce am vrut sa spun este ca si pt. mine care am depanat mii de aparate electronica performanta este un vis am topit poate zeci de kg cositor,am facut zeci de montajele experimentale numai pt. a intelege diverse scheme si tot apelez aproape saptamanal la un inginer care nu a depanat in viata lui decat un tv-an Sport in schimb cand eu mergeam la un fotbal+bere el citea cataloagele marilor firme in electronica acum concepe schemele cu capul pe perna si numai faza finala o trece pe hartie ce vream sa spun asa intortocheat cum e stilul meu este ca depinde de fiecare, de efortul depus,chiar si de unele sacrificii pt. a vedea acolo niste rezultate in sport este f. vizibil acest lucru si de aceea ajung copii poate fara liceu sa castige in tari de care nu auzisera la scoala mai mult decat dl. Isarescu sau poate ca tinerii sant derutati ca se pot obtine si performante incredibile in timp scurt-ex. vinzi sondele altora si intri in top cat timp starea de sanatate i-mi permite sant pe aici si nu am nici o retinere sa dau un nr de telefon pers. serioase

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

D-le Miticamy, sunteti modest.Eu mi-am tocit coatele pe bancile unei facultati de electronica (din cauza ca m-a FASCINAT in copilarie...) Am invatat cu placere chestiile alea...Insa la capitolul utilitate... Da, ca sa castigi multi bani trebuie sa "vinzi" ceva, sa gasesti o cale sa convingi oamenii sa bage mana in buzunar si portofel si sa-ti dea banii...Electronica s-a deplasat in mare parte in fabricile de circuite integrate si/sau in uzine inalt specializate/tehnicizate (vezi placile multistrat).Ca PF se mai schimba o siguranta, o priza, un stecher...Si mai exista hobby-ul. Si un alt aspect care omoara activitatea "electronistului" e viziunea consumatorista: maturizarea tehnologiei de fabricatie permite cresterea fiabilitatii in perioada garantata/durata asteptata de viata si depanarea aproape imposibila la defectarea dupa aceasta perioada. (multe aparate sunt realizate cu integrate aproape imposibil de gasit si foarte dificil sau aproape imposibil de dezlipit/inlocuit; sau costul acelor componente e atat de mare incat e mai convenabil de cumparat un aparat nou cu totul - cu ceva timp in urma, un cunoscut cautase si gasise un integrat pentru o placa de retea, ceva mai scump decat o placa completa, noua si ceva mai performanta decat cea veche, fara a mai pune le socoteala munca de inlocuire!)Revenind la topic: Sursele de computer sunt ieftine si disponibile, avand si tensiunea atragatoare de 12 volti. Ajustarea acesteia la 13,8-14,4 volti si un control mai precis, sigur, stabil si eventual reglabil al curentului sunt modificarile necesare. Totusi sursele in comutatie disponibile sunt subansamble utilizate si detul de complexe. Se neglijeaza faptul ca e posibil sau chiar necesar de a se proceda la o revizuire generala a sursei; adesea e necesar de a verifica si schimba multe din condensatoarele electrolitice, acestea fiind atat solicitate mai intens in asemenea blocuri cat si componente mai problematice tehnologic (dupa trecerea de la tuburile cu vid la semiconductoare, electroliticii au ramas componentele cu cea mai scazuta durata medie de functionare)Succes!

Link spre comentariu

Va salut!---interventia dvs. este foarte utila electronistilor in sensul ca arata celor din afara meseriei cu ce probleme ne confruntam si eventual sa aprecieze mai mult interventiile noastreeu cand raspund sper ca mesajul sa ajunga la o persoana matura care sa aibe in continuare o strategie proprie de abordare a problemei-daca este complet in afara meseriei sa duca sursa pt. modificat unei persoane pricepute-daca este pasionat-incepator sa faca interventii minimale si apoi pas cu pas sa fie ajutat aici pe forum-daca are mai multa experienta,exemplu in depanare tv,sa primeasca numai cateva indicatii specifice surselor ATX deoarece si in tv,monitoare, DVD s-au intalnit cu surse dar fiind flyback difera un pic-pt. cei cu experienta in surse sa fie numai un schimb de idei,eventual sa anunte unele realizari deosebiteDe fapt am mai scris ce speram cand am intrat pe forum:cateva persoane care doreau sa abordeze domeniul surselor sa profite de mica experienta a cuiva ca o mica ,,scurtatura,, in drumul lor--pur si simplu sa mai reduca din cautarile pe net(si mai util celor care nu stapanesc suficient de bine engleza)O zi buna tuturor!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

salut am facut si eu acesta modificare la o sursa functioneaza perfect pot sa o reglez de la 13.8v -14.7v si am inseriat o rezistenta de 1 ohm si 10watt pe plus dauneaza cu ceva ?am pus aceea rez ptr a nu face scurt accidental .

Link spre comentariu

la 14v printr-o rez de 1 ohm trec 14a,adica o putere de 200wa ramas ventilatorul in sursa?eu am scris si am dat si schema,se poate pune un circuit de limitare curent care face si adaptarea la acumulatorul de incarcat

Link spre comentariu

Revin, in principal din motive de respect pt Dl Miticamy:Ca un moldovean incet ce sunt, rotitele mi s-au invartit mai lent, insa...Recitind postarile dv mai de pe la inceputul anului, revin cu impartasirea experientei proprii: fiecare din noi are atat unele cunostinte "subtile", aproape "esoterice", cat si dureroase lacune!Pentru motivul simplu. trivial dar si de bun-simt ca nu le poti sti pe toate!!Cunosc si eu oameni care au depanat o viata televizoare; unii au reusit sa treaca la tv-ul cu sursa in comutatie si microcontroler, altii nu... Si unii dintre acesti depanatori, altfel foarte eficienti in domeniul lor s-au dovedit tufa in domenii diferite (de exemplu depanarea de echipamente cu circuite logice); nu e nici o rusine, acolo exista un specific destul de diferit de circuitele tipice electronicii de BLC (de la bunuri de larg consum).Si mai exista si insii realmente talentati (am avut privilegiul sa cunosc vreo 2 din astia). E genul de persoana capabila sa repare un videorecorder (pe vremea cand asa ceva costa cat un apartament), fara schema, fara catalog sau piese originale, ba chiar fara sa stie foarte precis cum functioneaza.... Bineinteles, nici lor nu le "iesea" chiar de fiecare data, insa rateurile erau destul de rare....Si am mai admirat si capacitatea de a asimila cunostinte in regim autodidact, "chemare" care mi se pare tot mai rara!Electronica e destul de vasta; chiar daca, asa cum am spus integrarea ne-a limitat accesul la multe elemente (integratul trebuie schimbat cu totul), in acelasi timp a eliminat o munca plictisitoare si de durata (existau depanatori si pentru calculatoarele alea construite cu sute de SN7400 si mii de sarme intre ele!!!)Si eu sunt format (ca multi din generatiile "vechi") in ideea ca daca stii cum functioneaza si de ce s-a pus o anumita valoare de rezistor sau condensator acolo (sau chiar stiii cum s-o calculezi!), sansele ca ceea ce construiesti (sau, de ce nu, depanezi) sa creasca!Sigur ca vor apare mereu incepatori (si nu numai din generatiile tinere), insa doar cei care inteleg ca, totusi exista niste "baze" (Ohm, Kirchhof, Watt) fara de care chiar nu se poate, vor depasi acest stadiu....Kiturile au si o parte "perversa", in sensul ca formeaza impresia ca e suficienta manipularea mecanica a unor componente (plantare-lipire) ca sa te "faci" electronist...Doresc tot binele colegilor, incepatorilor sa progreseze si cei vechi sa gaseasca rabdare si pricepere sa-si transmita cunostintele si experienta!

Link spre comentariu

Inca o interventie deosebita care sper sa ma ajute sa fiu mai atent cu raspunsurile in acest cel mai dificil an din viata mea.Am scris de cateva ori ca am intrat pe forum cand s-a redus oferta de lucru,cand am inceput sa simt ca ma privesc colegii ca o povara(nu este vina mea ca postul nu se poate desfiinta si nici nu mai am puterea sa caut altceva ca sa plec prin demisie)Asa ca am considerat forumul ca varianta de a ma revansa fata de concetateni prin impartasirea cunostintelor,atatea cate sant.Probabil ca nu mai am rabdare si ca am uitat ca si mie mi-au trebuit cativa ani sa ma descurc onorabil dar parca as risca sa scriu cu litere mari:OAMENI BUNI,SURSELE IN COMUTATIE NU SANT ASA COMPLICATE!Nici cele din tv,nici ATX-urile.Cele rezonante sant adevarat mai complicate ca si invertoarele pt sudura(aici sarcina este este complet aleatorie,saturarea miezului trafului fiind un risc permanent)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări