Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurarea temperaturilor inalte

Vizitator

Postări Recomandate

Iata ca am inceput intr-adevar o dezbatere. Suntem mult mai aproape de realitate. Ma bucur ca am inceput sa primecc legaturi, dar mult mai increzator as fi daca recomandarile mi le-ati face din proprie experienta. Argumentatia este intr-adevar pertinenta. one, am remarcat ca esti un bun colaborator spontan.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misu ploiesteanu

5

• dorofteius

4

• one

1

• Felis

1

Top autori în acest subiect

http://www.megaupload.com/?d=GTVQTAT5Cea cu negru este la 800 de grade, iar cea metalica la 950 de grade C.Diseara pun si cu traductorul 4-20 ma.

ok este solutia clasica consacrata termocuplu -cablu prelungire -traductor (nu recomand adaptorul in capul termocuplului la asemenea temperaturi ambiante, pentru ca oricit de izolat e cuptorul tot ar fi temperatura mare. termocuplul pozat de tine e ok dar trebuie vazut daca imersia este suficenta (daca ajunge in zona utila a cuptorului)inregistratorul pe care il am eu e o generatie un pic mai veche dar e nou, oricum poti urmarii pina la patru parametrii pe el promit ca pun miine poze( pm da inseamna mp obisnuinta de pe alt forum, asta daca esti interesat de el) http://www.pyromatic.com/Trendview.htm este cel din poza din dreapta este penny ghiles produs inainte de ai prelua honeywell.
Link spre comentariu

De baza este o mica sobita de tip CALOREX iesita din uz, de la care am recuperat aproape tot, mai putin carcasa de tabla care sustinea zidaria din caramizi refractare si pe care urmeaza sa o inlocuiesc cu o structura de rezistenta din cornier (probabil 25x25x3, sau chiar mai mic) pe care voi reface peretii din tbla (pe cat posibil de INOX) Voi recladi zidaria, conform schitei de principiu de mai sus, dupa ce voi gasi o solutie de amplasament si trecere a tecii termocuplului. Intrucat soba a fost cu combustilil solid, urmeaza sa proiectez si sa adaptez si sistemul de alimentare-combustie pt gaz. Probabil un un turbo-ventilator cu un motor de CC 12V/120W-max si un arzator simplu din comert pe care urmeaza sa-l modific pentru supra-alimentare. detalii voi da atunci cand totul va fi gata, adica cel mai probabil la primavara. Intre timp astept de la voi sugestii pt solutii tehnice, la cele de mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări