yo9hnf Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Va salut ! Apelez si eu la ajutorul oamenilor care au MULT mai multa experienta decat mine...Mi-am facut si eu o antena yagi cu 7 elementi in 2m.Am fost pe un deal cu ea impreuna cu un trepied mic de stropitoare manufacturat acum 20 de ani de tata) care avea o teava de 1,5m sudata in prelungire, iar in el am pus o coada de coasa ...inaltimea era cam de vreo 4m. Am invartit suportul de 2-3 ori pana s-a rasturnat antena si mi s-au rupt 2 elemente.Aveti cumva idee cum ar trebui sa arate un mic pilon portabil? Ma intereseaza in acelasi timp sa si pot invarti manual antena (manual deoarece daca as pune un motor, acesta ar consuma-nu conteaza cat...si asta ar insemna sa am din ce sa-l alimentez...deci pe deal/munte nu se preteaza).Radu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 La inaltimea aia ar trebui sa-l ancorezi, altfel ti-l da jos orice pala de vant. Cam ce greutate are antena? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Trei bucati de teava de cupru la 1.3...1.5m lungime, mufate una in alta pe post de pilon. Teava se gaseste din belsug in piata sau la orice magazin care vinde centrale termice si instalatii de genul. Mufarea se poate face in mai multe variante, de ex cu niste coliere ca la undite.Pentru ancorare, sfoara de plastic pt intins rufe, f. rezistenta si ieftina, plus trei tarusi de fier la vreo 40cm care se bat in pamant in jurul pilonului.Se leaga 3 sfori de la varful pilonului unde se monteaza antena la cei 3 tarusi si poate sa vina si uraganu' ca nu mai cade.P.S. Ca sa rotesti antena, montezi pe varful pilonului un rulment sau o bucsa cu diametrul interior putin mai mare decat al tevii. De exteriorul bucsei (ori de camasa rulmentului) sudezi trei urechiuse de care poti lega ancorele. Astfel, pilonul il poti roti cu mana de jos, odata cu antena. La baza pilonului se poate monta ceva ca o tepusa, ca sa se infiga si roteasca usor in pamant. Link spre comentariu
AC DC Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Ai putea incerca sa folosesti un bat de undita telescopica din fibra de sticla .Cred ca o inaltime de 4m o poti obtine relaiv usor ;in pus e avantajul greutatii reduse .Ancorare in 3 puncte la 1/2m sub antena ar trebui sa fie ok . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Pentru a duce proiectul la cote profesionale se poate monta la baza un rulment de presiune... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Va salut !1. Trebuie sa incerc faza cu undita . O undita de 7m din care sa folosesc 4m ar trebui sa fie destul de rezistenta.2. Pe de alta parte, nu stiu daca suporta greutatea antenei cca 2-3kg3. Am facut rost de un demultiplicator , nu mai retin exact raportul de demultiplicare, foarte usor. Provine de la un sistem de preaincalzire al motorului de tanc. Trebuie sa vad cum pot manarii chestia asta pentrui a face antena rotitoare.4. Antena o sa fie langa mine, deci nu ma intereseaza sisteme futuristice de rotire. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 La 2...3 kg greutate, s-ar putea ca undita telescopica sa se ... stranga. Sau, varianta a II-a, tragi de ea destul de tare, tine greutatea antenei, dar nu poti sa o mai strangi. Deci te intorci de pe munte cu o chestie de 4m . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Pai sistemul oricum trebuie sa fie pliabil .Am vazut niste trepiede foto la cca 1m pe la vreo 25de lei. Va dati seama ca sunt proaste si anemice, dar cred ca ar fi ok daca as pune undita pe un astfel de trepied (pe verticala) ca totusi are laterala triunghiului de la baza de cca 1m. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Da, dar undita e destul de flexibila. Deci trebuie ancorata. Pe de alta parte, daca o pui pe verticala si mai agati vreo 2...3 kg in varf, s-ar putea sa se stranga. Deci, pe langa 1m cat are trepiedul foto, sa nu poti pune decat inca 1m (adica un element de la undita). Mai curand iei teava de cupru si mufe corespunzatoare. Macar nu se strange. In vederea transportului le ambalezi precum betele de la cort.P.S. Sa-mi spui cand esti prin Ploiesti, ca iti sunt dator cu un MC3362 pe care nu am apucat sa ti-l dau. Link spre comentariu
AC DC Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Eu am folosit o undita din care am pastrat elementii cu diametrul mai mare , cred ca vreo 4 la numar ,pe care i-am rigidizat 2 cate 2 ( cred sa aiba in jur de 4m la final ) ,bumul l-am facut dintr-o bila de lemn ( de la draperiile pt. perdea ,ce se gasesc in comert - e foarte usoara si dreapta) de 2m .Bumul l-am fixat pe pilon prin intermediul unui T din PVC de la instalatiile de apa .Pe undita am lipit o bucata de teava din PVC pt a rigidiza mai tare imbinarea .Am o husa de 2 m in care le tin .Jos am o talpa din fibra care impiedica patrunderea in sol .Manevrarea se face manual . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum