Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Ce treaba are postarea asta cu acest topic?Rog un moderator sa stearga acest off topic.Domnule daca ai chef de postari, ca sa stringi un nr mare de posturi deschide un topic,unde poti posta cit ai chef,eu nu am chef de postari off topic ,copy paste,daca ma intereseaza ceva stiu sa caut si singur.In plus ,traful din acea schema are inductante aberante,de 2X500H,2x50H,este cumva traf cu miez pt aparat de sudura de 500A ,bobinat cu sirma de 0.1mm? Editat de viobio
Link spre comentariu

Nu , dar este un alt punct de vedere conceptual .Nu înseamnă ca cineva îl va urma , ci este un punct de vedere al simulării , în variantă diferită față de cele " stas " .Nu înțeleg de ce te sesizezi , nu ție îți este destinat , ci @LMO , userul care te consiliază în acest domeniu .

Ce treaba are postarea asta cu acest topic?Rog un moderator sa stearga acest off topic.Domnule daca ai chef de postari, ca sa stringi un nr mare de posturi deschide un topic,unde poti posta cit ai chef,eu nu am chef de postari off topic ,copy paste,daca ma intereseaza ceva stiu sa caut si singur.In plus ,traful din acea schema are inductante aberante,de 2X500H,2x50H,este cumva traf cu miez pt aparat de sudura de 500A ,bobinat cu sirma de 0.1mm?

Cumva ai dreptate , nu merită să mai intervin .Am sperat ca ai învățat ceva între timp despre toleranță ... Editat de Victor
Link spre comentariu

Ce treaba are postarea asta cu acest topic?Rog un moderator sa stearga acest off topic.Domnule daca ai chef de postari, ca sa stringi un nr mare de posturi deschide un topic,unde poti posta cit ai chef,eu nu am chef de postari off topic ,copy paste,daca ma intereseaza ceva stiu sa caut si singur.In plus ,traful din acea schema are inductante aberante,de 2X500H,2x50H,este cumva traf cu miez pt aparat de sudura de 500A ,bobinat cu sirma de 0.1mm?

Schema este simulata conform schemei desenate de tine si prezentate aici :  http://tinypic.com/u...xc#.VuP-u4qxXMI , cu R13=39K,dar ca urmare a discutiei purtate la telefon am modificat valoarea lui R13 la 390K si performantele amplificatorului s-au imbunatatit in ceea ce priveste puterea sinus nelimitat care a ajuns la 23W iar THD-ul a scazut radical : THD=0.19%,puterea pe sarcina mai mare de 25W este urmata de o crestere a THD-ului peste 6%.

Clar R13 de pe schema simulata dar si cea originala trebuie sa aiba valoarea  de 390K.

post-175212-0-60700900-1457881946_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu , dar este un alt punct de vedere conceptual .Nu înseamnă ca cineva îl va urma , ci este un punct de vedere al simulării , în variantă diferită față de cele " stas " .Nu înțeleg de ce te sesizezi , nu ție îți este destinat , ci Dnului Puiu Lazaroiu , care te consiliază în acst domeniu .Cumva ai dreptate , nu merită să mai intervin .Am sperat ca ai învățat ceva între timp despre toleranță ...

Daca ai chef de "pilde" pentru simulari,vezi ca exista un topic dedicat,incearca sa nu mai postezi off topic,asta nu are treaba cu toleranta,daca ai ceva de spus despre schema spune,daca nu,nu.
Link spre comentariu

din experienţa mea având în vedere schema dată cât şi transformatoarele de ieşire utilizate pot spune că banda din simulare este "zgârcită", adică configuraţia dată echipată cu OT hammond 6k6 va "hămăi" pentru 20W/sarcină negreşit în banda 14Hz-40.000Hz cu -3db sau mai puţin la capetele benzi (trebuie avut în vedere că nu există transformator Hammond pentru 6k6 cu cotaţie mai mică de 40W-nominal).

de fapt sunt aproape sigur că la finalul lucrări Viorel poate prezenta eventual două oscilograme una care să reflecte răspunsul pentru 15Hz-sinus în sarcină  şi altă poftim cu 40.000Hz-sinus în sarcină bineînţeles că probabil vom vedea şi nelipsita 10.000Hz-sqw(rugămintea ar fi ca această oscilogramă să fie prezentată la o rezoluţie bună astfel încât să fie evidenţiată cât mai clar intrarea în palier după tranziţie)

nu strică de această dată să vedem chiar 40.000Hz-sqw(astfel o să înţelegem mai bine banda)

PS trebuie remarcată o podere importantă a puteri utile în sarcină în clasa-A(primi 15W) chiar dacă participantele sunt puturoasele 6p3s-e

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio

din experienţa mea având în vedere schema dată cât şi transformatoarele de ieşire utilizate pot spune că banda din simulare este "zgârcită", adică configuraţia dată echipată cu OT hammond 6k6 va "hămăi" pentru 20W/sarcină negreşit în banda 14Hz-40.000Hz cu -3db sau mai puţin la capetele benzi (trebuie avut în vedere că nu există transformator Hammond pentru 6k6 cu cotaţie mai mică de 40W-nominal). de fapt sunt aproape sigur că la finalul lucrări Viorel poate prezenta eventual două oscilograme una care să reflecte răspunsul pentru 15Hz-sinus în sarcină  şi altă poftim cu 40.000Hz-sinus în sarcină bineînţeles că probabil vom vedea şi nelipsita 10.000Hz-sqw(rugămintea ar fi ca această oscilogramă să fie prezentată la o rezoluţie bună astfel încât să fie evidenţiată cât mai clar intrarea în palier după tranziţie) nu strică de această dată să vedem chiar 40.000Hz-sqw(astfel o să înţelegem mai bine banda) PS trebuie remarcată o podere importantă a puteri utile în sarcină în clasa-A(primii 15W) chiar dacă participantele sunt puturoasele 6p3s-e

Intuitie perfecta,trafurile de iesire sunt 1650H ,6K6/40W.Eu ma multumesc si cu 30Hz..30khz +/- 1dB la capetele benzii,daca se poate mai bine....Legarea circuitului din catozii finalelor la secundarul de 4 ohmi este un experiment,daca nu imi place cum se aude fac acel circuit clasic,legat la masa.Ce parere aveti de legarea circuitului la secundarul de 4 ohmi?
Link spre comentariu

intuiesc mai "greu" efectul conexiunii la care faceţi trimitere acum, dumneavoastră prin bună-vointă puteţi prezenta oscilograme la 30Hz-sqw cu şi fără conexiunea dată pentru aceeaşi putere în sarcină(dincolo de cum se aude cu/fără).

de fapt dacă veţi prezenta această situaţie în clar(30hz-sqw cu/fără) dovediţi efectul scontat inovator în raport cu schema dată.

PS ar fi ceva oscilograme de postat în cazul acestei lucrări astfel încât să apară reacţii(să stârniţi audienţa).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio

intuiesc mai "greu" efectul conexiunii la care faceţi trimitere acum, dumneavoastră prin bună-vointă puteţi prezenta oscilograme la 30Hz-sqw cu şi fără conexiunea dată pentru aceeaşi putere în sarcină(dincolo de cum se aude cu/fără). de fapt dacă veţi prezenta această situaţie în clar(30hz-sqw cu/fără) dovediţi efectul scontat inovator în raport cu schema dată. PS ar fi ceva oscilograme de postat în cazul acestei lucrări astfel încât să apară reacţii(să stârniţi audienţa).

O sa pun oscilograme cu tot ce ati sugerat dv,si eu sunt foarte curios.Am o problema cu osciloscopul meu,trebuie sa-mi fac timp sa schimb condensatorii din sursa lui,cam face figuri cind vizualizez semnale cu frecvente sub 100Hz,alta varianta ar fi sa bag mana in buzunar si sa cumpar unul nou,la cit de lenes sunt cred ca mai repede bag mana in buzunar si ma retehnologizez .
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

O sa pun oscilograme cu tot ce ati sugerat dv,si eu sunt foarte curios.Am o problema cu osciloscopul meu,trebuie sa-mi fac timp sa schimb condensatorii din sursa lui,cam face figuri cind vizualizez semnale cu frecvente sub 100Hz,alta varianta ar fi sa bag mana in buzunar si sa cumpar unul nou,la cit de lenes sunt cred ca mai repede bag mana in buzunar si ma retehnologizez .

se rezolva problema sincronizarii sub 100hz schimband condensatorii de filtraj?Asta nu stiam...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări