Vizitator viobio Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Multumesc pentru raspuns.O intrebare as mai avea . daca as construi acest amp intr-o carcasa de rack 2U as avea probleme cu caldura degajata de lampi si trafuri, adica va trebui sa adaug un cooler. ceva?Nu este nevoie de aerisire suplimentara,capacul de sus e bine sa aiba ceva gauri.Daca vrei alte detalii sa ma contactezi,vezi ca pe schema nu am pus valoarea rezistentei din catodul finalei,intentionat.Nu este nevoie de aerisire suplimentara,capacul de sus e bine sa aiba ceva gauri.Daca vrei alte detalii sa ma contactezi,vezi ca pe schema nu am pus valoarea rezistentei din catodul finalei,intentionat.Ca traf de iesire merge si cel de la radio Traviata sau alt aparat de radio care a folosit ca tub final 6P6C sau EL84. Editat Ianuarie 8, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vlad Melinte Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Nu este nevoie de aerisire suplimentara,capacul de sus e bine sa aiba ceva gauri.Daca vrei alte detalii sa ma contactezi,vezi ca pe schema nu am pus valoarea rezistentei din catodul finalei,intentionat.Ca traf de iesire merge si cel de la radio Traviata sau alt aparat de radio care a folosit ca tub final 6P6C sau EL84. am traf de iesire pentru 6p6c dintr-un radio, am si lampa finala, si 6h2p-ev (pe care mi l-ati trimis mai demult si l-am folosit intr-o pedala boost) , cam tot in afara de traful de alimentare si carcasa. cum fac rost de ele ma apuc de treaba si atunci o sa revin cu alte nelamuriri. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Lampizator cu 2X6H17B&1X6H16B.Va fi montat intr-un Philips CD471. Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Va fi montat intr-un Philips CD471. Il faci cu comutare iesire stoc/lampizator (macar in teste!)? Ar fi interesanta impresia auditiva comparativa (la acelasi nivel de iesire), sa vezi/auzi daca merita intr-adevar. De cele mai multe ori, nivelul mai mare de iesire decat cel standard da impresia de sunet mai bun, mai vivace... Pe mine, personal, nu m-a entuziasmat CD471 (constructie, transport, circuite/sunet), asa incat am scapat rapid de el. Pe langa lampizare, ar trebui puse radiatoare pe stabilizatoare si pe DAC (se cam incalzeste!). O intrebare tintita: de ce circuite rezonante LC pe terminalele lui 6N16? Nu m-am gandit niciodata la asa ceva, si am lampizat destule CD Playere. Ma refer la folosirea unor circuite de tip band-pass, care mi se par (din practica) cele mai neinspirate pentru CD Playere. Daca, din curiozitate, veti verifica filtrele taie-sus de la iesire, din schemele majoritatii CD Playerelor, veti constata ca taierea se face la peste 45/50 KHz (asta ca o curiozitate!). Am constatat ca, daca pun la iesirea lampizatorului un filtru RC taie-sus, sunetul se clarifica, dispar asa-zisele artefacte de dupa filtrarea digitala (daca exista!)... Editat Ianuarie 17, 2016 de fcon Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Il faci cu comutare iesire stoc/lampizator (macar in teste!)? Ar fi interesanta impresia auditiva comparativa (la acelasi nivel de iesire), sa vezi/auzi daca merita intr-adevar.De cele mai multe ori, nivelul mai mare de iesire decat cel standard da impresia de sunet mai bun, mai vivace...Pe mine, personal, nu m-a entuziasmat CD471 (constructie, transport, circuite/sunet), asa incat am scapat rapid de el.Pe langa lampizare, ar trebui puse radiatoare pe stabilizatoare si pe DAC (se cam incalzeste!).O intrebare tintita: de ce circuite rezonante LC pe terminalele lui 6N16? Nu m-am gandit niciodata la asa ceva, si am lampizat destule CD Playere.Ma refer la folosirea unor circuite de tip band-pass, care mi se par (din practica) cele mai neinspirate pentru CD Playere.Daca, din curiozitate, veti verifica filtrele taie-sus de la iesire, din schemele majoritatii CD Playerelor, veti constata ca taierea se face la peste 45/50 KHz (asta ca o curiozitate!).Am constatat ca, daca pun la iesirea lampizatorului un filtru RC taie-sus, sunetul se clarifica, dispar asa-zisele artefacte de dupa filtrarea digitala (daca exista!)...Ai dreptate cind te referi la constructie,e cam din saracie,nici transportul CDM4 nu este de top.Deja am facut un recap,am pus radiatoare pe stabilizatoare,si am marit suprafata celui deja existent.Acest cd-plsyer va avea doua iesiri,cea stoc,am schimbat LM833 cu OPA2134 - cu schimbarea unor valori de componente din jurul lui,o iesire lampizata ,reglabila ca nivel de iesire.Cele doua iesiri sunt comutabile,aparatul va avea patru mufe de iesire.Acele filtre sunt pentru taierea artefactelor din semnal,eu le fac sa taie frecvente de peste 22khz,ai intuit/stiiai ce fac acele filtre.Aparatul nu este pentru mine,eu nu am cd-player lampizat,asta pleaca la export,asa sunt cerintele ,asa facem.Ma scoate din minti montarea/demontarea panglicii de la unitatea optica.Dupa asta ureaza o lampizare ,identica,pentru un Philips CD350,un aparat mult mai bun decit 471,473.O intimplare interesanta.Construiesc lampizatorul,fac proba,cu generatorul si osciloscopul,nu functiona un canal,masor tensiuni,nu functiona o trioda din 6H16B,sting lumina,observ ca un filament nu se aprindea,tubul fiind nou nout,concluzia :in tuburi,femei si frina de la masina sa nu ai incredere NICIODATA! Editat Ianuarie 17, 2016 de viobio Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Ai dreptate: panglica aia este criminala! :-) Cand am vazut ca ai terminal pentru mute, chiar voiam sa te intreb daca nu il faci si NOS, dar mai bine tac, ca nu ti-ar ajunge blestemele... Da, 350-ul este mai bine facut... daca pui mana pe un 650 (CDM2), nu-l lasa! Este un aparat extraordinar! L-am vandut in criza financiara si regret si acum... In varianta stoc suna excelent, are o constructie mai mult decat decenta (echivalentul lui Marantz CD50DX) si nici nu-ti vine sa-i mai faci ceva (lampizare, inocuire de piese)! Spor la lucrur si te rog nu uita sa ne spui despre impresia sonora! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Ai dreptate: panglica aia este criminala! :-)Cand am vazut ca ai terminal pentru mute, chiar voiam sa te intreb daca nu il faci si NOS, dar mai bine tac, ca nu ti-ar ajunge blestemele...Da, 350-ul este mai bine facut... daca pui mana pe un 650 (CDM2), nu-l lasa! Este un aparat extraordinar! L-am vandut in criza financiara si regret si acum...In varianta stoc suna excelent, are o constructie mai mult decat decenta (echivalentul lui Marantz CD50DX) si nici nu-ti vine sa-i mai faci ceva (lampizare, inocuire de piese)!Spor la lucrur si te rog nu uita sa ne spui despre impresia sonora!Am si 350,650,460,202, ,104,471,473,608,600,cam 23 de aparate .Mai cumpar ieftinituri care au CDM4,CDM1,CDM2 ,pentru piese,sunt cautate afara,in special cele lampizate,cred ca este o moda,majoritatea celor care vor asa ceva au peste 45 ani. Editat Ianuarie 17, 2016 de viobio Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Sunt doua categorii de playere, cu DAC-uri cu iesirea in curent si cele cu iesirea in tensiune. Astea din urma au deja peste 1,5-2 volti la iesire; se poate scoate semnalul direct, fara lampizare sau operationale si este absolut OK! La cele cu iesirea in curent prefer inlocuirea operationalelor cu conversie pasiva i/v cu JFet-uri sau lampa + filtru de ordinul 2, la cca. 40 KHz. Mie, personal, nu-mi place sunetul ce iese din operationale. Recunosc ca nu ma gandisem la transformator, dar timpul nu-i pierdut! :-) Se retine ideea, multam! Editat Ianuarie 17, 2016 de fcon Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Este o idee cu ieșirea pe trafuri, dar facem cum se cere, nu cum dorim noi. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) Probabil după sărbători o sa încep lucrul la acest amp.Duminica trecuta am primit trafurile de ieșire, de la dl Lazaroiu.Pînă acum am redesenat sursa amplificatorului. Redresarea va fi mixta, tuburi și diode redresoare,tuburile redresoare vor fi 5T3C. Dupa redresarea tensiunii anodice și o prima filtrare urmează cite o celula de filtrare pt fiecare canal.Alimentarea filamentelor tuburilor EL34 va fi făcută tot separat pt fiecare canal,o sa folosesc aceasta "fiță" pentru o diafonie cit mai mare intre canale.Alimentarea filamentelor tuburilor EF806S și ECC83 va fi făcută în CC, este comuna pt ambele canale.Ledul indicator este comandat de un tranzistor, circuitul este conceput astfel incit sa avem indicii ca exista tensiune anodica și tensiune redresata pe circuitul de filamente pt EF806S și ECC83,ledul luminează de la minim la maxim,se observa apariția tensiunii anodice, exista o mica întârziere datorita tuburilor redresoare. Șocurile de filtraj vor fi de 5H/200mA. Diodele redresoare sunt de 1000V/4A.Puntea redresoare 100V/10A.Dupa schema se observa ca am supradimensionat curenții livrați de transformatorul de alimentare,pt o funcționare lejera a acestuia, sa nu se încălzească.Am montat placa ampului,momentan nu mai am ce face,astept carcasa de la cristinel_bm.In paralel cu ampul de mai sus,lucrez si la un preu cu tuburi.Pantru intrari comutabile,dintre care una pentru semnal de la pick-up cu doza MM.4XECC83&1XECC81.Schimbarea surselor,volumul motorizat,mute,stsnd-by,totul din telecomanda.Tensiunea de alimentare anodica este stabilizata ,filamentele tuburilor sunt alimentate cu 12,6V CC stabilizat.Modulul care se ocupa de telecomanda este conceput si realizat de colaboratorul Dan Paraschivescu (overdrive pe acest fotum)Momentan ma opresc aici,astept carcasa de la cristinel_bm.Placa preului este cea cu doi conzi Wima pe mijloc,cei mai lati. Editat Ianuarie 28, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 6, 2016 Partajează Postat Februarie 6, 2016 Ampul de chiara 94Am primit de la un domn chitarist un amplificator de chitara ,care nu a functionat niciodata,este construit prin anii 90.Am aruncat totul la gunoi,mai putin trafurile de alimentare si iesire,care sunt de la un amplificator de 40W produs de Electronica.Schema dupa care va fi executat este cea de Marshall Plexi,asa este cererea. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 (editat) Azi am primit si sasiul revopsit si cu face plate scris.Parca arata altfel acum.Luni seara gata ampul! Adica ......doua zile a durat reconstructia acestui amp de chitara. Editat Februarie 7, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Azi am primit si sasiul revopsit si cu face plate scris. Cu ce e scris pe ''face plate '' ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Cu ce e scris pe ''face plate '' ? Este un plastic ,pe el este scris,sincer nu am habar cu ce a scris,intreb si raspund aici. Cum am mai spus ,am un colaborator cere se ocupa de diferitele masti,le face la cerinta mea. Link spre comentariu
itube Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Este folie incolora printabila autoadeziva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum