Vizitator viobio Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 "Chitarist endorser" este cel care autorizeaza amplificatorul, suntul... intreb pentru ca nu cunosc termenul.Chitarist endorser.Este un parteneriat intre producătorul de echipamente muzicale și diverși muzicieni.Cazul meu,am o gașca de chitariști,aleși de mine,zic eu foarte buni muzicieni.Ei îmi probează ampurile,le setez cu ei ca sound,pentru cei care nu se pot deplasa în București, își dau cu părerea despre ce visez eu noaptea și vreau sa pun în practica ziua,îmi fac reclama (20% este comisionul lor, dacă îmi aduc clienți).Eu, au acces la reparații gratuite, în cel mai rău caz plătesc doar tuburile, pina acum nu a fost cazul,modificări gratuite pt diferite echipamente,mentenanță gratuita într-un cuvânt,acces nelimitat și gratuit în sala de repetiții, pot împrumuta orice amplificator, cabinet,P.A., pentru concerte, cintari, totul gratuit.Pe lingă endorserii mei,mai sunt prieten cu muzicieni sau trupe celebre de la noi,și cu acestea am tot un asemenea parteneriat. Nimic nu este semnat,adică nu exista acte,totul se bazează pe cuvântul celor doua părți,am o colaborare excelenta cu toți. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Asta este schema ampului nr 42Va fi dotat cu trafuri de ieșire L.M.O.- LAZAROIU O sa folosesc EF806S Telfunken în loc de EF86,prietenii știu de ce!Probabil după sărbători o sa încep lucrul la acest amp.Duminica trecuta am primit trafurile de ieșire, de la dl Lazaroiu.Pînă acum am redesenat sursa amplificatorului. Redresarea va fi mixta, tuburi și diode redresoare,tuburile redresoare vor fi 5T3C. Dupa redresarea tensiunii anodice și o prima filtrare urmează cite o celula de filtrare pt fiecare canal.Alimentarea filamentelor tuburilor EL34 va fi făcută tot separat pt fiecare canal,o sa folosesc aceasta "fiță" pentru o diafonie cit mai mare intre canale.Alimentarea filamentelor tuburilor EF806S și ECC83 va fi făcută în CC, este comuna pt ambele canale.Ledul indicator este comandat de un tranzistor, circuitul este conceput astfel incit sa avem indicii ca exista tensiune anodica și tensiune redresata pe circuitul de filamente pt EF806S și ECC83,ledul luminează de la minim la maxim,se observa apariția tensiunii anodice, exista o mica întârziere datorita tuburilor redresoare. Șocurile de filtraj vor fi de 5H/200mA. Diodele redresoare sunt de 1000V/4A.Puntea redresoare 100V/10A.Dupa schema se observa ca am supradimensionat curenții livrați de transformatorul de alimentare,pt o funcționare lejera a acestuia, sa nu se încălzească. Editat Decembrie 15, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 (editat) Probabil după sărbători o sa încep lucrul la acest amp.Duminica trecuta am primit trafurile de ieșire, de la dl Lazaroiu.Pînă acum am redesenat sursa amplificatorului. Redresarea va fi mixta, tuburi și diode redresoare,tuburile redresoare vor fi 5T3C. Dupa redresarea tensiunii anodice și o prima filtrare urmează cite o celula de filtrare pt fiecare canal.Alimentarea filamentelor tuburilor EL34 va fi făcută tot separat pt fiecare canal,o sa folosesc aceasta "fiță" pentru o diafonie cit mai mare intre canale.Alimentarea filamentelor tuburilor EF806S și ECC83 va fi făcută în CC, este comuna pt ambele canale.Ledul indicator este comandat de un tranzistor, circuitul este conceput astfel incit sa avem indicii ca exista tensiune anodica și tensiune redresata pe circuitul de filamente pt EF806S și ECC83,ledul luminează de la minim la maxim,se observa apariția tensiunii anodice, exista o mica întârziere datorita tuburilor redresoare. Șocurile de filtraj vor fi de 5H/200mA. Diodele redresoare sunt de 1000V/4A.Puntea redresoare 100V/10A.Dupa schema se observa ca am supradimensionat curenții livrați de transformatorul de alimentare,pt o funcționare lejera a acestuia, sa nu se încălzească.Am strâns o parte din componentele ampului.Trafuri de iesire L.M.O - Lazaroiu4XEL34 Philips (70 euro/buc,aduse de "moasa" corporatista)2XEF806S Telefunken2X12AX7 RCA2X5T3CCondensatori de filtraj Kendeill Editat Decembrie 28, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Vio, de unde ai luat 470uF/450V si la ce pret? Pm daca este cazul, multumesc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 (editat) Vio, de unde ai luat 470uF/450V si la ce pret?Pm daca este cazul, multumesc.Cei din poza sunt din stocurile mele,strategice.Gasesti aicihttp://www.tube-town.net/ttstore/Capacitors/Electrolytic/Elektrolytic-Can/Radial/Snap-In/Elektrolyt-470-F-%40-450V::393.html Editat Decembrie 28, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Oki, mercic. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 FinishInca unul identic pe "țeavă" electronica e gata. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 La multi ani si sarbatori frumoase ! Turor colegilor de forum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Asemeni si din partea mea, sanatate maxima si pofta de lucru! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Ampul de chitara nr 93 in lucru.Monocanal ,SE,putere aproximativ 4w/4 ohmi1X6H2P-EV1X6P6CUa 265VRa 5KReglaje :gain,trei tonuri,volum.Traf de iesire recuperat de la un radio rusesc.Traf de alimentare Petra Iasi.Sasiu by cristinel_bm Schema o pun maine. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Finish.Schema maine ,am uitata sa o fotografiez. Editat Ianuarie 7, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Finish.Schema maine ,am uitata sa o fotografiez. Link spre comentariu
Vlad Melinte Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 imi puteti spune cat a costat traful de alimentare pentru amplificatorul nr93 si ce specificatii are ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 imi puteti spune cat a costat traful de alimentare pentru amplificatorul nr93 si ce specificatii are ?Salut Vlad.A costat cam 70 lei,inclusiv transportul cu curierul.Primar 230VEcran intre primar si secundarSecundar 1 210V/0,1ASecundar 2 6,3V/1,2A Link spre comentariu
Vlad Melinte Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Salut Vlad.A costat cam 70 lei,inclusiv transportul cu curierul.Primar 230VEcran intre primar si secundarSecundar 1 210V/0,1ASecundar 2 6,3V/1,2A Multumesc pentru raspuns.O intrebare as mai avea . daca as construi acest amp intr-o carcasa de rack 2U as avea probleme cu caldura degajata de lampi si trafuri, adica va trebui sa adaug un cooler. ceva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum