Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Asta este schema ampului nr 42Va fi dotat cu trafuri de ieșire L.M.O.- LAZAROIU O sa folosesc EF806S Telfunken în loc de EF86,prietenii știu de ce!

post-176980-0-26953500-1448692063_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Fiind o schemă clasică, reprodusă în mii de variante în atîţia ani, şi-a dovedit calităţile cît şi micile probleme inerente diverselor variante alese ptr tuburi, trafo. Mă roade şi pe mine să fac un amplif pe baza schemei astea, să văd cum stau cu timpul şi spaţiul. Mă tentează să-l fac cu 3 cablaje, excluzînd tuburile finale. Unul ptr sursă şi cîte unul ptr lămpile mici.

Editat de zal
Link spre comentariu

Mare grijă, sursa trebuie conceputa în asa fel incit sa protejeze și tubul 6H2P sau 6H2P-EV, sunt curios cine se prinde de ce trebuie conceputa o sursa cu......În locul tubului 6H2P-EV, 6H2P, se pot folosi ECC83, 12AX7, eu am folosit tuburi rusești pt ca îmi plac tuburile nos militare,am cantități mari și trebuiesc folosit.

O schema simpla, banala dar rezultate de invidiat...10kHz sqw rar vazut . Poate daca vedeam si in bucla deschisa , aparea adevarata performanta a trafului de iesire Eico.

Referitor la sursa cel mai indicat este redresare cu tub, unde se realizeaza automat intarzierea aparitiei tensiunii anodice in caz contrar tubul defazor primeste tensiune pozitiva pe grila instantaneu si curentul prin tub este mare pana la realizarea echilibrului termic.

In cazul redresarii cu siliciu este obligatoriu intarzierea cuplarii tensiunii anodice pana la incalzirea filamentelor 40-60 secunde, intarziere realizata cu releu sau triac.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

O schema simpla, banala dar rezultate de invidiat...10kHz sqw rar vazut . Poate daca vedeam si in bucla deschisa , aparea adevarata performanta a trafului de iesire Eico.Referitor la sursa cel mai indicat este redresare cu tub, unde se realizeaza automat intarzierea aparitiei tensiunii anodice in caz contrar tubul defazor primeste tensiune pozitiva pe grila instantaneu si curentul prin tub este mare pana la realizarea echilibrului termic.In cazul redresarii cu siliciu este obligatoriu intarzierea cuplarii tensiunii anodice pana la incalzirea filamentelor 40-60 secunde, intarziere realizata cu releu sau triac.

E ok raționamentul dv, în parte.Tuburile redresoare livrează tensiune Anodica foarte repede în 5..10 secunde,mult mai repede decât se încălzesc restul tuburilor,"soft startul cu tub" este mai mult folclor, parerea mea.Ampul din imagine este dotat cu un întrerupător de <power> care cuplează trful de alimentare la rețea, în aceasta stare se încălzesc doar filamentele,fără a apărea și tensiune anodica. Mai exista un întrerupător de stand-by,acesta cuplează tensiunea anodica după ce se încălzesc tuburile,totul este manual,nu am vrut sa complic schema cu temporizator.Ledul verde este montat deasupra comutatorul de stand-by,în poziția on acest led se aprinde,ledul este conectat în paralel pe rezistenta de negativare a finalelor,pe un canal,consuma infim, nu influențează cu nimic funcționarea ampului.La acest amp trebuie ridicat potențialul filamentelor fata de catod,la asta ma refeream când spuneam ca trebuie făcută o sursa mai speciala, 6H2P are Ufk 100V!În catodul defazorului avem o tensiune mare!Dacă se folosește ECC83/12AX7 nu mai este nevoie sa ridicam potențialul filamentelor fata de catod,acestea au Ufk 200V.Este un amănunt de care nu toți țin seama,exista riscul ca tubul 6H2P sa se uzeze/defecteze prematur. Editat de viobio
Link spre comentariu

aproximativ 23W-24W 

PS cu ceva ani în urmă căcăcioşi nu amiteau ca fiind posibil 20W putere utilă în sarcină din două EL84/6P14P(o dovadă fizică/materială în plus  cum se poate).

Un limbaj demn de un adevarat electronist...... ,un bun exemplu si pt. tinerii aspiranti .!??

In rest complimente domnu' valderama ,stiu ca va apreciaza toata lumea ,cine ar fi crezut acum citiva ani ca se pot optine chiar si 40w cu 2 finale EL84 in configuratie PP.

Editat de TON
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Un limbaj demn de un adevarat electronist...... ,un bun exemplu si pt. tinerii aspiranti .!??In rest complimente domnu' valderama ,stiu ca va apreciaza toata lumea ,cine ar fi crezut acum citiva ani ca se pot optine chiar si 40w cu 2 finale EL84 in configuratie PP.

Păreți nou pe acest forum,am spus păreți, nu cred ca sunteți nou!Au obținut și alții 20W cu doua EL84,inclusiv eu,ma refer la citeva ampuri de chitara,ca unora le este frica sa alimenteze etajul final cu 360...380V e treaba lor.O schema de la Marshall, putere 20W, pe Raa...ca aici e jmecheria.Limbajul dl Valderama?! La fel ca limbajul tuturor,puritanii sa citească alte topice dacă sunt deranjați de limbajul unora.

post-176980-0-55543400-1448799529_thumb.gif

Link spre comentariu

Perfect de acord ,nu am mai intrat de ani buni pe acest forum .la inceputuri prin 2005...2008 mai era un pic de decenta acum NU.

Cunosc bine firma Marshall dar si Peavey care foloseste tubul EL84 la parametri mai descrisi  de tine, inportant e sa explicam si colegilor nostri forumisti in ce parametri lucreaza tuburile si ca in final sunt componente consumabile cu o viata destul de scurta ,cu alte cuvinte in conditiile descrise mai sus in 3-4 ani (marshall,peavey) viata se scurteaza la 3-4 ani. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Perfect de acord ,nu am mai intrat de ani buni pe acest forum .la inceputuri prin 2005...2008 mai era un pic de decenta acum NU.Cunosc bine firma Marshall dar si Peavey care foloseste tubul EL84 la parametri mai descrisi de tine, inportant e sa explicam si colegilor nostri forumisti in ce parametri lucreaza tuburile si ca in final sunt componente consumabile cu o viata destul de scurta ,cu alte cuvinte in conditiile descrise mai sus in 3-4 ani (marshall,peavey) viata se scurteaza la 3-4 ani.

Este un compromis,în rest eu "nu dau tot din casa" Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Înregistrarea este făcută cu telefonul, e asa de chi-chi.Nu stau sa-mi bat capul cu înregistrări de studio,am cu ce dar nu am chef.

Mi se pare mie ca masa(un fir continu) e pusa pe potentiometre !?? ca la plexi !?? Oricum complimente se vede o lucrare laborioasa acolo.

Firul de cupru lipit pe carcasele potentiometrelor este legat la masa,masele de la unele potentiometre sunt legate în alte puncte,pe bareta cu piese,ampul este "mut" are doar un hiss destul de mic pe canalul doi, de overdrive, datorita amplificarii extrem de mari, sunt patru triode amplificatoare în cascada.Asta este un amp destul de simplu,în timp am construit unele mult mai complicate,cu trei canale,fiecare canal cu preul lui,preurile se comuta pe etajul final,ampuri cu 10 tuburi în preuri, loop,defazor. Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări