Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Finish.O întrebare pt dl Popa Marius,de ce ați vândut aceste trafuri de ieșire?Ampul are un sunet foarte bun,în toată banda de frecvență.

post-176980-0-06737600-1448468255_thumb.jpg

post-176980-0-86603200-1448468263_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Finish.O întrebare pt dl Popa Marius,de ce ați vândut aceste trafuri de ieșire?Ampul are un sunet foarte bun,în toată banda de frecvență.

Felicitari Viorel, excelent amplificatorul facut de tine si ma bucur ca aceste transformatoare au fost folosite eficient, am fost sigur ca au incaput pe maini bune...

Am testat indelung transformatoarele si nu m-am lasat pina nu am construit citeva cu performante apropiate, practic am mai invat si eu cite ceva prin compararea rezultatelor cu ceva facut de Eico, o firma americana importanta prin anii 60' insa transformatoarele facute de mine au avut sectiunea mai mare si mai mult cupru, altfel nu ajungeam la performantele Eico care sint foarte greu de atins in regim DIY, Zal a intuit bine raspusul  la frecvente joase avind in vedere sectiunea miezului, de multe ori ma minca undeva sa desfac unul sa vad despre ce este vorba, poate de acea le-am si vindut...

Amplificatorul Eico ST40 a fost achizitionat de cineva din Germania de la un militar american insa acest a folosit un transformator de retea 220/110v iar tuburile finale originale erau complet uzate, de la acest cumparator a ajuns la mine si a l-am reconditionat prin inlocuire transformatorului de retea cu unul facut de mine si tuburi 6p3s, practic  PP clasa A, sunet tipic acestei clase si cam asta-i istoria acestor transformatoare , probabil voi vinde si transformatorul de retea fiindca sta nefolosit si este pacat de el

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Felicitari Viorel, excelent amplificatorul facut de tine si ma bucur ca aceste transformatoare au fost folosite eficient, am fost sigur ca au incaput pe maini bune...Am testat indelung transformatoarele si nu m-am lasat pina nu am construit citeva cu performante apropiate, practic am mai invat si eu cite ceva prin compararea rezultatelor cu ceva facut de Eico, o firma americana importanta prin anii 60' insa transformatoarele facute de mine au avut sectiunea mai mare si mai mult cupru, altfel nu ajungeam la performantele Eico care sint foarte greu de atins in regim DIY, Zal a intuit bine raspusul  la frecvente joase avind in vedere sectiunea miezului, de multe ori ma minca undeva sa desfac unul sa vad despre ce este vorba, poate de acea le-am si vindut...Amplificatorul Eico ST40 a fost achizitionat de cineva din Germania de la un militar american insa acest a folosit un transformator de retea 220/110v iar tuburile finale originale erau complet uzate, de la acest cumparator a ajuns la mine si a l-am reconditionat prin inlocuire transformatorului de retea cu unul facut de mine si tuburi 6p3s, practic  PP clasa A, sunet tipic acestei clase si cam asta-i istoria acestor transformatoare , probabil voi vinde si transformatorul de retea fiindca sta nefolosit si este pacat de el

Multumesc pt răspuns dl Popa.Ca sound ampul este peste clona de Revox S52,amp construit tot de mine, am făcut cinci bucăți,a fost cel mai vândut amp PP de putere mică, cu toate ca acest amp are o schema mult mai simpla și un traf de ieșire de asemenea mai simplu.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pentru cei care vor sa construiască aceast amp, pe schema nu am trecut valorile unor componente,intenționat.Rezistentele serie din catodul triodei amplificatoare au valorile de 560 ohmi în paralel cu 22microfarazi +100 ohmi-rezistenta dinspre masă. Rezistenta de negativare 150ohmi/5W.Sursa nu am desenat.Mare grijă, sursa trebuie conceputa în asa fel incit sa protejeze și tubul 6H2P sau 6H2P-EV, sunt curios cine se prinde de ce trebuie conceputa o sursa cu......În locul tubului 6H2P-EV, 6H2P, se pot folosi ECC83, 12AX7, eu am folosit tuburi rusești pt ca îmi plac tuburile nos militare,am cantități mari și trebuiesc folosite.

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Osciloscop 5V/dinSarcina 4 ohmi.1000Hz sinus100Hz sinus10000Hz dreptunghi, special pt de Valderama!Oscilogramele cu cele doua trase arata ca ambele canale funcționează identic.Ultima poza este cu trasele osciloscopului suprapuse,canalele reglate identic.Ampul debitează o putere de aproximativ......Sincer ma despart cu greu de acest amp,o sa caut pe net doua trafuri de ieșire,de la Eico ST40,sa fac un asemenea amp și pentru mine. Urmează nr 42. Un PP clasa AB, ultraliniar,cu EF806S, ECC83,EL34.

post-176980-0-82355000-1448638227_thumb.jpg

post-176980-0-07100200-1448638257_thumb.jpg

post-176980-0-94257000-1448638271_thumb.jpg

post-176980-0-52151700-1448638436_thumb.jpg

post-176980-0-02626800-1448638447_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Osciloscop 5V/divSarcina 4 ohmi.Ampul debitează o putere de aproximativ...... 

aproximativ 23W-24W în prag de cliping(uşor cliping) ,pe sqw se vede clar circa 19V-20V de la un palier la altul adică aproximativ 10Vefbravo Viorel ai obţinut ceva forţă din două EL84/6P14P(sunt sigur că audiţia lasă impresie bună).

oscilograma sqw 10.000Hz aproape exemplară.

PS cu ceva ani în urmă căcăcioşi nu amiteau ca fiind posibil 20W putere utilă în sarcină din două EL84/6P14P(o dovadă fizică/materială în plus  cum se poate).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Domnilor Vali si Lazaroiu multumiri,in primul rind pentru in timp am reusit sa "fur" din experienta dv .Acum vor incepe iar clevetitorii sa spuna ca ne pupam in partile unde nu patrunde soarele,treaba lor,pe mine nu ma intereseaza ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări