Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

cu acest amplificator am facut si un test ,am scos tuburile din preu si am montat tuburi miniatura am o comanda de 50 de pedale de distorsiune pe tubvoi folosi partea de overdrive din acest amplificator pedala va fi cu doua tuburi miniatura 6H16B sau 6H17Bvor fi trei modele ,overdrive/high gain/overdrive+high gain comutabiledeci sunt interesat de 50buc/6H16B si 50buc/6H17B

Link spre comentariu

cu acest amplificator am facut si un test ,am scos tuburile din preu si am montat tuburi miniatura am o comanda de 50 de pedale de distorsiune pe tubvoi folosi partea de overdrive din acest amplificator pedala va fi cu doua tuburi miniatura 6H16B sau 6H17Bvor fi trei modele ,overdrive/high gain/overdrive+high gain comutabiledeci sunt interesat de 50buc/6H16B si 50buc/6H17B

Interesant......dar cum vei face alimentarea cu tensiune a pedalei :nas: (m-ar interesa si pe mine..!)
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Interesant......dar cum vei face alimentarea cu tensiune a pedalei :nas: (m-ar interesa si pe mine..!)
anodica 250vfilamente 12,6v CC ,inseriez filamentele celor doua tuburipun doua trafuri miciunu 220v/12v pentru filamente ,mai babanunu 12v/22ov ,pentru anodica ,alimentat cu 12v din infasurarea de filamente,acesta este mic,nu am nevoie de mai mult de 10..15mA anodicaam vazut ca unele firme folosesc alimentare la 12vcc sau 12accele alimentate la 12v cc au un sunet discutabil ,datorita anodicii extrem de micicele alimentate la 12ac au un mic convertizor care ridica tensiunea la 200..250v ,nici acestea nu sunt pe placul meupedala trebuie sa fie 100% VINTAGE, va fi destul de maricica si gestul de grea pentru a nu se plimba me scena,asa a fost cerinta asa le facstiti cum sunt unii clienti ,vor musai ca montajul sa fie facut pe cose sau in aer!!!unii vor ca interiorul cu piese sa arate cit mai vechirar am intilnit oameni care nu strimba din nas la cablajul imprimat
Link spre comentariu

Am inteles credeam ca un invertor ceva....eventual si la baterii ..... :dans: pt ca sunt si tuburi subminiatura care consuma f putin ....pt ca e dificil sa scapi de brum :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am inteles credeam ca un invertor ceva....eventual si la baterii ..... :dans: pt ca sunt si tuburi subminiatura care consuma f putin ....pt ca e dificil sa scapi de brum :sparge:

nu sunt de acord cu invertoarele nu voi face niciodata asa cevanu sunt pe gustul meu nici amplificatoarele care comuta canalele cu microcontroler,mai toate marcile folosesc asa ceva acumeu sunt de moda veche ,cu relee sau optocuploarecine nu vrea asa ,sa dea comanda de amplificator unde doreste
Link spre comentariu

Solutia clasica imi place si mie cu alimentare in ca.....vin cu 12v si optin /ridic cu trafo 12/220v daca nu ma insel se pune alimentare 12vca si trafo 15v/220 v ca sa nu se incalzeasca....problema e brumul de care e greu sa scapi ......restul e relativ simplu.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Solutia clasica imi place si mie cu alimentare in ca.....vin cu 12v si optin /ridic cu trafo 12/220v daca nu ma insel se pune alimentare 12vca si trafo 15v/220 v ca sa nu se incalzeasca....problema e brumul de care e greu sa scapi ......restul e relativ simplu.

cum scap eu de brumalimentez filamentele in ccfac conexiuni cit mai scurte conexiunile care merg in G1 le fac cu cablu ecranatcarcasa din tabla de Fe groasa de 1,5mmcablu de alimentare cu 220v cu impapintareeste greu sa nu avem acel humm dar facem tot posibilul sa nu se auda daca nu se aude cu chitara inchisa din pot de volum este ok
Link spre comentariu

cum scap eu de brumalimentez filamentele in ccfac conexiuni cit mai scurte conexiunile care merg in G1 le fac cu cablu ecranatcarcasa din tabla de Fe groasa de 1,5mmcablu de alimentare cu 220v cu impapintareeste greu sa nu avem acel humm dar facem tot posibilul sa nu se auda daca nu se aude cu chitara inchisa din pot de volum este ok
Cu ECC86 SE POATE FACE ....la tensiuni reduse chiar 12 v(sunt facute sa lucreze la tensiunea asta) eu am facut preul pt phono ...si am optinut gain100 aproape.... cu 2 etaje ori la chitara nici nu trebuie stereo :rade: asta ar fi solutia, ar consuma putin ... problema e ca se gasesc cam greu ecc86 si costa
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator viobio

in ultimul timp sunt foarte ocupat dar am gasit timp sa construiesc un amplificator de 5w full tube ,este si de criza

cutia este cumparata din tirg,un fost combo cu electronica praf,difuzor ars

am oprit decit cutia si fata cu butoane,restul la tomberon

schema este o adaptare dupa JCM800 ,partea de preu + SE cu EL84(6P14P)

doua intrari LOW/HIGH

DRIVE

BAS/MEDII/INALTE

MASTER VOLUME

iesire pentru cabinet mai bun

LINOUT

tuburi folosite ECC83/12AX7/6H2P/EL84/6P14P

personal am folosit 2X6H2P=EV/EL84/EZ81

piese folosite din recuperari:

traf de alimentare ,de la un radio cu tuburi

soc de filtraj tensiune anodica de la un radio

difuzor,de la radio Capri

carcasa

pentru alimentare am desenat mai multe variante ,depinde de ce trafuri dispunem

variantele care contin si tub redresor au si soft start

ca traf de iesire se poate folosi orice traf de iesire recuperat din aparatura cu tuburi

singura conditie este ca acest traf de iesire sa fie pentru tubul EL84(6P14P)

cei care au posibilitatea realizarii dau mai jos datele pentru acest traf

sectiune 5cm patrati

intrefier 0,1mm(grosimea unei foi de caiet)

primar 2X2400spire/0,16mm

ordinea bobinarii un primar/secundar/un primar /infasurarile in acelasi sens

secundar 80 spire/0,8mm

urmeaza sa mai reconditionez masca din fata difuzorului

acest combo va fi premiul unui concurs de chitara pe http://www.rgc.ro ,eu ofer acest combo si inca unu "Bergenbier"

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Banuind ca ai si masca de la difuzor,nu stiu de ce ai fi nemultumit de modul cum arata. A iesit foarte bine.Felicitari atat pt amp dar si pt initiativa :aplauze

multumescsa vedem la cine ajunge?!
Link spre comentariu
:aplauze :aplauze E o solutie foarte eleganta sa modifici o pocnitoare pe tranzistoare din comert ....si eu am modificat un combo marshall refolosind sasiul si carcasa originala cu f bune rezultate.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

acum arata si el a amplificator [attachment=0]000_0023.jpg[/attachment]

urmeaza tot un combo

15w PP/EZ81/2X ECF82!!!/2XEL84

in carcasa de "BERGENBIER GX108" :ras: http://www.google.ro/images?rlz=1T4WZPA ... CCcQsAQwAw

viitorul proprietar a platit 320lei pentru un amplificator nou ,din el folosim doar carcasa ,difuzorul ,conectica,butoanele

daca este cineva interesat de electonica sa ma contacteze,e pacat de ea sa ajunga la tomberon

e GRATIS! :101

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

urmeaza tot un combo

15w PP/EZ81/2X ECF82!!!/2XEL84

in carcasa de "BERGENBIER GX108" :ras: http://www.google.ro/images?rlz=1T4WZPA ... CCcQsAQwAw

viitorul proprietar a platit 320lei pentru un amplificator nou ,din el folosim doar carcasa ,difuzorul ,conectica,butoanele

schema de la urmatorul combo [attachment=1]AMP ECF82 EL84 PP.gif[/attachment]

valorile componentelor nu sunt trecute( momentan) mai fac unele tatonari

am inceput lucrul si la pedala de overdrive

cutia pedalei va avea marimea 20cmx15cmx7cm

asa arata fata pedalei[attachment=0]PEDALA OVERDRIVE VIO.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Excelenta idee de a folosi tuburi extrem de performante , cu durata de viata mare , folosite si la case mari , tot ca amplificatoare sau defazor catodina Williamson ( preferatul meu , deoarece orice alt model de defazor cu doua triode , sufera inerent de desperecherea in timp datorata uzurii inegale a triodelor si evident apare o asimetrie pronuntata direct in defazor , si nu poate fi compensata decat echilibrand periodic defazorul , solicitand manopera si echipamente de calibrare de calitate - analizor spectral ! iar acest defect lipseste cu desavarsire la defazorul catodina ) ca exemplu , kit-ul Dynaco ST70 foloseste , in ultima varianta ( de fapt un upgrade la prima versiune ST70 ) tot ECF82 ( de fapt echivalenta americana 6GH8A , sau 6U8 , sau echivalenta URSS 6F1P ) iar destinatia este super HiFi , deci buna si pentru chitara ....Chiar si SUNN a folosit tot o echivalenta 6AN8 ( electrica , dar nu compatibila la pini ) in anii 60 la o schema simpla , de referinta pentru aceasta firma Schema , bibilita si puricata , bine pusa la punct cu eventuala colaborare a unor chitaristi perfectionisti ( stim ca ai multi prieteni RGC , in lumea artei , muzicieni de calitate , virtuosi dar unii inca nepopularizati in media ) are toate sansele sa bata cu mainile la spate toate facaturile de 18Wati de pe net sau aiurea , datorita calitatilor etajului defazor , functiilor super necesare ( loop in-out , line out etc ) dar si simplitatii schemei , consider ca fiind raspunsul romanesc la seria de 18W !Felicitari VIOBIO !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări