Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Benevol, pe dracu'! ( a nu se confunda cu NC), ci doar in urma raportului lui @viobio, iar cum are antecedente...  :rade: Frumos ampliful, spor mai departe!

Sa ne vedem de ale noastre,Victor e incurabil,nu trebuie luat în seama,cred toți sunt obișnuiți cu barbariile lui.
Link spre comentariu

Condensatorii aia lipiti cu termoclei pe carcasa cred ca meritau o fixare cu coliere. Termocleiul are tendinta de a isi pierde proprietatile in timp. Carcasa e taiata pe CNC laser?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Condensatorii aia lipiti cu termoclei pe carcasa cred ca meritau o fixare cu coliere. Termocleiul are tendinta de a isi pierde proprietatile in timp. Carcasa e taiata pe CNC laser?

Conzii lipiți se pot dezlipi doar cu patentul,nu sunt primii sau ultimii montați asa.Carcasa este tăiată cu laser,e făcută de colegul cristinel_bm.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ieri am cablat tot ampul și am apucat sa fac și citeva verificări, prima din ele este tensiunea care asigura alimentarea filamentelor pt tuburile 6H1P. 30V potențialul catodului fata de filament,pt tuburile 6H1P, este reglabil intre 30V și 50V.Tensiunea anodica pt finale este de 450V,G2 400V.Azi urmează alte masuratori și reglaje.

post-176980-0-27432800-1440047664_thumb.jpg

post-176980-0-36934700-1440047676_thumb.jpg

post-176980-0-41101000-1440048795_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

si o sa vedem si oscilograme la 10Hz,20Hz,50Hz,100Hz,1KHz,10KHz,100KHz nu? sinus si dreptunghi?

si o sa vedem si oscilograme la 10Hz,20Hz,50Hz,100Hz,1KHz,10KHz,100KHz nu? sinus si dreptunghi?

gedd,să-ți pun ceva,încearcă sa nu mai folosești un astfel de ton cu mine,sau mai bine sa nu te mai bagi în seama cu mine,sunt cam satul de mocirla provocata de unii pe acest forum.De ce scriu asta?! Pentru ca știi bine ca eu pun scheme și oscilograme, dacă tu vrei sa faci pe a-l dracu cu mine nu reușești.Stai în banca ta și nu mai sari calul cu mine.
Link spre comentariu

După reglajele de fineţe făcute cu mare artă şi precizie, ampliful funcţionează şi cîntă foarte bine. Mi s-a confirmat din nou că trafo Hammond dau ce scrie în reclamă. :aplauze 

Mai că m-aş apuca şi eu de un Wiliamson, dar nu spun cu ce lămpi finale, am fetişurile mele

.................

Locul atelierului are fengşuiul lui, doar aşa se pot construi amplifuri la intersecţia Trafic Greu cu Rahova.  :92

Link spre comentariu
Vizitator viobio

10V/div sarcina 6ohmi, pe ieșirea de 8 ohmi.Oscilograme o sa mai pun săptămâna viitoare,o revin și asupra unor reglaje,ceva compensări,etc,ampul poate mai mult.Am ascultat și un pic de muzica,cine vrea sa asculte ampul o poare face pe 20.09.2015,după aceasta data pleacă de la mine.Oscilograma la 10khz este special pt dl Valderama, ca e fun de asa ceva.

post-176980-0-47484300-1440093765_thumb.jpg

post-176980-0-03394400-1440093831_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Vreau sa vad si eu al doilea forumist  ( eu recunosc ca sunt un incepator ) care mai prezinta ce prezinta @Viobio .

Pina la probe contrarii sunt VORBE........

Stima si respect @viobio  pentru ca avem ce invata de la tine .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

10V/div sarcina 6ohmi, pe ieșirea de 8 ohmi.Oscilograme o sa mai pun săptămâna viitoare,o revin și asupra unor reglaje,ceva compensări,etc,ampul poate mai mult.Am ascultat și un pic de muzica,cine vrea sa asculte ampul o poare face pe 20.09.2015,după aceasta data pleacă de la mine.Oscilograma la 10khz este special pt dl Valderama, ca e fun de asa ceva.

Schemele amplificatorului.Cine dorește detalii, o poate face pe pm, dau detalii legate în special de reglaje,doar celor care intenționează sa construiască ampul,condiția este sa posteze pe forum,sa vad ca se apuca de amp,altfel nu dau detalii,de pm-uri și discuții telefonice sunt satul,în 95% din cazuri pierd timpul de pomana,adică rămân în stadiul de discuții, pot face altceva cu timpul pierdut la tel sau scriind pm-uri.Amplificatorul acesta nu este abordabil de începători.

post-176980-0-81002600-1440140539_thumb.jpg

post-176980-0-03465300-1440140566_thumb.jpg

Link spre comentariu

Oscilograma la 10khz este special pt dl Valderama, ca e fun de asa ceva.

Mai sant si altii interesati de oscilograme, mai ales dintr-un Hammond.Remarcabil palierul frumos cu ringuri mici la 10k.Incet ,incet ma conving sa folosesc si eu Hammond la OT.

Sinusul la 1k pare 32W/6ohmi, cam pe unde apare limitare?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mai sant si altii interesati de oscilograme, mai ales dintr-un Hammond.Remarcabil palierul frumos cu ringuri mici la 10k.Incet ,incet ma conving sa folosesc si eu Hammond la OT.Sinusul la 1k pare 32W/6ohmi, cam pe unde apare limitare?

Limitarea apare în jurul puterii de 36W,am făcut oscilograma cu sinusului cit mai curat,2..4W nu înseamnă nimic ca putere,atunci cind se asculta.Știu ca sunt și alții interesați de oscilograme, inclusiv dv,am zis de dl Valderama pentru ca probabil a fost printre primii care lansat moda cu 10khz dreptunghi. Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări