Vizitator viobio Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 (editat) Frumos relizat , vad schimbare in modul de lucru sub capota.Interesant va fi sa vedem oscilogramele in diverse moduri de lucru al etajului final echipat cu Hammond.Asteptam impresii referitor la redarea muzicala-care mod este cel mai placut.Va fi cred , o premiera , analiza unui amplif. in diverse moduri de functionare.Intreb ce fel de relee s-au folosit la comutare si de unde s-a luat tensiunea de comanda .La acest amp, am ales alta modalitate de montare a pieselor pentru ca nu aveam loc pentru o bareta cu doua rinduri de cose,preferam o bareta cu doua rinduri de cose,arata mai frumos ampul,la interior.Sunt cam amarit,o sa intirzii cu oscilogramele pentru ca a sucombat generatorul de semnal,caut un generator romanesc,sper sa imprumut unu de la Electromagnetica. Editat Noiembrie 13, 2014 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Am inceput lucrul la preamplificatorul-corector de ton.Amplificatorul este gata de livrare. Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Super fain! Felicitari! Cred ca pe filamente ai un consum de 5A, la cate tuburi ai acolo. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) E gata si preamplificatorul-corector de ton.Amplificatorul a ajuns la destinatar,de o saptamana. Editat Noiembrie 26, 2014 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) E gata si preamplificatorul-corector de ton.Amplificatorul a ajuns la destinatar,de o saptamana.Schema preamplificatorului.Preul are o intrare pentru doza MM si o intrare pentru semnal de la CD.Pentru preul de doza MM am folosit 2XE88CC Valvo,am incercat mai multe marci de E88CC,cel mai bun sound a fost cu Valvo.Pentru corectorul de ton am folosit 2X12AX7WA Sovtek.Am folosit componente cu tolerante de 1..5%,se observa multi condensatori WIMA MKP,in corectorul de ton am folosit condensatori cu toleranta 1%,pentru circuitul RIIA am masurat un pumn de rezistente si condensatori,pentru a avea valori egale pe ambele canale,am pierdut citeva ore cu masurarea componentelor pasive.Sursa de alimentare este banala si clasica,filamentele tuburilor sunt alimentate cu tensiune stabilizata.Tensiunea anodica este stabilizata.Preul a fost livrat Duminica trecuta,citiva colegi de forum au facut si o auditie cu acest preu.Multumiri lui Marius pentru pickup.Sistemul amplificator+preamplificator a fost construit pentru colegul nostru Dan, "caietul de sarcini" a fost trasat de Dan(unrazash)Dupa experienta cu acest preu am ajuns la concluzia ca merita sa investesc intr-un pickup,sunetul e foarte frumos.Urmeaza un PP clasa A ,cu KT88,pentru mine,trafuri de iesire Hammond. Editat Decembrie 3, 2014 de viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Schema preamplificatorului.Preul are o intrare pentru doza MM si o intrare pentru semnal de la CD.Pentru preul de doza MM am folosit 2XE88CC Valvo,am incercat mai multe marci de E88CC,cel mai bun sound a fost cu Valvo.Pentru corectorul de ton am folosit 2X12AX7WA Sovtek.Am folosit componente cu tolerante de 1..5%,se observa multi condensatori WIMA MKP,in corectorul de ton am folosit condensatori cu toleranta 1%,pentru circuitul RIIA am masurat un pumn de rezistente si condensatori,pentru a avea valori egale pe ambele canale,am pierdut citeva ore cu masurarea componentelor pasive.Sursa de alimentare este banala si clasica,filamentele tuburilor sunt alimentate cu tensiune stabilizata.Tensiunea anodica este stabilizata.Preul a fost livrat Duminica trecuta,citiva colegi de forum au facut si o auditie cu acest preu.Multumiri lui Marius pentru pickup.Sistemul amplificator+preamplificator a fost construit pentru colegul nostru Dan, "caietul de sarcini" a fost trasat de Dan(unrazash)Dupa experienta cu acest preu am ajuns la concluzia ca merita sa investesc intr-un pickup,sunetul e foarte frumos.Urmeaza un PP clasa A ,cu KT88,pentru mine,trafuri de iesire Hammond. Foarte inspirata schema preampului si corector RIAA,dupa o verificare prin simulare se pare ca este foarte OK,felicitari! Imi place cand practica "bate" cu teoria,diagrama Bode pentru acest RIAA se incadreaza in norme si informatia ca si la auditii a fost bine inseamna ca trebuie retinut acest corector RIAA. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Craciun frumos tuturor!VIOTUBEAMP Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Un nou proiect O miniserie de amplificatoare PP ,cam 20 de bucati,pentru atitea am tuburi E80L SQ Philips. Amplificatorul a mai fost construit in citeva bucati,pina acum. Cele de serie vor fi construite cu componente de cea mai buna calitate: tuburi nos Philips ,ECC82&E80L SQ transformatoare de iesire si alimentare ,construite la Petra Iasi conectica de calitate potentiometru de volum ALPS laterale din lemn Caracteristici: putere 2X9W 4/8 ohmi doua intrari comutabile topologie PP clasa A se recomanda incinte cu SPL de peste 86dB Schema a mai fost postata,o mai postez inca odata. Cel care se vede in stinga spate ,este acelasi amp,dar varianta de rack,este in rodaj,urmeaza sa fie livrat ,saptamana aceasta Tansformatorul de alimentare va fi montat in interior,cele de iesire pe sasiu,acoperite de o carcasa P.S. Nu ma adresez pietei autohtone! Editat Februarie 17, 2015 de viobio Link spre comentariu
gg101 Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Vio ! Cred ca-ti fac concurenta . Am si eu vreo 6-7 perechi de E80L Siemens,Azdam si Philips, toate gold pin+grid , SQ . Tuburi foarte capabile pt HiFi . De fapt au fost proiectate special pt asa ceva, numai ca sunt de puteri mici . Dar oricum pt dormitor sunt suficienti si 5 Watt ca sa cada tencuiala de pe pereti Succes !!! Dar fi adiba ca te prind din urma , trebuie doar sa scormonesc dupa niste tole pt OT ;) Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 In schema s-a strecurat o omisiune: priza de jumatate din primarul trafului de iesire nu e figurata la +Ua. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 In schema s-a strecurat o omisiune: priza de jumatate din primarul trafului de iesire nu e figurata la +Ua.Corect!Asta inseamna ca sunt si oameni care au invatat cevaVio ! Cred ca-ti fac concurenta . Am si eu vreo 6-7 perechi de E80L Siemens,Azdam si Philips, toate gold pin+grid , SQ . Tuburi foarte capabile pt HiFi . De fapt au fost proiectate special pt asa ceva, numai ca sunt de puteri mici . Dar oricum pt dormitor sunt suficienti si 5 Watt ca sa cada tencuiala de pe pereti :DSucces !!! Dar fi adiba ca te prind din urma , trebuie doar sa scormonesc dupa niste tole pt OT ;)Gelu,merita un PP cu aceste lampi, Raa 9K ,Ua 250V,o sa vezi ce sunet au,in plus cred ca vor tine,pina iesim la pensie. Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Spor ....si la cit mai multe ,calitate e recunoscuta imediat si se plateste Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Am gatat si amplificatorul cu nr38 ,de ascultat muzica,urmeaza sa primeasca laterale din lemn.Pentru ca are o mina de componente pasive,am facut tot montajul in aer si pe soclurile tuburilor,montajul pieselor a durat cam trei ore. Link spre comentariu
gg101 Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Frumusel ! Acum chiar ca -mi pare rau ca nu am putut ajunge ieri la tine . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Sa fim sanatosi Gelu,auditii vor ma fi. Editat Februarie 23, 2015 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum