Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

am venit din concediu cu chef de lucru

lucrez simultan la trei amplificatoare,doua de chitara si unul de auditie

primul la care am lucrat azi este VT1

VT1

putere :aproximativ 18w/4ohmi/8ohmi

doua canale,clean/overdrive

corector de ton comun pe ambele canale,inalte/medii/joase

bright pe ambele canale

doua moduri de amplificare,normal/drive,pe ambele canale

loop serie

redresare in trei moduri:tub,solide state,tub+solide state

etajul final poate fi comutat sa lucreze ca pentoda(tetroda,in functie de finalele alese),trioda(se pierde din putere)

am ajuns la aceasta configuratie dupa multe tatonari si experimente

pentru finale eu prefer tuburile 6P6C,cu toate ca sunt impinse la limita superioara de functionare au un sunet special ,mai ales pe clean

amplificatorul se poate aborda cu toate tipurile de tuburi notate pe schema,in partea de preamplificare se pot incera si alte duble triode,eu cu cele notate am facut probe

transformator de iesire http://www.tubeampdoctor.com/product_in ... cts_id=869

o sa calculez si un traf de iesire home made,sa vedem ce iese,traful de pe tubeampdoctor are un pret prohibitiv(80 euro)

am mai lucrat cu acest traf de iesire si cu o configuratie apropiata ,sunetul este de exceptie!

schema pentru VT1 este conceputa 100% de mine,nu vreau sa mai fac copii!

placa etajului final[attachment=0]VT1 I.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
Vizitator viobio

am calculat si un transformator de iesiresuprafata miez: 6cm patratiprimar 2X1500sp/cuem0,15mmsecundar 90sp/cuem0,8mm/8 ohmisecundar 62sp/cuem1mm/4 ohmiintrefier 0,15mmordine bobinare:P1/S/P2se pot imparti bobinele in mai multe sectiuni si se pot intercala

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am avut placerea sa ii fac o scurta vizita domnului Viorel.Am vazut acest amplificator, in lucru, inclusiv schitele in original. :da Schema este o insumare a experientei domniei sale, promite mult.Toate piesele sunt de calitate.Fericitul posesor va fi un norocos.As fi incintat sa il ascult live cind este gata :dans: .Bafta! La cit mai multe amplificatoare de calitate si auditii de exceptie!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

placa etajului final[attachment=3]VT1 I.jpg[/attachment]e gata ! :da sunet foarte bun ,nu o spun eu o spun trei chitaristi care au facut probamai am de cosmetizat firele si cablurile ecranateam dovedit inca odata ca se pot construi amplificatoare bune si cu tuburi rusesti ,multi le blameaza in nestiinta de cauzapartea de distorsiune este foarte rea ,gen Mesa,a fost conceputa special pentru high gain cu acest high gain se pot cinta si metale extrem de grele

Link spre comentariu
Vizitator viobio

@viobio... felicitari pentru activitate... Detaliaza ideea: "trecerea de la P-T ... se face cu amplificatorul oprit!"...

multumesccomutatorul care cupleaza tensiunea anodica sa fie in pozitia stand-by sau sa se intrerupa alimentarea generala (de la reteaua de 220v)..am facut legatura cu acel SE cu GU50 la care lucrati
Link spre comentariu

Pe acest forum nu sunt zambete care sa exprime consideratia fata de realizarea dvs. ...........fantastic cat lucrati(mai sunt numai cati-va useri care pot egala realizarile dvs. din memorie D-ul Lazaroiu, "Valderama", "Blue","Gabriele", "Misa","Fcon","Danzup" si altii fara suparare am citat din memorie!)Cu stimaMila Iosif.................."mila"

Link spre comentariu
Vizitator viobio

azi am fost la sala de repetitii a bunului meu prieten George Patranoiu(unul dintre cei mai buni chitaristi din tara,a cintat in Taxi,Act,Metrock)am facut probe pe diferite genuri de muzica rock si in toate combinatiile posibileChitara Aria ,doze Fender & DiMarziocabinet de 320w cu doua Eminence alpha8 +doua Celestion leag guitar801 finale cuplate ca pentode(tetrode) redresare pe solide state(SS) sunet extrem de puternic si legat ,pe overdrive cu gainul la maxim se pot cinta metale grele gen Pantera,Metallica,fara a fi nevoie de altceva in fata amplificatorului2 finale cuplate ca triode ,puterea scade semnificativ dar sunetul creste in acuratete,alimentare pe solid state3 finale cuplate ca pentode ,redresare pe tub, sunet foarte fromos pe clean,sunet exceptional pe overdrive ,amplificatorul are sustain si compresie a sunetului in special cind amplificatorul intra in saturatie4 finale cuplate ca triode ,redresare pe lampa , puterea scade semnificativ, sunetul este foarte comprimatdaca se cupleaza finalele ca triode se reduce puterea la aproximativ 7w,este o putere suficienta pentru a cinta in casa fara a deranja veciniice spun chitaristii " mai puneai multe butoane si comutatoare?" :rade: sunt incintati de varietatea sunetuluimultumesc tuturor pentru interes si aprecieri

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Triodei nu-i place variatia de tensiune anodica datorata tubului redresor, acest lucru l-am sesizat si eu, poate de acea se creaza senzatia de plat...

da asa este ,dar tocmai acest "defect" este jmecheria sunetului cind finalul functioneaza pe triode si redresare pe tub
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cind chitaristul are un amp adevarat renunta la pedalele cu efecte...(sau isi tine doar strictul necesar......)Succes in continuare :aplauze

multumesc !succes si dv
Link spre comentariu

Triodei nu-i place variatia de tensiune anodica datorata tubului redresor, acest lucru l-am sesizat si eu, poate de acea se creaza senzatia de plat...

Eu de multe ori am avut aceasta senzatie pe triode! As vrea sa dezvoltati un pik subiectul daca se poate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări