Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Lucrează bine toroidalul din ieşire dar se poate şi mai bine (ceva mai complicat de bobinat).

Amplificatorul în sine lucrat profi foarte frumos ca aspect(în viziunea/accepţiunea mea ar fi de 9,9/<un zece rotunjit> lipseste zecimea din cauza butoanelor ,notaţia minim_1,maxim_10 ).

Posibil va avea un succes nebun la Londra.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Felicitari ... mari de tot!

Daca valderama nu face observatii decat la cutie inseamna ca amplificatorul este foarte bun  ori....

Nu am identificat sigla de pe amplificator. Ai schimbat-o?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Salutari dl FeriSigla aceasta o pun pe ampurile de auditie sau la cerere pe cele de chitara.Multumesc pentru rindurile scrise de dv.

Eu recunosc stilul de lucru a lui Vio din zece amplifuri puse una langa alta...piese amplasate logic , depanare usoara.Dar , mie mi se pare ca lipseste personalitatea , designul unic , din amplifuri...parca toate sant facute pe acelasi calapod. Pe de alta parte se intelege , ca cei care traiesc din constructia amplifurilor nu-si permit pierderea de timp cu proiectare design , confectionare sasiu , bobinare trafuri etc.Cel mai rapid se pate finaliza un amplif. colaborand cu diversi terti , urmand sa faci montajul si reglajul dupa o schema ,,roasa la os".Vio , sa nu fie cu suparare ca mi-am expus parerea . O data ziceai ca dupa 100 de amplifuri realizate te lasi de amplifuri. Sper ca a fost o gluma . Super oscilogramele...in curand vin si eu cu ceva, sper la fel de frumoase.

Multumesc pentru rindurile scrise.Foarte serios,cind ajung la nr 100 ma las,pt o perioada nedeterminata.Vreau sa ma dau cu avionul ,sa mai capat experienta.Foarte important,NU TRAIESC DIN AMPURI! Pasiunea e mare.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Azi am lucrat cu drag si spor,pe ateliere,in poza sunt doua amplifucatoare,cel pe cose e construit de mine,cel pe cablaj imprimat este construit de colegul Zal.Zal a construit primul sau amp de chitara ( dupa schema mea), ampul a functionat din prima,nu are zgomot de fond,asta este foarte interesant,se cunoaste ca stie cu tuburile,mai ales ca ampul este pe cablaj imprimat,daca ai gresit cablajul e be..ta,trebuie sa refaci totul.Felicitarile mele!Zal o sa colaboreze cu mine pentru unele amplificatoare de chitara,o sa faca modele care au fost construite de mine in timp,eu o sa ma ocup de cele signature.Daca exista intelegere si pasiune se pot face si lucruri in colaborare cu alti colegi de pe forum.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ampul nr 86!Clona de Cornford RK100,montajul electronic este aproape gata,mai am de pus piesele pt sursa de tensiune anodica si sursa pt negativare,ce se vede in poza este "muncit" in doua ore.Ampul o sa fie dotat cu transformator de iesire LMO-Lazaroiu.

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ampul nr 86!Clona de Cornford RK100,montajul electronic este aproape gata,mai am de pus piesele pt sursa de tensiune anodica si sursa pt negativare,ce se vede in poza este "muncit" in doua ore.Ampul o sa fie dotat cu transformator de iesire LMO-Lazaroiu.

Am terminat toata partea electronica,trebuie sa comand un toroidal de alimentare si mastile fata/spate.Firul albastru ,de pe spatele baretei cu piese,e masa amplificatorului,observati ca nu are nici o bucla,asta este pentru cei care se lupta cu zgomotul si hummul,asa trebuie sa arate circuitul de masa(-),practic este "un fir" drept,neintrerupt. Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Masa se poate face mai simplu tot cu un fir dezizolat continuu si pe potentiometre ...ca la Marshall ,clasic style e si mai usor de urmarit.!!!

Stiu ,daca o fac asa imi vin aiurea firele la socluri si componente,daca ai observat,firele care merg la socluri sunt pe o singura parte,la montajele mele,fiecare cu fixul lui. Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Intors din concediu ,lucrez la doua amplificatoare de chitara si o serie de 10 buc pentru auditie (PP cu E80L&ECC82,trafuri de iesire toroidale  de la Petra-Iasi) Head VALE ,trei canale ,putere aproximativ 100W  http://tinypic.com/useralbum.php?ua=1OPiAwARyAO1Aa3aAxxqCw%3D%3D Head LAUR ,trei canale ,putere 18W ,cu o multime de comutari pt etajul final( trioda/pentoda,liniar/ ultraliniar,clasa A/clasaB) redresare comutabila tub/siliciu. http://tinypic.com/useralbum.php?ua=1OPiAwARyANnuAsncFvS8w%3D%3D Cu cele doua ampuri am ajuns la 81 buc,mai am 19 si ma opresc. Ii dau un raspuns lui adrian_pic,prefer sa lucrez si sa intervin acolo unde cred eu de cuviinta,aici se discuta in special de etaje finale,fiecare amp construit de mine are un etaj final,deci....ce sa mai discutam??? Daca se deschide un subiect,MULTI nu sunt obiectivi,in multe cazuri se scrie despre preferintele personale. Sunt zilnic pe forum,cind am ceva de spus spun,sunt contactat zilnic ,la telefon sau pe mail,de diversi pasionati care vor si ei sa faca ceva,multi sunt speriati de vocabularul si clinciurile :bataie  de pe aici,le e frica :26 sa arate ce construiesc,sa vedem unde ajungem..... ORICINE este interesat de scheme sau alte detalii ,ma poate contacta pe mail [email protected] sau la 0724156363 (pentru injuraturi in limba romana apasati tasta 1 :ewryt45w )Daca se doreste o schema sau alte detalii..... sunt zilnic pe forum! Intrebati si raspund.

Schemele amplificatorului LAUR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări