Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Azi am mai lucrat putin,se observa marimea transformatoarelor de iesire

Ce pot sa spun??...,fara cuvine sau poate doar sincere felicitari,o "scula" care chiar merita si doar sa te uiti la ea ! :31

Esti tare,omule!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am in lucru un amplificator de auditie(comanda) cu 2XECC82&4XE80L SQ.Amplificatorul a mai fost prezentat pe aici,de data aceasta o sa folosesc transformatoare de iesire toroidale,produse de Petra Iasi.Ca marime un transformator de iesire toroidal,pentru acest amp,este de doua ori mai mare fata de cel de alimentare.

Cind o sa fie gata o sa pun pe aici ceva oscilograme

Mai atasej citeva poze cu stadiul lucrarii.

Pun si citeva poze pentru cei care se lupta cu brumul sau trasee de masa,daca se considera ca aceste poze incarca serverul,sa se stearga de catre administrator.

Va stau la dispozitie cu detalii.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Amplificatorul e gata,probat,incasat,il mai tin pina Duminica.Poza e de pe tableta,am si oscilograme ,sunt pe telefon.Acum ma delectez cu pretenul Zal,ascultam Jeff Beck si mesterim la un amp de chitara,mai mult Zal,colaborez cu el,eu am alte nebunii de facut.Primul amp de chitara construit de Zal(Adrian),dupa schema mea.Amplificatorul de chitara este cu: 1X5T4C,2X6P6C,4X6H9C,vintage!

Editat de viobio
Link spre comentariu

Corect, insa ca o mica remarca, rezistenta de 50 ohm, nu este cam mare pentru alimentarea anodica?

Eu as vedea o 10-15ohm pina in anodice (mediana traf out), si apoi citeva zeci sau sute de ohm+capacitor pina in G3, sau mmacar o mica diferenta de potential intre anozi si G3, excluzind tensiunea in primar traf (cu mediane).

Vorbeste un incepator in tuburi, avid de curenti de alimentare generosi...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Corect, insa ca o mica remarca, rezistenta de 50 ohm, nu este cam mare pentru alimentarea anodica? Eu as vedea o 10-15ohm pina in anodice (mediana traf out), si apoi citeva zeci sau sute de ohm+capacitor pina in G3. Vorbeste un incepator in tuburi, avid de curenti de alimentare generosi...

Leco am construi 83 de ampuri cu tuburi,stiu ce fac!Am mai construit inca doua bucati cu dupa aceasta schema,cauta schema ,e pe pagina anterioara,dupa ce o privesti te lamuresti singur.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

:nerv

Oscilogramele promise

Oscoloscop 2V/div,sarcia rezistiva de 4 ohmi.

Sub 100hz nu prea pot pue poze,baleaiza baza de timp la osciloscop :nerv

Prim oscilograma e sinus ,celalte patru sunt cu semal dreptunghiular,cu dedicatie pt dAsa arata bareta cu piese,gata pt a fi montata in amp.

Posted Image

Amplificatorul nu are nici cel mai mic zgomot,fara pic de humm,hiss,am bagat capul in difuzorul de bas de la incinte,sa aud ceva,am incinte cu basi de 15 inch,SPL100dB,nici un zgomot,pozele cu fazele lucrarii sunt pt incepatori,pentru inspiratie.

Interiorul cu amplificatorul gata de livrare.

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Excelenta forma dreptunghiulara la10 Khz, felicitari Vio si pentru acest amplificator

Felicitarile sunt pt dl inginer Macovei de la Petra Iasi,dl Macovei a conceput trafurile de iesire,toroidale!!Deci se poate si in Romania.Eu doar am facut montajul si conceput schema.Pe linga dl Lazaroiu mai am inca un furnizor de trafuri de iesire,dl Macovei,acesti domni sunt singurii cu care am putut colabora,am incercat mai multi dar.......nu a iesit nimic,le multumesc pt buna colaborare.Se lucreaza la o miniserie de 20 buc din acest model de amp,cu alt design,le vind la Londra,aici nu e piata de asa ceva.Multumesc dl Marius Editat de viobio
Link spre comentariu

Cu sau fără oscilograme se aude foarte bine ampliful. Cu capul în difuri abia sesizezi că funcţionează, aşa e de mic zgomotul de fond. Ar trebui să fie exemplu ptr cei care tot caută piatra filozofală cu scheme complicate, simplitatea e de multe ori mai bună, mai ales cînd ştii ce faci. Catodina, aşa simplă cum e ea, bate la fund alte parascovenii. :rade:

Link spre comentariu

Eu recunosc stilul de lucru a lui Vio din zece amplifuri puse una langa alta...piese amplasate logic , depanare usoara.Dar , mie mi se pare ca lipseste personalitatea , designul unic , din amplifuri...parca toate sant facute pe acelasi calapod. Pe de alta parte se intelege , ca cei care traiesc din constructia amplifurilor nu-si permit pierderea de timp cu proiectare design , confectionare sasiu , bobinare trafuri etc.

Cel mai rapid se pate finaliza un amplif. colaborand cu diversi terti , urmand sa faci montajul si reglajul dupa o schema ,,roasa la os".

Vio , sa nu fie cu suparare ca mi-am expus parerea . O data ziceai ca dupa 100 de amplifuri realizate te lasi de amplifuri. Sper ca a fost o gluma .

Super oscilogramele...in curand vin si eu cu ceva, sper la fel de frumoase.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări