Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

O intrebare, valoarea c-urilor (100nF), din grilele triodelor nu era buna nitel mai mare?

EDIT, acum am vazut ca R este de 510K, (vazusem 51K dupa 100nF).

Si rezistenta aia de 1K din catodul triodei 2, nu trebuia sa existe si in anodul ei, pina in c-ii de 220nF, pentru simetrie identica a semnalului din trioda defazoare?

Intreb doar, n-am facut pina acum nimic, push pull.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Valorile condensatorilor de cuplaj sunt suficient de mari,amplificatorul reda foarte bine frecventele joase.Rezistenta de 1K din catod se tatoneaza astfel incit sa avem semialternante cit mai egale,ideal este sa se foloseasca un semireglabil,cind am reglat amplificatorul am montat un semireglabil,apoi am masurat valoarea si am inlocuit cu rezistenta de 1KCred ca o sa tremin acest amp pina pe 17 August.

Link spre comentariu

Valorile condensatorilor de cuplaj sunt suficient de mari,amplificatorul reda foarte bine frecventele joase.Rezistenta de 1K din catod se tatoneaza astfel incit sa avem semialternante cit mai egale,ideal este sa se foloseasca un semireglabil,cind am reglat amplificatorul am montat un semireglabil,apoi am masurat valoarea si am inlocuit cu rezistenta de 1KCred ca o sa tremin acest amp pina pe 17 August.

Super!

Abia astept sa-l ascult!

Link spre comentariu

O intrebare, valoarea c-urilor (100nF), din grilele triodelor nu era buna nitel mai mare?

Si rezistenta aia de 1K din catodul triodei 2, nu trebuia sa existe si in anodul ei, pina in c-ii de 220nF, pentru simetrie identica a semnalului din trioda defazoare?

Nu are nicio legatura valoarea rezistentei de 1K (incazul de fata) cu simetria semnalelor le iesirea acestui defazor,in acest caz catodul virtual este punctul unde se unesc cele doua rezistente;cea de 1K cu rezistenta de descarcare a G1..Valoarea rezistentei (1K) ne da ponderea reactiei negative locale pentru defazorul catodina,vedeti unde este conectata si rezistenta de descarcare a grilei G1.Primele defazoare catodina erau facute chiar fara acea rezistenta,iar la unele amplificatoare acea rezistenta este chiar decuplata dinamic cu un condensator electrolitic in special pentru etajele finale PP utilizate la amplificatoarele de chitara.Insa foarte importante sunt valorile celor doua sarcini din anod,catod si ca valoare pentru ca trebuie ales bine PSF-ul defazorului dar si egalitatea lor,unele scheme in special cele japoneze sau nemtesti chiar dau toleranta valorilor acestor rezistenta : 0,5%...1%.

Defazorul catodina este cel mai stabil si "simetric" defazor pe toata durata vieti  tubului respectiv.

**********************************************************************************************************************

-Acest amplificator chiar se aude bine,in ciuda celor 8W pe sarcina,este un amplificator de auditii foarte reusit si datorita tuburilor utilizate SQ,cred ca va avea o viata de peste 10.000 ore fara probleme.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

... pentru reactia negativa trebuie pusa la masa fie borna "0" fie borna "4" de la trafo iesire.

Pentru secundarul de alimentare nu este necesara priza mediana, doar in cazul in care se folosesc doua diode de redresare... 

Link spre comentariu

... pentru reactia negativa trebuie pusa la masa fie borna "0" fie borna "4" de la trafo iesire.

Pentru secundarul de alimentare nu este necesara priza mediana, doar in cazul in care se folosesc doua diode de redresare... 

Sigur a fost o greseala la desenarea schemei !

Referitor la mediana, @DjLeco facea referire la mediana trafului de iesire (bobinele primare) nu la cel de alimentare.

post-175212-0-30551500-1407148153_thumb.gif

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Cred ca Leco se da pe ...lampi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări