gg101 Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Uite un material in sensul asta http://www.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/011593.pdfDeosebit de interesant acest document . Este pt "cine are urechi de auzit " dar nu numai .Multumim 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 ..mie imi pare rau (chiar ma ...oftic) ca nu am facut niste poze la un McIntosh testat cu dreptunghiular pana la 100KHz... dar sper sa vina altul la reparat.La fel am ratat si un amplificator Synergy facut de TubeTechnology....piesa frumoasa zic eu.. http://i59.tinypic.com/bdvbrq.jpg Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Seamănă a vapor cu zbaturi din epoca victoriană. De interesant e interesant, dar cu dizainu' nu mă împac, o regulă învăţată în liceu zice să nu amestecăm metale albe cu galbene pe fond negru. Iar cond albaştri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Condensatorii aia albastrii sunt profesionali,GM serie de la Fischer & Tausche, uite aici http://www.ftcap.de/index.php/screw-terminals-archiv.html nu sunt pocnitori chinezesti ...app de asta chiar l_am intrebat pe proprietar daca nu vrea sa_i ...vopsesc cu spray negru mat,,nici mie nu mi_a placut albastrul ala philips in combinatzie cu negru si auriu/nichel. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Am folosit cond F&T, nu am ideie unde sînt făcuţi, totuşi am dubii c-ar fi în Germania. Am văzut că se mai produc pe fosta linie Frolyt din fosta RDG, din cei cu prindere pe şasiu cu şaibă şi piuliţă de plastic, evident sub alte nume. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Astă seară a poposit ptr testare ampliful cu E80L în raftul meu şi l-am pus la treabă, să verific SQ-ul lămpuţelor finale. L-am testat în paralel cu două din amplifurile mele, cel cu EL12 clasă A şi cel cu EL34 în contratimp.L-am chinuit cu diverse tipuri/stiluri de muzică şi mă declar mulţumit. Viorel a lovit şi de data asta. Principalele atu-uri sînt lipsa zgomotului de fond, lipsa brumului deşi filamentele sînt alimentate cu tensiune alternativă, separaţia excelentă între canale, dinamica bună şi sensibilitatea bine distribuită pe toată cursa puţometrilor de volum. Puterea nu e mare, singurul lui neajuns, dar suficientă ptr o audiţie zdravănă în sufragerie. Facilităţile ptr amplificarea de trupă nu le-am folosit. Într-adevăr E80L SQ e o lampă care-şi merită calificativul şi încadrarea. Am desfăcut şi cutia ptr curioşi, dar şi ca să evaluez lucrătura, piesele, temperatura anumitor componente (trafo, cond electrolitici).Cu temperatura stă bine, trafo de ieşire nu se încing (marca LMO), nici cel de alimentare, sau alte piese sensibile. Anumite rez e normal să meargă calde.Ataşez acum două grupuri de poze, în primul exteriorul amplifului, în al doilea interiorul. Sper să fie lămuritoare. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Şi al doilea grup de poze, cu interiorul. Componentele sînt toate noi, amplasate pe regletă cu cose, fire colorate diferit ptr fiecare traseu, fără posibilitate de greşeală. Chiar şi la prima vedere am reuşit să identific ochiometric schema. Trafo de reţea e atît cît trebuie de mare, făcut la Petra.O facilitate ptr folosirea ca amplif de formaţie e întrerupătorul de tensiune anodică, acel St-by specific amplifurilor astea.Din cîte am înţeles, urmează o mini serie de circa 10 bucăţi, deşi cred că s-ar putea face pînă la 40 de bucăţi, dată fiind mărimea stocului de E80L SQ. Nici ECC82 nu e o problemă. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 În privinţa pieselor pasive, sper că e clar şi ptr începători că nu sînt necesare piese audiofile, de fiţe, ptr un amplif bun, doar de calitate şi folosite cu cap. A observat cineva alimentarea anodică şi protecţia la ieşire? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Are sigurantze pe iesire?Anodica cred ca e aia cu rosu,vad si niste rezistentze fuzibile pe varnisul ala.Nu prea se vad bine pozele.Ce n_am priceput e chestia aia neagra de deasupracondesatorilor mari de pe anodica,pare sigurantza termica...Imi place st_by asta si cum e lucrat pe cose.Singura chestie care nu_mi prea convine e montarea electroliticilordin catoda deasupra rez de wataj..ii usuca prematur...eu i_as fi pussub placa si axiali.Brum nu are ca sunt capetele filamentelordecuplate cu 120R la masa...LMO_urile alea pe C core,imi fac cu ochiul...ce as mai dacu square_wave in ele sa vad is mai bune ca Mc_intoashele.. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Nu are sigurante fuzibile in varnis,piesa neagra e un semireglabil de 100ohmi pentru reglarea hummului,care lipsește cu desăvîrșire. Prin rezistenta din catozii finalelor circulă 0,065mA ,rezistenta este de 5W,cu mult peste ce se disipa pe acea rezistenta,condensatorul montat peste ea o sa ajungă la adînci batrineti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Vio,nu pot sa zic decat....BRAVO !!!Imi place cum lucrezi cu baretele de cose,nu pot multzi sa faca asta si de aceea prefera cablajul imprimatcu dezavantajele lui.Nu se vede bine in poze,sunt de rezolutzie mica,mai mult am mers pe ghicite.La fel de mult mi_au placut trafurile de iesire si sunt convins ca datele inscriptzionate pe ele...corespundrealitatzii.Asta chiar e un amplificator cu tuburi,realizat in stil retro adevarat. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Are sigurantze pe iesire?Anodica cred ca e aia cu rosu,vad si niste rezistentze fuzibile pe varnisul ala.Nu prea se vad bine pozele.Ce n_am priceput e chestia aia neagra de deasupracondesatorilor mari de pe anodica,pare sigurantza termica...Imi place st_by asta si cum e lucrat pe cose.Singura chestie care nu_mi prea convine e montarea electroliticilordin catoda deasupra rez de wataj..ii usuca prematur...eu i_as fi pussub placa si axiali.Brum nu are ca sunt capetele filamentelordecuplate cu 120R la masa...LMO_urile alea pe C core,imi fac cu ochiul...ce as mai dacu square_wave in ele sa vad is mai bune ca Mc_intoashele.. Imi place entuziasmul dv. si mai ales va multumesc pentru aprecierea acelor OT-uri,insa sa fim seriosi; nu ma pot compara eu cu cei de la Mc.Intosh mai ales la pret !!!! Trafurile sunt relativ miniaturi,la o sectiune de 4cmp nu te poti astepta la prea multe de la ele,chiar am fost surprins de rezultatele practice de sunet si de ce nu chiar de osciloscop. Cineva mi-a cerut pe MP datele acelor trafuri,eu o sa le postez aici,poate mai sunt useri care pot realiza in regim DIY amplificatoare cu E80L sau cu alte finale ce au caracteristici apropiate de aceste tuburi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Complimente........ 4cm2 C-Core a nu se confunda cu 4cm2 tola normala pt. ca vorbim de o alta planeta!!! Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Complimente........ 4cm2 C-Core a nu se confunda cu 4cm2 tola normala pt. ca vorbim de o alta planeta!!! Da,foarte corect,dar diferenta nu este prea mare,vorbesc ca suprafata a sectiuni.Dupa calculele mele si nu prea am gresit niciodata,sectiunea unui C-core echivalenta pentru un E+I este S[E+I]=Sc^1,3 in cazul de fata 4cmp ridicat la puterea 1,3 ar fi exact 6cmp echivalent pentru E+I. Diferentele mari se vor observa de la sectiuni C-core de peste 8-10cmp,exemplu; daca avem un C-core cu sectinea de 10cmp,echivalentul E+I este exact 19.96cmp (~20cmp)(!!!),adica o diferenta vizibila,iar pentru sectiuni C-core mai mari de 15cmp formula este alta.ATENTIE! vorbesc despre C-core (4x C) cu o singura bobina ,pentru C-core cu doua bobine se vor utiliza formulele de calcul ca pentru transformatoarele in coloane,adica cu totul altceva.Multi fac aceasta confuzie si in practica nu prea iese ce trebuie si mai ales cand vorbim de transformatoare speciale cum sunt cele de iesire. Daca incercati sa va imaginati,transformatoarele dublu C-core cu doua bobine sunt practic niste toruri turtite,de aici si randamentul crescut pentru transformatoare ce utilizeaza astfel de miezuri. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Cînd atrăgeam atenţia asupra sursei anodice, mă aşteptam să se observe lipsa droselului, deci nu e filtrare CLC ci CRC. Cu toate astea, nema brum de 100Hz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum