adigh Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Oscilogramele arata neasteptat de bine,avand in vedere ca trafurile de iesire nici nu au 750g impreuna si numai 4cmp...La 10kHz dreptunghiular se vad oscilatii pe paliere. Atit de mari incit lasa impresia ca avem distorsiuni crossover. Daca viobio nu a gresit nimic atunci asta e din transformator.La sinus 20kHz se vad virfurile sinusoidelor inclinate in lateral. Asta inseamna distorsiuni armonice de ordin impar. Faptul ca transformatoarele sunt mici face dificila obtinerea de frecvente joase dar nu afecteaza inaltele.@viobio,Poti pune niste poze mai mari cu sinusoidele sa vedem daca intr-adevar nu sunt distorsiuni crossover ? Nu par a fi dar vreau sa fiu sigur. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Eu cred ca chiar avem ceva... crossover acolo ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Unde vedeţi domnilor "crossover"=distorsiuni de racordare ?!("vreau să învăţ/înţeleg/...văd" şi eu). Am mărit un pic(400%) sinusoidele(1khz şi 20khz) prezentate de Viobio ca să văd şi eu "crossover" dar nu văd ceva similar cu distorsiunile de racordare probabil am văzul mai slab. În schimb am văzut cât se putea vedea în oscilograma de 60hz/sinus ,20khz/sinus şi 10khz/sqw(am înţeles ce secţiune are miezul 3,75cm²-4cm²). Trebuie să înţelegem că Viobio a respectat specificaţiile din foaia de catalog E80L(output power 9W). ... Oscilogramele de la ampul PP cu E80L&ECC82 Ua 250V Raa 9K ... Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 In lipsa unei poze mai mari ne putem multumi si cu "lupa" lui valderama.E o oscilatie nu e o distorsiune crossover. Eram in proportie de 90% sigur dar am zis ca nu strica sa verifici. Uneori daca nu esti atent poti gresi.Nu e obligatoriu ca distorsiunile crossover sa fie pe linia orizontala de imbinare a semialternantelor (pe osciloscop).download/file.php?id=60691&mode=viewAtunci cind un amplificator se descurca greu cu sarcina apar asemenea deformari ale deformarilor, daca pot spune asa si iata ca pot.Poza cu text se refera la amp cu tranzistori dar e valabil si la tuburi. Se poate vedea cum la acelasi amplificator in diferite situatii pot fi diferite deformarile.Daca nu suntem atenti in anumite situatii se pot confunda.Acea oscilatie incepe cu semialternanta negativa. Daca incepea cu semialternanta pozitiva era mai vizibila, era un cioc in sus.Mie imi e destul de clar unde s-a gresit la confectionarea transformatorului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 ...Oscilogramele arata neasteptat de bine...Ştiu ce arată download/file.php?id=60765&mode=view ,ştiu cum să văd(simplu/clar). Avem acolo un timp lung de stabilizare palier...adică din ce motive apare ? sau ce înseamnă ? ca fugă a fazei... sau mă rog când se întâmplă aşa ? Pentru că dumneavoastră aveţi experienţa necesară în transformatoare de ieşire poate primim şi o explicaţie la obiect(raportată la fenomenul din imaginea marită 600% cu oscilograma 10000Hz-sqw).Aştept cu nerăbdare explicaţia dumneavoastră asupra fenomenului de la început palier. Cu dublu spot se vedea şi mai bine dar îmi permit să văd o fugă a fazei de aproximativ 36° la 10000Hz(în realitatea fizică-materială prezentată) fuga/diferenţa de timp circa 10μs pentru perioada dată(păcat că nu se poate simula). PS Pe osciloscopul meu văd întotdeauna mai bine. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Începînd de Simbata aceasta,acest amp poate fi ascultat la emisiunea Mondenii de la. Prima tv,il folosește chitaristul Dan Sandulescu,consideră această putere de rack. GENIALĂ!!! Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Salutare!Am avut ocazia ieri sa ajung la domnul Viorel si sa ascult amp-ul cu E80. Nu pot sa spun decat ca amplifu' provoaca orgasme auditive )Iar la melodia AC/DC Thunderstruck am ramas ''trasnit''. Daca inchizi ochii si asculti atent ai senzatia ca membrii formatiei sunt langa tine Tot respectul!Alex. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Începînd de Simbata aceasta,acest amp poate fi ascultat la emisiunea Mondenii de la. Prima tv,il folosește chitaristul Dan Sandulescu,consideră această putere de rack. GENIALĂ!!!Nu ma uit la emisiunea aia. Subcultura si umorul ieftin din ce in ce mai primitiv se raspindeste tot mai mult.Nu prea mai ai ce sa vezi la televizor.Bine ca le-ai vindut amplificatorul. Asa le trebuie ! Link spre comentariu
imreberes Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Pt AdighBine ca esti Luceafarul nostru si fiind asa, noi, oamenii de rand nu ajungem la genialitatea ta. Asa ca, te rog, lasa-ne in pace in lumea noastra unde noi ne simtim bine si ne plac amplifurile realizate atat de Viobio, cat si de alti constructori. Si asta facem fara rautate. Multumesc de intelegere.Pt moderatori: stiind ca am fost OFF, va rog sa stergeti mesajul meu - dar n-am mai putut sa ma abtin. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Pt AdighBine ca esti Luceafarul nostru si fiind asa, noi, oamenii de rand nu ajungem la genialitatea ta. Asa ca, te rog, lasa-ne in pace in lumea noastra unde noi ne simtim bine si ne plac amplifurile realizate atat de Viobio, cat si de alti constructori. Si asta facem fara rautate. Multumesc de intelegere.Pt moderatori: stiind ca am fost OFF, va rog sa stergeti mesajul meu - dar n-am mai putut sa ma abtin.D-le Imre, trebuia sa te abtii de la acest comentariu nu prea fericit fiindca adigh are anumite cunostinte la care d-ta probabil o sa ajungi cu multa staruinta...Amplificatoarele lui VIO sint strict specializate si sint destinate unor profesionisti de acea nu prea inteleg cum au declansat orgasmul auditiv (sper ca sa terminat) a unui coleg user, redarea HI-FI este altceva, merita descrisa prin diverse metode de gen dreptunghi 10 Khz dar pt o succesiune de etaje ce proceseaza doza de chitara este prea mult, intelegi ce vreau sa spun ? Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 popa marius, tu asculti muzica cu ''dreptunghi 10kHz'' sau cu urechile? PS: o sa pastrez suspansul si nu va spun cand se termina orgasmul.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 popa marius, tu asculti muzica cu ''dreptunghi 10kHz'' sau cu urechile? PS: o sa pastrez suspansul si nu va spun cand se termina orgasmul....In legatura cu ce a scris Marius despre amplificatoarele hi_fi testate cu dreptunghiular la 10 kile,eu zic ca e modest,daca zicea 20Hz-20KHz era mai aproape de adevar.Din experientza mea umila in audio pot sa spun ca n_am vazut vreun amplificator care sa treaca testul de square_wave si sa nu se auda bine,pocnitori am vazut destule.Chestia cu ,,urechea'' e discutabila,aici pot doar profesionistii sa aiba un cuvant de spus.App de asta,cunosc un tip care lucreaza la Fischer&Fischer,o firma care face boxe din ardezie http://www.fischer-fischer.de/start.html e printre putinele persoane care daca asculta un amp imi poate spune daca a trecut testul de square_wave.Uite un material in sensul asta http://www.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/011593.pdf Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Începînd de Simbata aceasta,acest amp poate fi ascultat la emisiunea Mondenii de la. Prima tv,il folosește chitaristul Dan Sandulescu,consideră această putere de rack. GENIALĂ!!!Nu ma uit la emisiunea aia. Subcultura si umorul ieftin din ce in ce mai primitiv se raspindeste tot mai mult.Nu prea mai ai ce sa vezi la televizor.Bine ca le-ai vindut amplificatorul. Asa le trebuie ! Am inteles ironia,o accept pentru ca am simțul umorului. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Ce-mi plac părerile şi certurile de la distanţă, fără posibilitatea de a verifica fizic subiectul. O fantomă bîntuie pe forum............Am să ascult cu mare atenţie acest amplif şi poate îmi expun aici impresiile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Am sa vin si eu personal cit de curind ,sa vad/aud .......promit pina una alta la mai multe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum