Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Cât au secţiune transformatoarele de ieşire (aproximativ) 3-4cm² ?! ,astea sunt ? http://i24.photobucket.com/albums/c34/P ... C00502.jpg

Dacă aşa arată trebuia discutat cu Lăzăroiu să facă două transformatoare de ieşire noi aşa cum trebuie cap-coadă.

În aşa fereastră ce înfăşurări să încapă ,cu ce izolaţii ,cu ce diametru,ce miez poate fi ăla...,ne mai mirăm cum uşor peste 8W pe sarcină intră în limitare sinusul.

http://usr.audioasylum.com/images/4/445 ... Supply.jpg

Anodica pare a fi de 390V în blocul de alimentare şi ug2 324V "minunat" doar 8W în sarcină la ieşire sinus nelimitat :rade: ,de ce au mai inscripţionat 20/20 ?!(nici puterea la vârf nu atinge 20W numai 16,5W).

Link spre comentariu

Cât au sectiune transformatoarele de iesire (aproximativ) 3-4cm² ?! ,astea sunt ? http://i24.photobucket.com/albums/c34/P ... C00502.jpgDaca asa arata trebuia discutat cu Lazaroiu sa faca doua transformatoare de iesire noi asa cum trebuie cap-coada.În asa fereastra ce înfasurari sa încapa ,cu ce izolatii ,cu ce diametru,ce miez poate fi ala...,ne mai miram cum usor peste 8W pe sarcina intra în limitare sinusul.http://usr.audioasylum.com/images/4/445 ... Supply.jpgAnodica pare a fi de 390V în blocul de alimentare si ug2 324V "minunat" doar 8W în sarcina la iesire sinus nelimitat :rade: ,de ce au mai inscriptionat 20/20 ?!(nici puterea la vârf nu atinge 20W numai 16,5W).

Intr-adevar,transformatoarele sunt minuscule,au sectiunea de 3cm² iar sarma din primar are D=0.11mm,dar paradoxal este ca la acea sectiune si la numarul de spire gasit acolo am masurat o inductanta de Laa=84H la frecventa L-metrului de 400Hz.Grosimea tolelor este de 0.45mm (masurate cu subler digital). Am avut norocul si am reusit sa desfac sarma foarte usor in asa fel incat sa numar spirele.Din curiozitate am construit si o clona dupa acest traf,dar dintr-un miez comun,banal cu o sectiune apropiata de cel original ,reusind sa obtin o inductanta de 82H la aceeasi frecventa a L-metrului. Transformatorul rebobinat si clona le-am trimis lui Viorel pentru a le proba in amplificatorul origina,rezultatele le vedeti si dv. Nu se pot face alte trafuri cu sectiuni corespunzatoare intrucat suntem conditionati de gabaritul amplificatorului care de fapt este o mini-putere pentru rack,nu l-am vazut personal dar se pare ca grosimea intregului amplificator nu depaseste 35mm-40mm (aproximativ).Clientul este vmultumit,spunand ca nu exista o alterare a sunetului fata de cum a fost original,ba chiar este ceva mai dinamic. Oricum,s-ar spune ca cei de la MESSA BOOGIE au stiut ei ce au facut acolo ;vechea problema dintre electronisti si chitaristi!!!...P.S standartul tolelor nu este cel european,personal nu am gasit tole cu dimensiunile similare,probabil este un standart american,nu stiu si nici nu ma intereseaza,nu cred ca o sa construiesc asa ceva vreodata,sau sa nu zic NU,asa-i?? :rade: Si inca ceva interesant,am mai intalnit aceasta la AUDIO-NOTE dar si la multe altele: bobina nu este impregnata cu NIMIC si nici la cuptor bagata,iar izolatia dintre straturi era numai din hartie,nimic plastic nici macar baza carcasei.Cea mai mare prostie posibila pentru realizarea unui OT este IMPREGANREA cu anumite lacuri sau rasini si credeti-ma am desfacut muuuulte trafuri profesionale (de firma),in schimb impreganrea celor de alimentare este necesara.
Link spre comentariu

viobio 20 20 este poate o smecherie de marketing. Uite inca un exemplu:

http://www.ebay.com/itm/291016044552?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1431.l2649

Vintage Leak Stereo 20 EL84 Valve Amplifier,

Posted Image

Manufacturers specification:-

Power output 11 watts per channel

Deci eu zic ca este mai mult pentru a pacali necunoscatorii. Cine pune mana si citeste specificatiile gaseste adevarul.
Link spre comentariu

Când vezi în schemă 390V-anod şi 325V-ecran te aştepţi la ceva putere în sarcină...,rămâne de văzut dacă viobio are timp să posteze câteva oscilograme(30hz-sinus ,40Hz-sqw).

Link spre comentariu
viobio 20 20 este poate o smecherie de marketing. Uite inca un exemplu:

*********************************************************************************************

Vintage Leak Stereo 20 EL84 Valve Amplifier,

EXCEPTIONAL ce vad aici,nu are cum sa nu-ti placa asa ceva! :da

Asta trebuie pus in rama si privit zilnic cand incepem sa lucram la un proiect!

@valderama

Când vezi în schemă 390V-anod şi 325V-ecran te aştepţi la ceva putere în sarcină...,rămâne de văzut dacă viobio are timp să posteze câteva oscilograme(30hz-sinus ,40Hz-sqw)."

Credeti ca merita sa mai studiem acest aspect???...e clar ca aici sunt doua chestii de neinteles pentru electronisti : sunetul dorit de chitaristi si problema de marcheting.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Aveam sasiul facut,lamputa e repetor catodic,pe intrare.1/2 6SL7 amplificator,1/2 6SL7 defazor cu sarcina distribuita anod /catodCam asta e schema Azi am primit traful de alimentare. :dans: Am inceput sa lipesc si citeva piese,repetoarele catodice .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

imi place sa fac amplificatoare,asa ca mai construiesc unul :101 100Wdoua canale ,clean/leadTraf de iesire ...........LMO - Lazaroiu :da ,furnizorul oficial pt VIOTUBEAMP1X5T3C4X6L6GC6X6H2P-EVO sa pun si schema Astept comentarii,de orice fel,sa mai animam forumul ....ca e mare plictiseala :jytuiyu

Schema ampului
Zilele trecute am finalizat si acest amp ,astept vacanta sunt destul de obosit mental,fiecare chitarist cere cite in Luna si stele :nebunrau:
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Aveam sasiul facut,lamputa e repetor catodic,pe intrare.

1/2 6SL7 amplificator,1/2 6SL7 defazor cu sarcina distribuita anod /catod

Cam asta e schema

Azi am primit traful de alimentare. :dans:

Am inceput sa lipesc si citeva piese,repetoarele catodice .

Azi am primit si mastile,de miine incep montajul in forta :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ampul e cam gata ,mai am de montat un comutator si citeva fire,sper sa-l probez cit de curind,va tin la curent,o sa pun si oscilograme pt ca asa e frumos....doar e site de electronica :da

Link spre comentariu

Multumesc si eu!Am citit mai multe review-uri pentru acest amplificator, toate il ridica-n slavi...Schema banuiesc ca e destul de performanta, insa din ce am citit pe aici, trafurile de iesire sunt subdimensionate. Au facut asta din ratiuni de economie/profit oare? Cu cat ar fi costat mai mult sa faca carcasa mai inalta si sa-ncapa doua trafuri decente pentru performantele mult trambitate?Sau Messa-Boogie e "meid in ciaina"? :nas:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Multumesc si eu!Am citit mai multe review-uri pentru acest amplificator, toate il ridica-n slavi...Schema banuiesc ca e destul de performanta, insa din ce am citit pe aici, trafurile de iesire sunt subdimensionate. Au facut asta din ratiuni de economie/profit oare? Cu cat ar fi costat mai mult sa faca carcasa mai inalta si sa-ncapa doua trafuri decente pentru performantele mult trambitate?Sau Messa-Boogie e "meid in ciaina"? :nas:

Puterea e fabricată in America,e brand renumit,dupa mine nu ai cum să scoți 20w din acel miez,schema este extrem de simpla, daca se pun alte trafuri de ieșire se pot obtine 18..20w,DAR cu o durata de viata destul de scurta a filialelor,12...15w sunt mai usor de suportat de EL84/6P14P.E părerea mea și nu trebuie să fie de acord toata lumea cu mine,eu vorbesc din practică
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări