Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Rezistenţa de polarizare g1/gc în cazul negativări fixe 6p3s-chior nu se recomandă a fi 0,5MΩ ,poate fi 0,5MΩ în cazul negativări automate(pentru negativare fixă 6p3s-chior recomand 100kΩ hai 150kΩ Rgc/Rg1).

Să nu considerăm producători tubului 6p3s-chior ca fiind novici !.

post-18717-139829707635_thumb.jpg

Link spre comentariu

Rezistenţa de polarizare g1/gc în cazul negativări fixe 6p3s-chior nu se recomandă a fi 0,5MΩ ,poate fi maxim 0,5MΩ în cazul negativări automate(pentru negativare fixă 6p3s-chior recomand 100kΩ hai 150kΩ Rgc/Rg1).

Corect!

Si eu am spus MAXIM Rg1=454Kohmi,dar dupa cum bine spuneti in cazul valori de 100K sau 150K toata treaba se va schimba in etajele de atac,ma rog,Viorel vede el cum face caci asta a fost discutia de inceput,oricum nu tine el cont de ce spunem noi aici :rade:

Vad ca si in schema Williamson utilizeaza chiar in negativare automata Rg1=100K.

Link spre comentariu

Eu personal nu cunosc boaba de rusa. Doar B am dedus ca este V (volti). Sunt puse doua materiale mai sus in care sunt incercuite si subliniate niste valori cu rosu dar ca sa nu fac o confuzie as dori traducerea lor in romaneste sau macar:- pentru 6P3S - valoare rezistor in grila cand avem negativare fixa- pentru 6P3S - valoare rezistor in grila cand avem negativare automata- pentru 6P3S-E - valoare rezistor in grila cand avem negativare fixa- pentru 6P3S-E - valoare rezistor in grila cand avem negativare automataS-a mai discutat de cateva ori si concluzia este ca 6P3S nu prea "seamana" cu 6P3S-E.As mai fi interesat de asemenea de 6P3S-E in regim UL. Pot folosi un Hammond 1645 (parca priza este la 40-43%) pentru o configuratie UL? ("tuseste" sau "devine timid" G2-ul lui 6P3S-E?)

Link spre comentariu

Eu personal nu cunosc boaba de rusa. Doar B am dedus ca este V (volti). Sunt puse doua materiale mai sus in care sunt incercuite si subliniate niste valori cu rosu dar ca sa nu fac o confuzie as dori traducerea lor in romaneste sau macar:

- pentru 6P3S - valoare rezistor in grila cand avem negativare fixa

- pentru 6P3S - valoare rezistor in grila cand avem negativare automata

- pentru 6P3S-E - valoare rezistor in grila cand avem negativare fixa

- pentru 6P3S-E - valoare rezistor in grila cand avem negativare automata

S-a mai discutat de cateva ori si concluzia este ca 6P3S nu prea "seamana" cu 6P3S-E.

As mai fi interesat de asemenea de 6P3S-E in regim UL. Pot folosi un Hammond 1645 (parca priza este la 40-43%) pentru o configuratie UL? ("tuseste" sau "devine timid" G2-ul lui 6P3S-E?)

Asa este,ati tradus corect,iar in tabelul postat de dl.Vali mai sus rusi recomanda ca pentru 6P3S in PP clasa AB1 pentru negativare fixa ca rezistentele de descarcare pentru G1 sa nu fie mai mari de 100Kohmi,iar pentru negativare automata sa nu fie mai mari de 150Kohmi.

In ceea ce priveste aplicatia dv. cu 6P3S-E final UL trebuie sa vedem si ce +Ub aveti pe bara de +,dar in configuratie UL de obicei datorita regimului dinamic specific de lucru Ug2 poate fi la potentialul static al anodului.

Undeva aici (trebuie cautat) dl.Vali explica mai pe larg acest fenomen pentru regimul UL.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu personal nu cunosc boaba de rusa. Doar B am dedus ca este V (volti). Sunt puse doua materiale mai sus in care sunt incercuite si subliniate niste valori cu rosu dar ca sa nu fac o confuzie as dori traducerea lor in romaneste sau macar:- pentru 6P3S - valoare rezistor in grila cand avem negativare fixa- pentru 6P3S - valoare rezistor in grila cand avem negativare automata- pentru 6P3S-E - valoare rezistor in grila cand avem negativare fixa- pentru 6P3S-E - valoare rezistor in grila cand avem negativare automataS-a mai discutat de cateva ori si concluzia este ca 6P3S nu prea "seamana" cu 6P3S-E.As mai fi interesat de asemenea de 6P3S-E in regim UL. Pot folosi un Hammond 1645 (parca priza este la 40-43%) pentru o configuratie UL? ("tuseste" sau "devine timid" G2-ul lui 6P3S-E?)

Eu zic ca merge 1645,cu o anodica mai mica,350...370V,are Ra5k.De un lucru sunt sigur 6P3C-E tine anodica de 500V,G2 1k,Io25..27mA,clasaB.O sa incerc să folosesc si foile de catalog pt 6L6GC RCA,nu e paguba daca bubui doua lampi
Link spre comentariu

@adrian_pic

Nu trebuie să ştii musai rusă(se poate înţelege/deduce ce scriu pe acolo ruşii ăia zic),probabil nu ştii să tastezi în rusă...,"struţo-cămila" posibil 125kΩ mai sigur 100kΩ(cu titlu de "recomandare" nota rusească..., în rest fiecare face ce vrea/doreşte/înţelege/consideră de cuviinţă...,"nu ştiu cum" dar poate limităm cumva apariţia unor eventuale "flaşnete").

Aşadar Rgc/6p3s valoare maximă recomandată 500kΩ pentru negativare automată configuraţie SE(clar sper).

post-18717-139829707738_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da, am anodica de 350V poate chiar 330V (depinde de tensiunea de la priza :rade:). Ramane sa schimb rezistorii din grilele G1.

De un lucru sunt sigur 6P3C-E tine anodica de 500V,G2 1k,Io25..27mA,clasaB.O sa incerc să folosesc si foile de catalog pt 6L6GC RCA,nu e paguba daca bubui doua lampi

sa ne tii la curent cu incercarea de mai sus!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Da, am anodica de 350V poate chiar 330V (depinde de tensiunea de la priza :rade:). Ramane sa schimb rezistorii din grilele G1.

De un lucru sunt sigur 6P3C-E tine anodica de 500V,G2 1k,Io25..27mA,clasaB.O sa incerc să folosesc si foile de catalog pt 6L6GC RCA,nu e paguba daca bubui doua lampi

sa ne tii la curent cu incercarea de mai sus!
http://frank.pocnet.net/sheets/049/6/6L6GC.pdfdupa aceste date vreu sa fac incercarile,datele sunt apropiate de 6P3C-E
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ce zic americanii 6L6GCAB1 Ua 400V G2 300V Rk 200 ohmi Ra 6K6 32W putere cu 2% distorsiuni.Eu am schimbat in multe ampuri 6L6GC cu 6P3C-E ,nu se observa nici o schimbare in ampul care foloseste rusoaice,unele sunt folosite intensiv citeva ore zilnic.Eu sunt convins de mult ca 6P3C-E rusoaica are o sora americana 6L6GCVoi ce parere aveti?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ampul e gata :da pregatit de livrare :reytre onorariul incasat :hamac Zilele urmatoare o sa pun niste masuratori cu o Mesa 20/20 - putere de rack,totul este legat de puterea de iesire,declarata de producator.

Revin putin la aceasta putere de rack.Povestea este urmatoarea,ampul a ajuns la mine pt ca un canal se auzea mai incet si cu un sound aiurea,am constatat ca un traf de iesire avea un primar cu spire in scurt. Cum eu nu ma omor cu bobinatul am apelat la dl Lazaroiu ,pentru rebobinare.Cit timp a stat ampul la mine am verificat toate componentele,eu am ramas uimit cit de mici sunt trafurile de iesire,in timpul "cautarii" defectului am masurat si puterea de iesire a acestui amp.Rog pe cei mult mai inteligenti ca mine sa-mi spuna si mie ce putere debiteaza aceasta Mesa 20 20 (20W/20W)semnal din generatorrezistenta de sarcina 8,2ohmisonda pe X1osciloscop pe 5V/div1000hz sinusOSCILOSCOPUL ESTE PERFECT ETALONAT ,IN LABORATOR DE METROLOGIE.Pe osciloscop traful bobinat de dl Lazaroiu arata mult mai bine ca cel original Multumiri dl Lazaroiu pt ajutor :88
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări