Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

6P3S-urile sunt "sodomizate" pentru a obtine sunetul dorit de catre client sau tot din considerente de marketing(o putere mai mare) ?

Am vrut sa scot maxim din ele ,pentru " balls" ,6P3C-E sunt echivalente cu 6L6GC,am un amp construit de peste doi ani cu 4X6P3C-E ,e forjat aproape zilnic,ampul are 500V anodica,functioneaza bine merci,cam la doua-trei luni refac biasul ,reglaj independent pe fiecare finala.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

imi place sa fac amplificatoare,asa ca mai construiesc unul :101 100Wdoua canale ,clean/leadTraf de iesire ...........LMO - Lazaroiu :da ,furnizorul oficial pt VIOTUBEAMP1X5T3C4X6L6GC6X6H2P-EVO sa pun si schema Astept comentarii,de orice fel,sa mai animam forumul ....ca e mare plictiseala :jytuiyu

Link spre comentariu

Poate ca sunt off-topic, dar tin sa spun ca apreciez in mod deosebit gestul lui @Gabriele cu acel miniconcurs, chiar daca eu n-am participat la el.Ar fi super (mai ales pentru incepatorii ca mine in ale tuburilor) daca s-ar mai organiza astfel de concursuri de catre "greii" tuburilor cu premii modice, chiar si un soclu de lampa ar putea face fericit pe un castigator incepator.Ontopic, spor la construit amplifuri pe tuburi si nu in ultimul rand, la bani!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

imi place sa fac amplificatoare,asa ca mai construiesc unul :101 100Wdoua canale ,clean/leadTraf de iesire ...........LMO - Lazaroiu :da ,furnizorul oficial pt VIOTUBEAMP1X5T3C4X6L6GC6X6H2P-EVO sa pun si schema Astept comentarii,de orice fel,sa mai animam forumul ....ca e mare plictiseala :jytuiyu

Schema ampului
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Acum aproximativ doi ani am construit pentru cineva o clona de SLO 100,atunci am vrut sa experimentez ceva, pe acel amp,o alimentare a filamentelor mai iesita din comum,ampul functioneaza perfect fara a schimba tuburile in cei doi ani de folosinta,pe amp se repeta citeva ore pe zi,ampul doteaza o sala de repetitii,nu a mea!Despre ce este vorba...filamentele tuburilor ECC83/12AX7 sunt in serie ,5X12,6Vfilamentele tuburilor finale sunt in serie 4X6,3VAm observat ca sunt destule ampuri care folosesc acest gen de alimentare pt filamente,ex Peavey VK100Avantaje1 transformatoarele au infasurarile de filamente bobinate cu sirma mai subtire,mai usor de bobinat.2 alimentarea in CC a filamentelor celor cinci ECC83/12AX7 ,humm aproape 0 ,trebuie sa lipesti urechea de difuzor pentru a auzi un usor humm,potential pozitiv intre filament si catod, primele tuburi din circuitul serie filamente sunt V3a-b,V4a-b,acestea sunt cele mai chinuite,au aproape 200V in catod.3 infasurarea care alimenteaza filamentele pt ECC83 asigura si tensiunea de negativareDezavantaje1 daca se intrerupe filamentul unui tub,ampul nu mai functioneaza2 folosirea unor condensatori care lucreaza la tensiuni de 80..100V pentru filtrare in ciuitul de CC.3 ..............................................?Pareri pro/contra ??

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Reconstruire amplificator pe sasiu de PEAVEY5150,la cererea clientului o sa folosesc schema se Soldano SLO100.Amplificatorul Peavey avea un sound cam aiurea si nici nu prea erea pe placul proprietarului.Ampul in starea initiala Miinile unui bun prieten :da ,demonteaza soclurile octale ,ne grabim ca e urgentaBias independent pt fiecare tub final.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ampul e gata :da pregatit de livrare :reytre onorariul incasat :hamac Zilele urmatoare o sa pun niste masuratori cu o Mesa 20/20 - putere de rack,totul este legat de puterea de iesire,declarata de producator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări