Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Cu aproximativ 18 luni in urma am realizat ampul din imagine,e un head Alberto Bolocan Signature(este chitaristul formatiei Talisman),am acordul lui Alberto sa fac publica schema, conceputa de mine.Schema este desenata de mina,daca deranjeaza pe cineva ... sa nu se uite,poate ramine fara vedere.Am folosit 6 tuburi in preamplificator,cite doua pentru fiecare canal in parte,e solutia cea mai buna pentru a pune la punct sunetul fiecarui canal,pentru ca cele trei canale nu se influenteaza intre ele,astept parerile voastre,de orice fel. Acest amp este preferatul meu,am "bibilit" la el peste un an,pentru ca sta la mine in atelier,cam la doua saptamini mai umblam la el,impreuna cu Alberto,am vrut sa scoatem un sunet impecabil.Cine doreste detalii ma gaseste aici

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Azi in trei ore am construit acest amp ,clona Fender Champ 5C1 - Tribute to Leo Fender.Ampul este lucrat in cel mai vintage stil,totul in aer. Brum inexistent ,condensatorii de filtraj au 10microF!!!!,am folosit sasiul ca masa.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Bravo Vio, simplu si rapid, imi place ca nu prea stai pe ginduri :aplauze

MultumescA venit si rindul lui,in ultimul timp doar am depanat diverse chestii cu tuburi.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Azi in trei ore am construit acest amp ,clona Fender Champ 5C1 - Tribute to Leo Fender.Ampul este lucrat in cel mai vintage stil,totul in aer. Brum inexistent ,condensatorii de filtraj au 10microF!!!!,am folosit sasiul ca masa.

Cine are chef sa zdrangene pe acest amp,o poate face la Guitar Shop-Bucuresti. http://www.guitarshop.ro/
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Azi am inceput o clona de JCM800-2203 ,de 50w.O sa fie dotata cu doua EL34 Philips nos,poate ampul ajunge la un cunoscator.Preul o sa fie dotat cu patru ECC83 Telefunken nos,deci tuburi cu adevarat vintage.Pentru a putea fi folosit cit mai bine ,am montat si un loop serie ,cu posibilitatea decuplarii si nivele de SEND/RETURN reglabile.Bareta cu cose contine aproape tot ampul,lipseste sursa si partea de negativare a finalelor,componentele sunt fara "fite",cam toti condensatorii sunt WIMA.In buna traditie o sa folosesc un traf de alimentare toroidal Petra Iasi ,traf de iesire LMO-Lazaroiu.De Vineri Vacaaaaaaanta! :101 :sparge: :sparge: :sparge: icon_jook

Link spre comentariu

O intrebare doar: ce tensiune aveti pe al doilea condensator de filtraj?
Link spre comentariu
Vizitator viobio

O intrebare doar: ce tensiune aveti pe al doilea condensator de filtraj?
Nu am habar,nu am masurat,in G2 6SJ7 ,am 17V,o sa masor cind ma intorc in tara.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cu aproximativ 18 luni in urma am realizat ampul din imagine,e un head Alberto Bolocan Signature(este chitaristul formatiei Talisman),am acordul lui Alberto sa fac publica schema, conceputa de mine.Schema este desenata de mina,daca deranjeaza pe cineva ... sa nu se uite,poate ramine fara vedere.Am folosit 6 tuburi in preamplificator,cite doua pentru fiecare canal in parte,e solutia cea mai buna pentru a pune la punct sunetul fiecarui canal,pentru ca cele trei canale nu se influenteaza intre ele,astept parerile voastre,de orice fel. Acest amp este preferatul meu,am "bibilit" la el peste un an,pentru ca sta la mine in atelier,cam la doua saptamini mai umblam la el,impreuna cu Alberto,am vrut sa scoatem un sunet impecabil.Cine doreste detalii ma gaseste aici

Ampul pe scena http://www.youtube.com/watch?v=bMkjdJdLUncConstruit de un" cirpaci pentru un chitarist betiv" citat din colegul Victor
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Azi am inceput o clona de JCM800-2203 ,de 50w.O sa fie dotata cu doua EL34 Philips nos,poate ampul ajunge la un cunoscator.Preul o sa fie dotat cu patru ECC83 Telefunken nos,deci tuburi cu adevarat vintage.Pentru a putea fi folosit cit mai bine ,am montat si un loop serie ,cu posibilitatea decuplarii si nivele de SEND/RETURN reglabile.Bareta cu cose contine aproape tot ampul,lipseste sursa si partea de negativare a finalelor,componentele sunt fara "fite",cam toti condensatorii sunt WIMA.In buna traditie o sa folosesc un traf de alimentare toroidal Petra Iasi ,traf de iesire LMO-Lazaroiu.De Vineri Vacaaaaaaanta! :101 :sparge: :sparge: :sparge: icon_jook

Miine ampul e gata,mai am de lipit trei fire la corectorul de ton.Am folosit mult cablu ecranat,pentru un sunet cit mai bun,vreau sa aiba un hiss cit mai mic,am facut si o mica modificare,acest amp are bias separat pentru fiecare finala.Daca doreste cineva alte detalii...sunt prin preajma.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Fain.

Aranjarea pe mijloc a baretei cu cose duce la usurarea unei eventualei depanari.

Traful din cutie e drosel? da e socul de filtraj

Eu am facut punctul de masa asa la PP-ul cu GU29:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator viobio

Un nou amp de chitara :101 Doua canale clean/ODReverb pe arcTraful de iesire,traful care comanda tancul de reverb,socul de filtraj ,sunt marca LMO-LazaroiuIn acest moment constructia este mult mai avansata,nu prea mai am cu ce sa mai fac poze,am uitat aparatul foto in avion :cry: si a sucombat si telefonul :jytuiyu ,urmeaza sa investesc in tehnologie :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Doua canale clean/ODReverb pe arcTraful de iesire,traful care comanda tancul de reverb,socul de filtraj ,sunt marca LMO-LazaroiuIn acest moment constructia este mult mai avansata,nu prea mai am cu ce sa mai fac poze,am uitat aparatul foto in avion :cry: si a sucombat si telefonul :jytuiyu ,urmeaza sa investesc in tehnologie :rade:Sculaul finalizat,am pus si schema .Ampul este construit cu componente pasive de "fita" ,pt ca da bine la marketing. :101 :daRusoaicele 6P3C-E sunt "sodomizate " cu 490V Ua si un Ia de 25mA - atunci cind "nu se paneaza".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări