Vizitator viobio Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 E bine sa pastram etajyl final si alimentarea,ca in schema de principiu.Eu o sa renunt la vibrato,strica sunetul,nu e ce trebuie.Mai ramin trei socluri novale ,cu inca trei duble triode se poate concepe un preu bun,tine de fantezia fiecaruia.Eu o sa fac un canal gen Fender,reverb pe arc,loop serie,controale GAIN ,3 TONURI,REVERB,MASTER VOLUME Link spre comentariu
radusa Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Multumesc pt raspunsuri.@viobio - am sa dau cu mare placere curs invitatiei. Nu stiu exact cand, dar voi suna pt a stabili o intalnire. @lazaroiu & Victor - multumesc pt informatiiIn mare parte m-am documentat si eu despre statia Doina Concert, avand chiar o schema a trafo iesire care are 2x1309(800+509) in primar (serie) si 2x69 (serie) pt secundar. La un raport de 19 am zis ca este calculat pt 16(15)ohm, cu toate ca mi s-a parut destul de mica impedanta pt PP cu EL84. Probabil daca luam in calcul si pierderile, atunci se potriveste bine pt 15ohm. Acest traf se afla intr-o statie care asteapta sa fie modificata, in mare marte cum a zis viobio, fara vibrato, pastrand etajul final la fel si construind un preu pe trei ECC (sau similar), gen Marshall sau ceva 'furat' din creatile lui viobio. Dar mai am inca unul care are un raport de 30 si care am zis ca ori este defect ori este pt 8ohm. Nu stiam ca au fost mai multe variante. Link spre comentariu
radusa Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Deoarece am fost intrebat pe MP despre datele trafo iesire de la Doina Concert, cred ca mai util este sa postez aici. Schita care eu o am este aceasta:cu precizarea ca sectiunea masurata de mine ar fi 22x32 mm si ca diametrul secundarului, din masuratorile pe care am reusit sa le fac cu un subler (ca micrometru nu am cum sa-l folosesc) ar fi egal pt ambele sectiuni din secundar si anume 1.1 mm. In desen se poate confunda codita de la p ca fiind 1.4 mm la diametru (pt sectiunea de jos). Ordinea bobinarii, asa cum vad eu, ar fi intai jumatate de primar, urmata de tot secundarul si dupa aceea a doua jumatate de primar. Aici este insa posibil sa ma insel. Mai atasez si schita trafo retea, poate are cineva nevoie:Si probabil a existat si o varianta cu redresare pe siliciu, dupa cum arata urmatoarea schema: Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Lucrez la un nou amp,de 50wOT LMO-LAZAROIU Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Este un PP cu EL34?Fain traful de retea, de la Petra? Cat ar ajunge un asemenea traf? Despre traful @LMO, nu mai intreb nimic. Se stie ca-i fain. :aplauzeP.S. Rezistorul ala nu se incalzeste tare si-ar putea dauna C-ului electrolitic de langa el? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Este un PP cu EL34?Fain traful de retea, de la Petra? Cat ar ajunge un asemenea traf? Despre traful @LMO, nu mai intreb nimic. Se stie ca-i fain. :aplauzeP.S. Rezistorul ala nu se incalzeste tare si-ar putea dauna C-ului electrolitic de langa el?Traful de alimentare ,de la Petra ,cnsta 190le.,inclusiv transportul cu cucier,dupa cum se observa eu folosesc numai toroidale pt almmentare,din multe motive.Rezisteta acea este montata in catodul unei triode,are 820ohmi,prin ea trece un curent de aproximativ 1mA ,la bornele ei este un potential de 1,1V,rezistenta este de 0,6W,acum poti calcula ce putere trebuie sa disipe acea rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Este un PP cu EL34?Fain traful de retea, de la Petra? Cat ar ajunge un asemenea traf? Despre traful @LMO, nu mai intreb nimic. Se stie ca-i fain. :aplauzeP.S. Rezistorul ala nu se incalzeste tare si-ar putea dauna C-ului electrolitic de langa el?Traful de alimentare ,de la Petra ,cnsta 190le.,inclusiv transportul cu cucier,dupa cum se observa eu folosesc numai toroidale pt almmentare,din multe motive.Rezisteta acea este montata in catodul unei triode,are 820ohmi,prin ea trece un curent de aproximativ 1mA ,la bornele ei este un potential de 1,1V,rezistenta este de 0,6W,acum poti calcula ce putere trebuie sa disipe acea rezistenta.Ampul e cu EL34 finale si ECC83 in celelalte etaje Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Azi am montat traful de alimentaretraful de iesiresursa pt tensiunea anodica si negativareplaca pt negativarea finalelormiine montez preul si....gata ampulVad ca au aparut citiva colegi pasionati de ampurile de chitara,cine are chef si timp ,poate sa-mi faca o vizita la atelierul meu de la Electromagnetica,acolo pot primi explicatii pe viu,in timp ce lucrez,eu cred ca trebuie lucrat si practic (mult) se invata si se pricepe mult mai repede asa,eu asa am invatat electronica,am lucrat mult ,e calea cea mai simpla de a intelege unele fenomene electrice,ma gasiti cam in fiecare zi pe acolo,curaj ca nu maninc pe nimeni.Am in dotare un catometru cu care va puteti proba si tuburile,o faceti singuri,eu nu am timp sa probez tuburi,va explic eu cum se foloseste catometrul.Tin sa va atentionez ,un amp de chitara este muuuuult mai greu de pus la punct decit un simplu amp de auditie,ampul de auditie contine doar un etaj final (eventual un preu sau corector de ton),un amp de chitara pe linga etajul final care este aproape identic cu cel de auditie(orice etaj final hi-fi se poate folosi ca etaj final intr-un amp de chitara) mai contine partea de preamplificare,acolo sunt amplificari imense greu de controlat. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 ...dupa cum se observa eu folosesc numai toroidale pt almmentare,din multe motive.Transformatorul toroidal are avantajul unui randament energetic superior dar are si dezavantaje. Un traf toroidal are un cuplaj primar/secundar prea bun la frecvente medii. Asta inseamna ca parazitii de pe medie frecventa din retea trec usor in secundar. Un traf pe miez EI si bobinat in galeti asigura un cuplaj bun doar la joasa freventa, ideal ar fi sa treaca doar 50hz. Avantaje si dezavantaje. Poate conteaza doar la hi-fi unde "e mai simplu ca la chitara". Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 ...dupa cum se observa eu folosesc numai toroidale pt almmentare,din multe motive.Transformatorul toroidal are avantajul unui randament energetic superior dar are si dezavantaje. Un traf toroidal are un cuplaj primar/secundar prea bun la frecvente medii. Asta inseamna ca parazitii de pe medie frecventa din retea trec usor in secundar. Un traf pe miez EI si bobinat in galeti asigura un cuplaj bun doar la joasa freventa, ideal ar fi sa treaca doar 50hz. Avantaje si dezavantaje. Poate conteaza doar la hi-fi unde "e mai simplu ca la chitara".O simpla decuplare a sursei cu conzi de 100nF rezolva parazitii,care nu prea mai exista la ora actuala,eu nu am intimpinat pina acum aceasta problema,probleme mari sunt cu impamintarile.Trafurile comandate de mine au si ecran intre secundar si primar,conectat la masa,masa conectata la sasiu,la unele ampuri am si comutator pentru star ground.Eu am ales toroidal pentru urmatoarele motive1 randament mult mai mare decit cele pe tole E I sau alt model2 gabarit mai mic3 colaborare extraordinara cu Petra Iasi4 ce comand acea primesc,nu prea se gasesc meseriasi sa faca trafuri de alimentare bune,eu am avut unul,unchiul meu , a fost bobinator,R.I.P. :cry: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 In principiu Viobio ai dreptate, un amplificator de auditie ar trebui sa fie mai simplu de facut dar nu uita ca in spatele amplificatorului de instrument se afla un artist ce te ghideaza, poti avea un feedback constructiv pe cind boxa pe care o ai acasa in loc sa te ajute tace cind nu trebuie...Ramin masuratorile de performante insa de cind am auzit perla cu auditia pe osciloscop ma mai gindesc daca merita impartasite anumite cunostinte...Nivelele mici de semnal apar si in cazul dozelor sau microfoanelor cit si la corectiile RIAA, amplificarile in aceste cazuri sint foarte mari dar regulile de proiectare sint identice, asa-i ce simplu este sa respecti aceste reguli si sa nu auzi urma de brum cu 1mV sensibilitate de intrare ? Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 ...de cind am auzit perla cu auditia pe osciloscop ma mai gindesc daca merita impartasite anumite cunostinte...Te referi la expresia "nu se asculta muzica cu osciloscopul"?O spun doar cei care in acest fel justifica oscilogramele slabe. De cele mai multe ori evita sa le arate.Nu e nimic ezoteric, exista corespondenta intre masuratori, inclusiv cu osciloscopul, si sunet.Daca o oscilograma trebuie sa arate ciudat "ca asa suna bine" atunci oscilograma va avea o justificare si explicatie de ce suna bine asa.Totul are explicatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 ...de cind am auzit perla cu auditia pe osciloscop ma mai gindesc daca merita impartasite anumite cunostinte...Te referi la expresia "nu se asculta muzica cu osciloscopul"?O spun doar cei care in acest fel justifica oscilogramele slabe. De cele mai multe ori evita sa le arate.Nu e nimic ezoteric, exista corespondenta intre masuratori, inclusiv cu osciloscopul, si sunet.Daca o oscilograma trebuie sa arate ciudat "ca asa suna bine" atunci oscilograma va avea o justificare si explicatie de ce suna bine asa.Totul are explicatie.Sigur ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 In principiu Viobio ai dreptate, un amplificator de auditie ar trebui sa fie mai simplu de facut dar nu uita ca in spatele amplificatorului de instrument se afla un artist ce te ghideaza, poti avea un feedback constructiv pe cind boxa pe care o ai acasa in loc sa te ajute tace cind nu trebuie...Ramin masuratorile de performante insa de cind am auzit perla cu auditia pe osciloscop ma mai gindesc daca merita impartasite anumite cunostinte...Nivelele mici de semnal apar si in cazul dozelor sau microfoanelor cit si la corectiile RIAA, amplificarile in aceste cazuri sint foarte mari dar regulile de proiectare sint identice, asa-i ce simplu este sa respecti aceste reguli si sa nu auzi urma de brum cu 1mV sensibilitate de intrare ?Perfect adevarate cele spuse,e greu cu semnalele mici,cu oscilogramele povestea e alta,multi se feresc sa le mai posteze din urmatorul motiv,ei stiu ca nu sunt ok oscilogramele si sunt sigur ca apar discutii pe forum,asta e adevarul.Oricine poate lipi citeva componente si gata amplificatorul cu tuburi,ce rezultate se obtine.... Dumnezeu stie,la toti suna bine dar putini au ajuns sa aibe amplificatoare cu adevarat de calitate,ma uit si eu pe aceasta sectiune si nu vad lucrari tocmai ok,multi se complica aiurea si cred ca schema lui 'peste prajit" foarte complicata ,o sa sune nemaipomenit,nu intotdeauna o schema stufoasa duce si la rezultate bune.In plus se incearca tot felul de tuburi bizare care nu prea au ce cauta in domeniul audio,ex tuburile care incep cu GU sau triode folosite ca regulatoare in sursele de tensiune,eu aceste lucrari le consider experimente,e parerea mea si nu trebuie sa fie nimeni de acord cu ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum