Vizitator viobio Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Plexi 50W3XECC83 RFT2XEL34 PHILIPS1XGZ34 MAZDAOTL LMO-Lazaroiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Paste fericit tuturor! Plec in vacanta icon_jook Link spre comentariu
Untold Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Consumul excesiv de alcool poate dauna grav sanatatii.Evitati consumul exagerat de sare, zahar si grasimi.Fumatul poate cauza cancer sau impotenta.Nah, sarbatori fericite acum! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Plexi 50W3XECC83 RFT2XEL34 PHILIPS1XGZ34 MAZDAOTL LMO-Lazaroiuavansez cu pasi mari,miine ampul e gata Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Ampul e gata de probe Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Probele au fost trecute cu brio,azi a reinviat Hendrix Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Cum am spus seara trecuta incep experimentele pentru un amp propriu,un PP cu KT120(lampa de kkt au zis unii care nu au lipit trei fire in viata lor),momentan fac experimente,cu diverse topologii de scheme,prima este urmatoarea1/2 ECC83 repetor catodic,pt impedanta mare de intrare,impedanta mica de iesire,deci adaptare cu orice sursa1XECC83 amplificator SRPP1/2 ECC83 defazor catodina cuplat galvanic cu etajul SRPP1XECC82 amplificatoare pentru cite o semialternanta1XE80CC repetoare cotodice,cuplate galvanic cu ECC82,2XKT120 finaleTraf de iesire Hammond 1650TUa 500vsper sa obtin o putere de 100w,cu distorsiuni cit mai micisasiul este doar pentru experimente,ampul este de auditie nu de chitara,eu prefer PP pentru ca daca ascult pe un amp de 100W ,la o putere de 10..15w o sa am o dinamica extraordinara si distorsiuni foarte mici,un SE nu prea se poate baga la un asemenea concurs,oricum sunt putine SE care ajung la 10..15W,sa nu mai vorbim de distorsiuni la acele puteri.Orice obiectie,critica ,este bine venitaDoua poze cu bunkerul meu,unii au fost pe aici,altii nu vor mai calca pe aici Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Imi place "bunkerul", e mai aerisit acum. O varianta de amplif. ar veni asa: un diferential in loc de SRPP si pe o ramura vii cu semnal din repetorul catodic iar pe cealalta poti veni cu semnal aferent reactiei negative globale (daca vei folosi asa ceva) si din anozii diferentialului pleci cu semnalul defazat, semnal care va fi trecut prin ECC82 (daca mai e nevoie) si apoi repetat de E80CC-uri. Socotind triodele folosite iti mai ramane o jumatate de ecc83 ce o foloseai drept defazoare catodina, ea ar putea juca rol de sursa de curent constant in diferential.In rest spor la bricolat, KT120 sunt niste lampi pline de potential si la propriu si la figurat! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Imi place "bunkerul", e mai aerisit acum. O varianta de amplif. ar veni asa: un diferential in loc de SRPP si pe o ramura vii cu semnal din repetorul catodic iar pe cealalta poti veni cu semnal aferent reactiei negative globale (daca vei folosi asa ceva) si din anozii diferentialului pleci cu semnalul defazat, semnal care va fi trecut prin ECC82 (daca mai e nevoie) si apoi repetat de E80CC-uri. Socotind triodele folosite iti mai ramane o jumatate de ecc83 ce o foloseai drept defazoare catodina, ea ar putea juca rol de sursa de curent constant in diferential.In rest spor la bricolat, KT120 sunt niste lampi pline de potential si la propriu si la figurat! icon_jook Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Cum am spus seara trecuta incep experimentele pentru un amp propriu,un PP cu KT120(lampa de kkt au zis unii care nu au lipit trei fire in viata lor),momentan fac experimente,cu diverse topologii de scheme,prima este urmatoarea1/2 ECC83 repetor catodic,pt impedanta mare de intrare,impedanta mica de iesire,deci adaptare cu orice sursa1XECC83 amplificator SRPP1/2 ECC83 defazor catodina cuplat galvanic cu etajul SRPP1XECC82 amplificatoare pentru cite o semialternanta1XE80CC repetoare cotodice,cuplate galvanic cu ECC82,2XKT120 finaleTraf de iesire Hammond 1650TUa 500vsper sa obtin o putere de 100w,cu distorsiuni cit mai micisasiul este doar pentru experimente,ampul este de auditie nu de chitara,eu prefer PP pentru ca daca ascult pe un amp de 100W ,la o putere de 10..15w o sa am o dinamica extraordinara si distorsiuni foarte mici,un SE nu prea se poate baga la un asemenea concurs,oricum sunt putine SE care ajung la 10..15W,sa nu mai vorbim de distorsiuni la acele puteri.Orice obiectie,critica ,este bine venitaDoua poze cu bunkerul meu,unii au fost pe aici,altii nu vor mai calca pe aici Ce-mi place la tine acolo!... te invidiez Daca data trecuta la intalnirea lamparilor amplificatorul tau pentru auditii SE cu KT120 a facut linste cu cei 20W ai lui,cred ca de data asta acest PP va face multa "galagie" (in sensul bun al cuvantului),asa-i??? Felicitari Viorel,imi plac realizarile tale si-ti doresc la mai multe si la mai multi bani de pe urma lor! Cat priveste obiectiile,din partea mea nu o sa ai,tu stii foarte bine ce ai de facut,tehnic vorbind... Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 ...si totusi da-mi voie sa-ti recomand o schema Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 ...si totusi da-mi voie sa-ti recomand o schemaMultumesc pt aceasta varianta de schema.Nu e cam mare Raa 3k?In datele tubului se recomanda maxim 68k pentru rezistentele care asigura negativarea,pt PP,negativare fixa.eu am mai facut un final de putere cu KT120,tubul devine instabil daca se merge pe valori mai mari pt acele rezistente. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 ...si totusi da-mi voie sa-ti recomand o schemaMultumesc pt aceasta varianta de schema.Nu e cam mare Raa 3k?In datele tubului se recomanda maxim 68k pentru rezistentele care asigura negativarea,pt PP,negativare fixa.eu am mai facut un final de putere cu KT120,tubul devine instabil daca se merge pe valori mai mari pt acele rezistente. Sigur,ai dreptate cu cei 68K (rezistentele pentru negativare/descarcare) din G1/KT120,insa acelea sunt date (valori) limita,dar pana la urma astea sunt chestii ce se vor "regla" practic,pentru ca depind si de configuratia etajului de atac dar si de caracteristicile specifice pentru KT120 din foaia de catalog a fabricantului. In ceea ce priveste Raa=3K (modul pentoda),eu cred ca este bine,cel putin in simulare obtin pe sarcina 80Vpp cu o simetrie perfecta a sinusoidei,dar se poate stabili si pe grafic un Raa optim. Pana la urma ultimul cuvant il va avea tot realizarea practica,daca sunetul este OK si se poate "stoarce" tot ce-i bun din KT120,atunci inseamna ca proiectul este un succes. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Se poate folosi pt stabilitate max.si un driver cu sarcina pe autotransformator....asfel resistenta in cc ar fi de citeva sute de ohm intre grilele finalelor,don Lazaroiu stie despre ce e vorba a propus domnia sa si un exemplu daca nu ma insel. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Se poate folosi pt stabilitate max.si un driver cu sarcina pe autotransformator....asfel resistenta in cc ar fi de citeva sute de ohm intre grilele finalelor,don Lazaroiu stie despre ce e vorba a propus domnia sa si un exemplu daca nu ma insel.e complicat pt mine cu autotransformatoare sau trafuri de cuplaj,nu sunt adeptul lor,nu am auzit nimic sa sune bine cu asa ceva,asta probabil datorita trafurilor de cuplaj,sunt piese extrem de pretentioase Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum