Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Sînt doar două mari familii care merită băgate în seamă, altele decît triodele: tetrodele anglo-americane şi pentodele europene. Numai cele de audio desigur (6L6/KT şi derivatele, AL/EL).Oricum nu e cazul acestei discuţii de chibiţi aici.

Link spre comentariu

Referitor la cele europene , Telefunken ( apropo de interventia lui george-nanopico , care in treacat fie spus , la orice capitol din electronica matura pe jos cu zal , scuze pentru metafora , dar nu am gasit alta mai potrivita , deci absolut clar nu " chibiteaza " in necunostiinta de cauza ) este mama si tatal tuturor lampilor adevarate . Adica calitate si fiabilitate , totul la superlativ !Oricum imi cer scuze pentru offtopic lui zal si lui Viobio , gazda noastra in acest subiect .

Link spre comentariu

Daca va uitati pe datasheetul lui EL509-02 facute de Svetlana veti observa ca se apropie cat de cat de EL3010. Avantajul e ca sunt produse in prezent si pretul e mult mai jos decat al celor nos telefunken, pt audio au anodul in soclul octal, dezavantajul e ca au panta ceva mai mica cele rusesti.Va rog incetati cu offtopicurile ca nu isi au rostul aici, exista bodega!

....Si promit ca n-am sa-ti mai poluez niciun topic.

@Piotr67 tu ai zis-o!
Link spre comentariu

Pt @Viobio"Am ales un traf toroidal pentru ca este construit la Petra Iasi,acolo am gasit un om pregatit foarte bine,e vorba de dl Macovei,eu lucrez de mult timp cu Petra,asa avem siguranta ca toate trafurile de iesire vor fi la fel ca sound.Cele cu tola E/I sunt mai greu de reprodus in serie,numai o firma cu experienta poate face o serie de trafuri care sa sune la fel,alta problema sunt calitatea tolelor,dl Macovei a mai facut trafuri de iesire toroidale,in plus e buna colaborarea dintre cele doua firme,banii pe traful de iesire si alimentare ramin in tara,asa au de lucru si cei de la Petra"Din punct de vedere economic aveti dreptate perfecta, dar ca sa mai aflam si noi cate cevaputeti sa ne dati cateva exemple la preturile trafurilor toroidale.Ex: lampa xx varianta SE sau PP putere oarecare -pretCa sa putem compara cu preturile trafurilor clasice E+I.Se pare ca trafurile toroidale vor intra in viitor in categoria trafurilor de iesire?

Link spre comentariu

Există de mulţi ani trafo de ieşire toroidale în amplifuri comerciale, prin anii 90 Velleman a produs multe variante de amplifuri cu astfel de trafo, unele modele s-au găsit şi la noi. Dar numai amplifuri în contratimp.

Link spre comentariu

Există de mulţi ani trafo de ieşire toroidale în amplifuri comerciale, prin anii 90 Velleman a produs multe variante de amplifuri cu astfel de trafo, unele modele s-au găsit şi la noi. Dar numai amplifuri în contratimp.

Si SE.uri ex finali Nagra :da cu 2 tuburi /canal 845 in paralel 50w+50w
Link spre comentariu

Si SE.uri ex finali Nagra :da cu 2 tuburi /canal 845 in paralel 50w+50w
O vizita pe "alta planeta"...(acolo unde se fabrica NAGRA),dar si un document unde se precizeaza pretul unui astfel de amplificator :nas:http://blog.naver.com/PostView.nhn?blog ... 0131926678P.S traful de iesire toroidal pentru SE-uri este foarte special,realizarea unui intrefier este relativ dificila (taierea torului,uneori in trei locuri defazate la 120 grade).Pentru un SE de 3W...10W este relativ simplu si se poate realiza si in conditii de amator,dar pentru puteri de peste 10W in sus,deja lucrurile se complica,mai ales pentru etaje de amplificare SE cu componenta DC,miezul TOR se satureaza extrem de repede.Pentru PP nu este atat de complicat,poate fi mai facil decat la un E+I.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pt @Viobio"Am ales un traf toroidal pentru ca este construit la Petra Iasi,acolo am gasit un om pregatit foarte bine,e vorba de dl Macovei,eu lucrez de mult timp cu Petra,asa avem siguranta ca toate trafurile de iesire vor fi la fel ca sound.Cele cu tola E/I sunt mai greu de reprodus in serie,numai o firma cu experienta poate face o serie de trafuri care sa sune la fel,alta problema sunt calitatea tolelor,dl Macovei a mai facut trafuri de iesire toroidale,in plus e buna colaborarea dintre cele doua firme,banii pe traful de iesire si alimentare ramin in tara,asa au de lucru si cei de la Petra"Din punct de vedere economic aveti dreptate perfecta, dar ca sa mai aflam si noi cate cevaputeti sa ne dati cateva exemple la preturile trafurilor toroidale.Ex: lampa xx varianta SE sau PP putere oarecare -pretCa sa putem compara cu preturile trafurilor clasice E+I.Se pare ca trafurile toroidale vor intra in viitor in categoria trafurilor de iesire?

Nu am habar cit costa un traf de iesire toroidal,cele pt teste au fost platite de Electromagnetica,nu stiu ce relatii au cele doua firme,cel mai simplu este sa luati legatura cu Petra Iasi http://www.petra-toroid.ro/contact.html,pe pagina lor gasiti cit costa un toroidal de alimentare,in functie de nr comandat si putere http://www.petra-toroid.ro/Preturi%20tr ... xls,pretul nu include taxele de expediere
Link spre comentariu
Vizitator viobio

dupa ce am terminat ampul de mai sus ,am inceput lucrul la o clona de Marshall JTM1 de 1Wacesta este originalul,atentie la pret http://www.thomann.de/ro/marshall_jtm1h_head.htmo sa folosesc urmatoarele tuburi1XECC83 Philips nos1XECC83 Telefunken nos1XECC82 Philips nosTransformator de iesire LMO -LazaroiuDupa cum se observa in poze,folosesc componente de cea mai buna calitate,ampul o sa fie vindut in patria lui Marshall,adica la Londra

mititelul e gata,e foarte galagiosfilamentele in CA ,nu are pic de humm,circuitul de filament este cu 2X3,13V mediana conectara la masatopologia schemeitrei triode care amplifica in cascadao trioda defazor catodinadoua triode ,ca finale PP,clasa Aampul nu are reactie negativa
Link spre comentariu
Vizitator viobio

pt PL500Perfect adevarat cu estetica sasilui,arata cam ciuruit,inainte de a ma apuca de o comanda intreb daca este ok,daca da ma apuc de lucru,daca nu ,comand sasiu cu gauri fix pentru cite socluri am nevoie,pt acest caz ridic pretul.Pina acum nu am avut refuzuri pt acest gen de sasiu,ciuruit de gauri,o sa pun diseara o poza cu un sasiu si mai ciuruit,pe acel sasiu pot construi ampuri de chitara cu unu/trei canale,cu multe configuratii,pentru mine este mai simplu asa,cine doreste sasiu fara gauri in plus ,trebuie sa suporte pretul pt reproiectare.Nu vrei sa intri in liga EL84,EL34,6L6,6P3C,e mai selecta decit liga GU

pozele promisepe acest sasiu cu dimensiunile 600X220X80 pot construi ampuri de chitara ,in foarte multe configuratii,contine 9 gauri novale,6 octale,3 pt conzi care se prind cu coliereaici este un amp construit pe un asemenea sasiu
Link spre comentariu

Esti foarte productiv,omule...imi plac realizarile tale si te felicit!Poate o sa ajung si eu la tine pentru a vedea pe viu toate minunile expuse aici,bineinteles pe cele care raman stiu sigur ca multe vor fi plecate pana atunci :jytuiyu ,dar sigur vor aprea altele si mai si. Faine si robuste sasiurile tale,exact ce trebuie pentru amplificatoarele de chitara care sunt prin definitie foarte "plimbabile". Cand o sa ies la pensie,poate ma primesti la tine sa-mi dai ceva de lucru... :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări