Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

wok,work!am terminat azi un canal,miine sper sa fie gata[attachment=7]I21.jpg[/attachment][attachment=8]I22.jpg[/attachment][attachment=9]I23.jpg[/attachment][attachment=10]I2.jpg[/attachment]ampul o sa fie construit pt vinzarefac mai jos o lista cu pretul componentelor,pentru cei care cred ca un amp cu tuburi este ieftinsasiu-150leitraf alimentare-180leitrafuri iesire Hammond 1608A 2x75euro=685lei http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... -Wire.htmlpotentiometru de volum ALPS 14euro=63lei http://www.audioalchemy.ro/amplif/pot/pot.htmplaci cu cose-25lei4X6P14P=80lei http://www.ebay.com/sch/sis.html?_kw=71 ... W+NOS+SALE am pus pretul minim2XEF804=100lei http://www.nostubestore.com/2010/04/tel ... f804s.html am pus pretul minim2XE80CC=100lei http://www.sovtube.com/product.php?id_product=594 am pus pretul minim2XEM800=100lei http://www.die-wuestens.de/eindex.htm am pus pretul minimcomponente pasive,conectica 100leimanopera mea 455leitotal 2038lei! e cineva interesat?? :freaza: icon_jook

e gata un canalsinusul este nelimitat,osciloscop pe 5V/divcam asa functioneaza un traf de iesire Hammond,o fi bine? nu o fi bine?10Khz dreptunghi sunt pt domnul Valderama
azi am terminat si celalat canal,ampul este gata,am facut ceva "atletism cu letconul" pentru ca am mai inceput un amp mic de chitarafilamentele la acest amp sunt in CA,ampul nu are brum!ampul este de vinzare
Link spre comentariu
Vizitator viobio

dupa ce am terminat ampul de mai sus ,am inceput lucrul la o clona de Marshall JTM1 de 1W

acesta este originalul,atentie la pret http://www.thomann.de/ro/marshall_jtm1h_head.htm

o sa folosesc urmatoarele tuburi

1XECC83 Philips nos

1XECC83 Telefunken nos

1XECC82 Philips nos

Transformator de iesire LMO -Lazaroiu

Dupa cum se observa in poze,folosesc componente de cea mai buna calitate,ampul o sa fie vindut in patria lui Marshall,adica la Londra

Link spre comentariu
Vizitator viobio

....am inceput lucrul la o clona de Marshall JTM1 de 1Wo sa folosesc urmatoarele tuburi1XECC83 Philips nos1XECC83 Telefunken nos1XECC82 Philips nos

Daca ampliful o sa aiba doar 3 tuburi, cu restul de gauri din sasiu ce faceti? Inseamna ca faceti sasie universale si folositi carcasa ca la amplif-ul Marshall : http://www.thomann.de/ro/marshall_jtm1h_head.htm
prin restul de gauri o sa circule aer,pentru o cit mai buna ventilatiesunt sigur ca ai vazut si alte poze cu amplificatoarele construite de mine,poate ai observat ca folosesc trei variante de sasie universale,in gauri pun ce socluri am nevoie si unde doresc,ai intuit bineSUCCESURI icon_jook
Link spre comentariu

folosesc trei variante de sasie universale,in gauri pun ce socluri am nevoie si unde doresc.

La productie de serie mijlocie, e avantajos sa folositi un tip de sasiu pt amplificatoare diferite. E ceva de gen "breadboard", doar ca, produsul montat pe acel sasiu e definitiv, nu provizoriu ca pe breadboard. Eu ii mai zic si ciorna.Spor si succes in afaceri!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

folosesc trei variante de sasie universale,in gauri pun ce socluri am nevoie si unde doresc.

La productie de serie mijlocie, e avantajos sa folositi un tip de sasiu pt amplificatoare diferite. E ceva de gen "breadboard", doar ca, produsul montat pe acel sasiu e definitiv, nu provizoriu ca pe breadboard. Eu ii mai zic si ciorna.Spor si succes in afaceri!
folosesc ce sasie am eu chef,nu am reguli impuse de nimeni, astept in continuare sfaturi si corectii de la tine,sunt sigur ca am ce sa invat,chiar doresc sa construiesc un amp dupa indrumarile tale,te rog sa ma ajuti sa ajung la limannu am putut sa nu fiu ironicun sfatin loc sa pierzi timpul pe aici,pune mina si citeste ceva carti de electronica sau lipeste ceva de proba,sa descoperi singur de ce apare brumul,de ce nu trebuie sa pui sute de microF pe filtrajul anodic,cum se cableaza corect,eu asa faceam acum 30 de ani,citeam,furam meserie..,cu plimbatul pe toate topicele nu ajungi nicaieri,poate in liga lui Victor
Link spre comentariu

folosesc ce sasie am eu chef,nu am reguli impuse de nimeni, astept in continuare sfaturi si corectii de la tine,sunt sigur ca am ce sa invat,chiar doresc sa construiesc un amp dupa indrumarile tale,te rog sa ma ajuti sa ajung la liman

Bine Domnule Viorel. Eu mi-am spus doar parerea, fara a pretinde sa dau sfaturi unor somitati in domeniu precum Domnia Ta. Daca vrei sa fii ironic gratuit, esti invitatul meu. Si promit ca n-am sa-ti mai poluez niciun topic.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Bine Domnule Viorel. Eu mi-am spus doar parerea, fara a pretinde sa dau sfaturi unor somitati in domeniu precum Domnia Ta. Daca vrei sa fii ironic gratuit, esti invitatul meu. Si promit ca n-am sa-ti mai poluez niciun topic.asa sa faci,sa stai in banca ta

Link spre comentariu

un sfatin loc sa pierzi timpul pe aici,pune mina si citeste ceva carti de electronica sau lipeste ceva de proba,sa descoperi singur de ce apare brumul,de ce nu trebuie sa pui sute de microF pe filtrajul anodic,cum se cableaza corect,eu asa faceam acum 30 de ani,citeam,furam meserie..,cu plimbatul pe toate topicele nu ajungi nicaieri,poate in liga lui Victor

Nu il primesc , deja am avut un mic meci ...atunci cand a descoperit Elforum , se credea mare si tare ( va amintiti episodul cu parchetul etc ) , lucru pe care eu il apreciez pozitiv :rade: si de aceea nu are ce cauta in liga mea , eu incerc sa invat de la toata lumea . Eu nu le stiu pe toate ...
Link spre comentariu

...nu am putut sa nu fiu ironicun sfatin loc sa pierzi timpul pe aici,pune mina si citeste ceva carti de electronica sau lipeste ceva de proba,sa descoperi singur de ce apare brumul,de ce nu trebuie sa pui sute de microF pe filtrajulanodic,cum se cableaza corect,eu asa faceam acum 30 de ani,citeam,furam meserie..,cu plimbatulpe toate topicele nu ajungi nicaieri,poate in liga lui Victor

Corect !Mentalitate buna, seamana cu cea de pe vremea lu'...(fiei tarana usoara...). Adica: mai da cu matura cativa ani pe langa strung / freza/ raboteza sau ce-o mai fi si intre timp mai uita-tesi pe carte (adica pe cartile/simularile altora).@Piotr67 v-a atras atentia (in mod discret) ca nu da bine la public - clientul, care nebagat de seama, deschide amplificatorul si vede ca exista un'spe gauri necompletate, ba colac pestepupaza, si-un traf incalecat peste trei gauri. Sau astia din patria lu' Marshall nu se uita in cutie ?Sfat pt. Piotr67: cand termini cu observatiile obraznice si de dat cu matura pe langa utilaj, ia si citeste de la adevaratii guru ai forumului: @L..., @V...,@Fc...,@[email protected] p.m., etc.Victoreee, ia-ma si pe mine, ca incep in curand ceva cu gu34 sau el50, nici nu mai stiu bine care e cea mai audiofila dintre ele.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

pt PL500Perfect adevarat cu estetica sasilui,arata cam ciuruit,inainte de a ma apuca de o comanda intreb daca este ok,daca da ma apuc de lucru,daca nu ,comand sasiu cu gauri fix pentru cite socluri am nevoie,pt acest caz ridic pretul.Pina acum nu am avut refuzuri pt acest gen de sasiu,ciuruit de gauri,o sa pun diseara o poza cu un sasiu si mai ciuruit,pe acel sasiu pot construi ampuri de chitara cu unu/trei canale,cu multe configuratii,pentru mine este mai simplu asa,cine doreste sasiu fara gauri in plus ,trebuie sa suporte pretul pt reproiectare.Nu vrei sa intri in liga EL84,EL34,6L6,6P3C,e mai selecta decit liga GU

Link spre comentariu

Scuze pentru interventia offtopic : consider ca cea mai performanta lampa in audio este DOAR EL84 .

Este perfecta pentru amplificatoare de instrumente muzicale , dar si pentru amplificatoare de auditie de inalta calitate .

Din pacate , are putere disipata de anod destul de mica ...

Varianta pe care eu o sustin in alte subiecte dechise pe forum ( clona ruseasca a unei pentode naziste de 50W ) are doar avantajul raportului pret / putere exceptional , dar inca are mici secrete in audio si din nefericire un soclu aproape imposibil de procurat .

Nu uitati parerea mea despre EL84 sau 6P14P : cea mai performanta lampa in audio !

As fi fost curios daca s-ar putea face un mic clasament cu lampile recunoscute ca fiind performante in domeniul audio , daca se considera ca nu este offtopic ...

Link spre comentariu

Nu il primesc , deja am avut un mic meci ...atunci cand a descoperit Elforum , se credea mare si tare ( va amintiti episodul cu parchetul etc ) , lucru pe care eu il apreciez pozitiv :rade:

Pune pe forum te rog, o poza cu 2 sarme lipite de tine.... Si, a-propos, parchetul ala nici macar nu s-ar fi incalzit. Am renuntat la el de dragul tau, sa stii...Iar tu, PL500, cand dadeam eu cu matura pe langa strung, sareai linia de tramvai sa nu te curentezi...
Link spre comentariu

Aici nu este concursul " care o are mai lunga , mai groasa , mai jucausa " !!!Nici concursul "Maini indemanatice " organizat ce CC al UTC...Eu stiu foarte bine ce am facut si ce pot sa fac...pe cand tu :) esti viitor subiect de basme pe Elforum :) PS : oricum nu te primesc in liga mea .Pe cand un viitor amplificator SE / PP cu linoleu pentru incinte tip VTP , ca varianta cu parchet ai expus-o deja :rade: ...........................Hai , gata cu offtopicul !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări