adrian_pic Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Daca driver-ul are o problema => nu poate fi vorba de : SE URMARESTE BLAMAREA TRAFULUI DE IESIRE,cam asa vad eu lucrurile..Eu am vazut intr-o simulare "briz-brizul" ala pe care il ai tu pe palierul de jos dar ... era pe palierul de sus. Nu ma pot lansa sa spun ca de obicei inceputul palierului de sus este identic cu cel de jos pentru ca nu am la activ "un bagaj mare de masurari". La tine ceva "nu-i simetric" la semnal dreptunghiular. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 La viteza cu care se schimba componentele in acest topic eu chiar nu stiu despre ce transformator e vorba. Ma interesa mai mult sa-ti dai seama de o anumita convenienta a semnalului dreptunghiular in efectuarea unui test rapid... ma rog... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 La viteza cu care se schimba componentele in acest topic eu chiar nu stiu despre ce transformator e vorba. Ma interesa mai mult sa-ti dai seama de o anumita convenienta a semnalului dreptunghiular in efectuarea unui test rapid... ma rog...de iesire Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Eu am vazut intr-o simulare "briz-brizul" ala pe care il ai tu pe palierul de jos dar ... era pe palierul de sus. Nu ma pot lansa sa spun ca de obicei inceputul palierului de sus este identic cu cel de jos pentru ca nu am la activ "un bagaj mare de masurari". La tine ceva "nu-i simetric" la semnal dreptunghiular."va rog sa raspundeti si la intrebarea mea!!! legata de semnalul audio!! de sinusoida,oare ascultam dreptunghi,triunghi ,0 1 adica digital sau semnalalul audio nu mai are forma sinusoidala????daca sinusoida e "teava" din generator pina in difuzor,ce urmarim cu acel dreptunghi??" Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Nu strică dacă un sinus 20khz va păstra forma sinus download/file.php?id=30355&mode=view în urma procesului de amplificare. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Nu strică dacă un sinus 20khz va păstra forma sinus download/file.php?id=30355&mode=viewnu inteleg ? puteti reformula?ce parere aveti de Hammond 1630SEA ,3k5 Ra,cresc anodica mai sus de 400V si merg cu curent mai mic prin finala Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Reformulez forma sinus de aici download/file.php?id=30355&mode=view mai lasă de dorit. Dacă sarcina la anod devine 3k5 şi simultan creşte Ua nu cred că vor fi probleme ,consider că se păstrează simetria semialternantelor în limite permise(având în vedere lipsa NFB).Pentru 450V ar fi permis aproximativ 130mA probabil -16V.Dacă acum Rk are în principiu 88Ω adica14V/0,163A (153+10)mA va deveni 115Ω (16V/0,14A 130mA+10mA) . Dacă sarcina la anod devine 3k5 şi păstraţi Ua 400V scade puterea în sarcină cu circa 10-15%. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 citiva colegi vor sa construiasca acest amp,am fost rugat sa pun si schema sursei pe schema sunt toate valorile componentelor,inclusiv tensiunile si curentii din secundarul transformatorului de alimentare,recomand un traf toroidal(asta prefer eu),se poate comanda la Petra Iasi sau Romtoroidtransformatorul de alimentare este putin supradimensionat,mai bine sa functioneze rece sau putin cald ,decit sa se incalzeasca excesiv,nu uitati sa comandati un traf cu o infasurare ecran intre primar si secundarpuntea redresoare care asigura tensiune pt filamentul lui 6H9C trebuie sa fie de 3A/100VRx se tatoneaza pentru a avea o tensiune de 6,3V pe filamentul lui 6H9C,cu tubul in soclu!!!RxUa se tatoneaza pentru a avea o tensiune anodica de 400V ,pe fiecare brat UaL/UaR,cu tuburile in socluri si filamentele cuplatedaca aranjati componentele asa nu o sa aveti nici un fel de brum,urmariti cu atentie aranjarea componentelor si cablarea,totul e mura in guracine doreste sasiu pentru acest amp sau altceva ,sa ia legatura cu Marius -saptemari ,aici viewtopic.php?f=28&t=132360 sasiul este din tabla de Fe,galvanizata,are 6 gauri pt socluri octale si decupaj dreptunggiular pt mufa de alimentare,sasiul are capac interior si o tabla care acopera trafurile de iesire si alimentare,este nevopsitcomada este de serii de cite 4 sasie,atitea se pot face dintr-o foaie de tabla,nu pot face 2/3 doar 4!!primul amp a parasit azi atelierul Link spre comentariu
PL500 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Intrebare de incepator: Ce avantaj aduce o redresare mixta tub + semiconductor ? Am mai vazut o asemenea abordare la @gabriele aici: link Mintea mea nu ma duce decat la un "soft start" pentru tensiunile anodice. Este adevarat sau mai sunt si alte "fineturi" care-mi scapa ? Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Ai intuit bine, softstart-ul e un avantaj.Un alt avantaj ar fi ca nu iti mai trebuie un traf cu priza mediana pe secundarul de HV, cum e necesar la o redresoare cu 2 diode in balon in cele mai multe cazuri.Iar la urma tine si de gust/estetica etc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Intrebare de incepator:Ce avantaj aduce o redresare mixta tub + semiconductor ?Am mai vazut o asemenea abordare la @gabriele aici: linkMintea mea nu ma duce decat la un "soft start" pentru tensiunile anodice. Este adevarat sau mai sunt si alte "fineturi" care-mi scapa ?redresarea mixta ,siliciu /tub,am vrut eu sa le combin pe ambele,nu este nimic deosebitsoft start-ul este destul de rapid,anodica redresata cu tuburi apare foarte repede,cam in 5..7 secunde,depinde de modelul redresoarei. Link spre comentariu
PL500 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Ai intuit bine, softstart-ul e un avantaj.Un alt avantaj ar fi ca nu iti mai trebuie un traf cu priza mediana pe secundarul de HV, cum e necesar la o redresoare cu 2 diode in balon in cele mai multe cazuri.Iar la urma tine si de gust/estetica etc.Aveti dreptate, intradevar se reduce nr. de tuburi folosind traf-ul fara priza mediana. Considerentele legate de gust/estetica le luasem deja in calcul insa am uitat sa le mentionez..........soft start-ul este destul de rapid,anodica redresata cu tuburi apare foarte repede,cam in 5..7 secunde,depinde de modelul redresoarei.Fara pretentia de a fi corect ceea ce spun: 5-7 secunde pare un sofstart destul de bun pt. anodice(sau reformulat: mult mai bun decat nimic), la fel de bun si pt. incarcarea condensatorilor in cazulunui filtraj mai consistent, personal, toate astea, mie mi se par a constitui un mare avantaj. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Sper sa tin bine minte dar pentru lampile mici ar trebui ca anodica sa apara dupa 30 de secunde iar pentru finale (gen EL84 ) dupa 90 de secunde. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Sper sa tin bine minte dar pentru lampile mici ar trebui ca anodica sa apara dupa 30 de secunde iar pentru finale (gen EL84 ) dupa 90 de secunde.Foarte adevarat,7secunde este putin ca soft start,kt120 intra in emisie total cam in 60 de secunde,eu am pus redresoare mai mult pt estetica,sa fie sasiul mai plin. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Am revenit.N-am apucat să fac recenzia amplifului testat la sînge, cu diverse tipuri de muzică, la diverse volume, nu am sesizat nimic suspect, se aude foarte bine şi are putere destulă ptr o casă de om normal (circa 20W/canal). Trafo de ieşire sînt bine făcute, merg reci, la fel şi şocurile, nu cred că se poate reproşa ceva realizatorului, dacă am înţeles eu bine, erau unele comentarii în acest sens. Încă o dată se dovedeşte că proiectarea eficientă şi simplitatea e mama reuşitei, ca şi folosirea cu cap a lămpilor. Ar trebui să fie un exemplu ptr începătorii care se aruncă la proiecte fantasmagorice, sau se lasă vrăjiţi de lămpi odioase.Faţă de KT120, redresoarele 5U3C par subţirele. Caracteristici pentru KT120 dupa care mi-am facut eu modelul SPICE si o poza cu diferenta de dimensiuni intre divesele tuburi finale AF...,faina lampa KT120,dar parca nici EL156 nu ar fi de aruncat,nu?!Aveţi dreptate, sînt asemănătoare la dimensiuni, cu menţiunea că KT120 are sticla mai groasă şi e mai grea. Am să mă ocup de ale mele (stocul de EL156 TFK) mai încolo, cînd voi aduna banii ptr trafo de ieşire. Poate vă provoc cu realizarea lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum