Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Aha ,cam asta "zice" producatorul(KT120),"zice" bine(3kΩ) ,adică aprox. 21W-utilă la anod.

Cam mare disipaţia pentru -14V,nu văd de unde reiese ia_0 153mA ?!(probabil Ug2=225V).

post-18717-139829517074_thumb.jpg

post-18717-139829517085_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Transformatorul compatibil pentru KT120-SE din gama Hammond ar putea fi 1640SEA ?!(pentru ia_0 180mA/ când Ua=320V-340V astfel se poate înţelege că pentru o modulaţie ia de circa 340mA vârf la vârf se obţine în sarcină la ieşire aproximativ 15W pentru un randament OT 0,85).

3K-Ra(KT120-SE) nu ştiu de ce... ,mi se pare mult ,aproape ca şi EL34(cu toate că pentru o modulaţie de 240mA vârf la vârf când Ua=400V ar rezulta 21W putere utilă la anod , desigur cu un ia_0=140mA) ,nu văd caracteristici KT120(am căutat fără succes) cu alte cuvinte nu ştiu care ar fi sarcina optimă la anod KT120-SE ,mă rog-producătorul ştie mai bine(3k în regimul dat pdf).

Probabil viobio a comandat 1627SEA.

Am comandat 1627sea,cu acest traf am facut primul amp ,prin februarie.

Pentru mine comand azi modelul 1630sea Ra 3k5 ,40H!!vreau sa maresc anodica la peste 400v,ma joc cu Ra din anodica si curentul prin tub,am un traf de alinentare de probe ,cu un Ua mai mare de 400v scad curentul prin tub,expe mrimentez,vreau sa maltratez si G2 cu mai mult de 225v,va tin la curent,dupa ce am trafurile 1630sea

Ieri a mai comandat cineva un asemenea amp,deci mai am de construit trei bucati,doua comenzi si unu pt mine,poate devine moda sa ai SE cu KT120

Felicitari greilor care au scris in topicul despre proiectarea ampurilor SE,e unul dintre cele mai destepte topice!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

semnalul din generator la intrarea amplificatorului,pentru puterea maxima ,sinus nelimitatosciloscop 0,2V/divsemnalul la iesirea din repetorul catodic in anodul lui KT120,osciloscop 10V/div ,sonda X0,1

Link spre comentariu
Vizitator viobio

am facut si diferite probe ,cu rezistentele din catozii tuburilor amplificatoare decuplate cu diferite valori de condensatoare,am pus si reactie negativa,am tras unele concluziirezistenta din catod daca o decuplez cu cond mai mare de 220microF,unfla basul aiure,sunet prea buhaitrezistenta din catodul triodei prefinale decuplat cu condensator de 22...100microF,creste destul de mult amplificareacu reactie negativa ,sunetul pierde din transparenta si dinamicaampul o sa fie livrat asa cum a fost construit ,ca in schema postata am inceput lucrul si la ampul nr2

Link spre comentariu
Vizitator viobio

viobio mai cer si eu odata ce a cerut prima data blue: semnalul in grila la tubul final. (doar la semnalul dreptunghiular de 1kHz si 10kHz)

e de cacao poza,trebuie sa iau aparatul foto de acasa,cu telefonul e greu :sparge:

osciloscopul este pe 5v/div

semnalul este perfect sinusoidal,nu are nici un fel de deformare a sinusoidei

am facut probe cu generatorul de la 20hz la 20khz ,semnalul e curat de la intrare pina in anodul finalei

o sa fac miine si dreptunghi,dupa acea nu mai am cum,pleaca ..

Link spre comentariu
Vizitator viobio

viobio doream oscilograma cu semnalul din grila cand bagi dreptunghiular. (pe sinus si in secundar este OK la 1kHz)

ma repet

MIINE O SA PUN SI DREPTUNGHI,DE LA INTRARE PINA LA IESIRE ,la 1000hz si 10khz

intebare

daca semnalul este sinusoidal de la intrare pina la difuzor si sunetul e bun,de ce mai conteaza asa mult semnalul dreptunghiular???

am mai spus ,pe mine ma intereseaza doar cel sinusoidal,semnalul audio e sinusoidal,daca erea overdrive de chitara cautam sa obtin un dreptunghi cit mai frumos

Link spre comentariu

Viobio uita-te la semnalul dreptunghiular ca la o conserva de semnale sinusoidale de frecventa sub/multiplu a celei de baza, aproximativ, eventual un google pentru "square wave fourier" ca aici:

http://scratch.mit.edu/projects/scmb1/771118 ... e vorba de convenienta analizei pe un singur semnal/ecran in loc de zeci. Sinusoidele din acea serie pot arata frumos dar amplitudinea lor poate sa fie neliniara.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

blue a cerut semnalul din grila finalei pentru ca s-ar putea sa fie o problema in driver. Si apare doar pe semnal dreptunghiular.

va rog sa raspundeti si la intrebarea mea!!! legata de semnalul audio!! de sinusoida,oare ascultam dreptunghi,triunghi ,0 1 adica digital sau semnalalul audio nu mai are forma sinusoidala????

daca sinusoida e "teava" din generator pina in difuzor,ce urmarim cu acel dreptunghi??

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Viobio uita-te la semnalul dreptunghiular ca la o conserva de semnale sinusoidale de frecventa sub/multiplu a celei de baza, aproximativ, eventual un google pentru "square wave fourier" ca aici:http://scratch.mit.edu/projects/scmb1/771118 ... e vorba de convenienta analizei pe un singur semnal/ecran in loc de zeci. Sinusoidele din acea serie pot arata frumos dar amplitudinea lor poate sa fie neliniara.

stiu despre ce este vorbasi mai banuiesc un lucru SE URMARESTE BLAMAREA TRAFULUI DE IESIRE,cam asa vad eu lucrurile..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări