Vizitator Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Viobio verifica semnalul sinus si dreptunghi pe G1 a tuburilor, ceva nu este in regula, amplificatorul ar trebui sa mearga ireprosabil... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Viobio verifica semnalul sinus si dreptunghi pe G1 a tuburilor, ceva nu este in regula, amplificatorul ar trebui sa mearga ireprosabil...verific totul Luni,astea sunt primele probe Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 primul prieten "audioascultator" de SE cu KT120 ampul "cinta" bine si metale Adrian cu "conserva" sa mai am o conserva identica pentru Don Lazaroiu,C A D O U Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Viobio a inceput atacul clonelor cu aceste poze . Felicitari pentru realizari . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Viobio a inceput atacul clonelor cu aceste poze . Felicitari pentru realizari . stai linistit ca apare si "clonatul moderator" Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 valderama oscilogramele puse cati V/Div au? (sunt facute tot pe KT120 SE?) viobio KT120 sunt din alea chinezesti? (daca da, as fi interesat de o comparatie cu niste NOS-uri daca ai "pe stoc") Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 valderama oscilogramele puse cati V/Div au? (sunt facute tot pe KT120 SE?) viobio KT120 sunt din alea chinezesti? (daca da, as fi interesat de o comparatie cu niste NOS-uri daca ai "pe stoc") KT120 din amp sunt TUNGSOL,nos nu stiu sa fie pe undeva,tubul cred ca este conceput mai recent,cred?!astea sunt http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... KT120.html de aici au fost cumparate Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Vio felicitari pt amplif. Foarte indraznet ca intotdeauna!@adrian_pic: Valderama probabil a pus oscilogramele doar pentru a evidentia o forma de unda, nu cred ca s-a referit strict la un SE cu KT120.In legatura cu KT120 nu exista variante chinezesti, cele actuale de pe piata au fost create acum cativa ani din dorinta de a oferi un tub peste KT90 sau EL509 ori KT88 sau KT100. Ele sunt fabricate sub licenta Tungsol in Rusia.KT120 are 60W disipatie anodica, de notat ar fi ca foloseste cam acelasi filament precum KT88 dar probabil materialele folosite pentru un catod asa de potent sunt mai scumpe si se reflecta si in pret. Oricum lucratura ruseasca se vede cu ochiul liber, pare a o fi lampa destul de solida. Oricum e un compromis.... din dorinta de a o dota cu soclu octal si a fi compatibila cu multe amplificatoare ce folosesc surorile ei mai mici se incinge foarte tare. Viobio poate confirma ca tuburile nu pot fi atinse nici dupa 4-5 minute de la oprirea amplificatorului. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Vio felicitari pt amplif. Foarte indraznet ca intotdeauna!@adrian_pic: Valderama probabil a pus oscilogramele doar pentru a evidentia o forma de unda, nu cred ca s-a referit strict la un SE cu KT120.In legatura cu KT120 nu exista variante chinezesti, cele actuale de pe piata au fost create acum cativa ani din dorinta de a oferi un tub peste KT90 sau EL509 ori KT88 sau KT100. Ele sunt fabricate sub licenta Tungsol in Rusia.KT120 are 60W disipatie anodica, de notat ar fi ca foloseste cam acelasi filament precum KT88 dar probabil materialele folosite pentru un catod asa de potent sunt mai scumpe si se reflecta si in pret. Oricum lucratura ruseasca se vede cu ochiul liber, pare a o fi lampa destul de solida. Oricum e un compromis.... din dorinta de a o dota cu soclu octal si a fi compatibila cu multe amplificatoare ce folosesc surorile ei mai mici se incinge foarte tare. Viobio poate confirma ca tuburile nu pot fi atinse nici dupa 4-5 minute de la oprirea amplificatorului.multumescai dreptate,am simtit pe degetele mele cit de tare se incalzeste,cind am facut ampul de chitara cu kt120 ,am scos finalele si am vrut sa le indepartez de sasiu,asta dupa 5 minute,tot frigeau de nu puteai tine mina pe ele Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 valderama oscilogramele puse cati V/Div au? (sunt facute tot pe KT120 SE?)...5V/div,NU (nu pot să numesc tubul final=provoacă greaţă...,oricum am mers/forţat cu disipaţie 54W-55W pentru 20W utili în sarcină ,când are tendinţa de a înroşi puţin anodul-se vede mai bine seara cu lumina stinsă...,pentru 16W în sarcină cu disipaţie 40W anodul iese din "forjă" ,ca şi presiune acustică nu prea există diferenţa între 16W respectiv 20W...). Dacă KT120 este împins către 60W disipaţie la anod probabil poate asigura 22W-24W în sarcină la ieşire înainte de limitare(cu sarcina adecvată la anod ,o "sarcină" la anod nu usor de realizat datorită ia_0/KT120-SE relativ mare). Poate o să vedem şi oscilograma 10khz-sqw/KT120-SE ,fără această oscilogramă amplificatorul trebuie ascultat(pentru a auzi ce "ştie" acest tub KT120-SE). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 valderama oscilogramele puse cati V/Div au? (sunt facute tot pe KT120 SE?)...5V/div,NU (nu pot să numesc tubul final=provoacă greaţă...,oricum am mers/forţat cu disipaţie 54W-55W pentru 20W utili în sarcină ,când are tendinţa de a înroşi puţin anodul-se vede mai bine seara cu lumina stinsă...,pentru 16W în sarcină cu disipaţie 40W anodul iese din "forjă"). Dacă KT120 este împins către 60W disipaţie la anod probabil poate asigura 22W-24W în sarcină la ieşire înainte de limitare(cu sarcina adecvată la anod ,o "sarcină" la anod nu usor de realizat datorită ia_0/KT120-SE relativ mare). Poate o să vedem şi oscilograma 10khz-sqw/KT120-SE ,fără această oscilogramă amplificatorul trebuie ascultat(pentru a auzi ce "ştie" acest KT120-SE). Oscilograma la 10khz ,pe dreptunhi nu o sa va multumeasca,nu arata prea bine dar sunetul este bun si echilibrat in toata banda,ieri am facut auditii cu zal,citiva muzicieni si cu viitorul proprietar al ampului,eu astept trafurile HammondPe mime ma intereseaza mai putin dreptunghiul pentru ca semnalul audio e sinusoidal nu dreptunghiular,e doar parerea mea si nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 viobio este decizia ta daca pui sau nu oscilograma. Nimeni nu te obliga, doar ca suntem curiosi. Eu zic ca multi useri stiu diferenta intre un SE cu NFB si SE fara NFB. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 viobio este decizia ta daca pui sau nu oscilograma. Nimeni nu te obliga, doar ca suntem curiosi. Eu zic ca multi useri stiu diferenta intre un SE cu NFB si SE fara NFB.Diseara pun si acea oscilograma,miime ampul pleaca la noul domiciliu Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Transformatorul compatibil pentru KT120-SE din gama Hammond ar putea fi 1640SEA ?!(pentru ia_0 180mA/ când Ua=320V-340V astfel se poate înţelege că pentru o modulaţie ia de circa 340mA vârf la vârf se obţine în sarcină la ieşire aproximativ 15W pentru un randament OT 0,85). 3K-Ra(KT120-SE) nu ştiu de ce... ,mi se pare mult ,aproape ca şi EL34(cu toate că pentru o modulaţie de 240mA vârf la vârf când Ua=400V ar rezulta 21W putere utilă la anod , desigur cu un ia_0=140mA) ,nu văd caracteristici KT120(am căutat fără succes) cu alte cuvinte nu ştiu care ar fi sarcina optimă la anod KT120-SE ,mă rog-producătorul ştie mai bine(3k în regimul dat pdf). Probabil viobio a comandat 1627SEA. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Transformatorul compatibil pentru KT120-SE din gama Hammond ar putea fi 1640SEA ?!(pentru ia_0 180mA/ când Ua=320V-340V astfel se poate înţelege că pentru o modulaţie ia de circa 340mA vârf la vârf se obţine în sarcină la ieşire aproximativ 15W pentru un randament OT 0,85) în opinia mea. 3K-Ra(KT120-SE) nu ştiu de ce... ,mi se pare mult ,aproape ca şi EL34(cu toate că pentru o modulaţie de 240mA vârf la vârf când Ua=400V ar rezulta 21W putere utilă la anod , desigur cu un ia_0=140mA) ,nu văd caracteristici KT120(am căutat fără succes) cu alte cuvinte nu ştiu care ar fi sarcina optimă la anod KT120-SE ,mă rog-producătorul ştie mai bine(3k în regimul dat pdf). Caracteristici pentru KT120 dupa care mi-am facut eu modelul SPICE si o poza cu diferenta de dimensiuni intre divesele tuburi finale AF...,faina lampa KT120,dar parca nici EL156 nu ar fi de aruncat,nu?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum