hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Am analizat atent cele cateva informatii de aici : viewtopic.php?p=1135035#p1135035 si trebuie sa recunosc ca aceasta lampa este superioara lui GU50 , obtinand la acelasi nivel de distorsiuni 15W pentru GU50 si minim 22W pentru KT120 . De fapt diferenta majora nu este in putere , ci in structura armonica ... care muta premiul cel mare in favoarea KT120 , fiind mai performanta in modul SE decat GU50 . In modul PP nu sunt prea mari diferente , dar totusi KT120 este superioara . GU50 ar putea castiga la pret , deoarece o asemenea lampa + soclu chinezesc ar costa in total 8 Euro , iar un KT120 costa 60 Euro . Desigur ca pretul nu reflecta nimic , un TDA7294 costa 1,5 Euro si produce mai multa putere audio decat KT-ul asa ca ...discutam discutii . Toate calitatile audio se regasesc in pret , deci...oricum excludem siliciul , dar 60 nu este egal cu 8 . Avantaj dpdv acustic KT , iar calitatea intotdeuna costa .Diferenta este foarte mare pentru acel plus de calitate si cu siguranta se justifica pentru unii , dar eu am considerat ca este o adevarata provocare constructia unui amplificator cu GU50 datorita stocurilor aproape nelimitate , calitatii militare si pretului accesibil , nu am considerat niciodata ca ar fi cea mai potrivita lampa de pe planeta pentru SE , asa cum am mai spus si cu alte ocazii in discutii private intre noi doi ... . GU50 ramane o alternativa ieftina si foarte buna ( probabil , deoarece tine de implementarea unei solutii tehnice optime ) pentru PP ! Provocarea consta ca altii nu au obtinut rezultate foarte bune in SE , iar eu consider ca GU50 are inca secrete nedezvaluite . Dar nu in modul SE . Acolo KT120 face legea... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 am definitivat primul ampbrum inexistent,cu intrarile in aer si volumul la maxim, se aude doar un usor hiss,humm de 50hz inexistent,filtraj cu 47microf soc pentru fiecare canal +110microfsunetul are o dinamica foarte mare,joasele sunt foarte bine definite,un premier sau o toba mare se aud foarte natural,am facut si o proba mai aparte,am exagerat di eq joasele la 60hz si 140hz,traful de iesire nu da nici un semn de saturare.proba audio a fost facuta cu o pereche de incinte VTP cu P.Audio BM8CXA,am ascultat ceva Pink Floyd .cind o sa am timp voi face si masuratori cu osciloscopul,o sa dedic o oscilograma la 10khz unui mare domn din Ploiesti,stiu ca este avid de asa ceva Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Redresarea este cu lampa ?!? Oauu Cat de tare se incing finalele ? Disipa totusi 44W fiecare :smt103: ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Am analizat atent cele cateva informatii de aici : viewtopic.php?p=1135035#p1135035 si trebuie sa recunosc ca aceasta lampa este superioara lui GU50 , obtinand la acelasi nivel de distorsiuni 15W pentru GU50 si minim 22W pentru KT120 . De fapt diferenta majora nu este in putere , ci in structura armonica ... care muta premiul cel mare in favoarea KT120 , fiind mai performanta in modul SE decat GU50 . In modul PP nu sunt prea mari diferente , dar totusi KT120 este superioara . GU50 ar putea castiga la pret , deoarece o asemenea lampa + soclu chinezesc ar costa in total 8 Euro , iar un KT120 costa 60 Euro . Desigur ca pretul nu reflecta nimic , un TDA7294 costa 1,5 Euro si produce mai multa putere audio decat KT-ul asa ca ...discutam discutii . Toate calitatile audio se regasesc in pret , deci...oricum excludem siliciul , dar 60 nu este egal cu 8 . Avantaj dpdv acustic KT , iar calitatea intotdeuna costa .Diferenta este foarte mare pentru acel plus de calitate si cu siguranta se justifica pentru unii , dar eu am considerat ca este o adevarata provocare constructia unui amplificator cu GU50 datorita stocurilor aproape nelimitate , calitatii militare si pretului accesibil , nu am considerat niciodata ca ar fi cea mai potrivita lampa de pe planeta pentru SE , asa cum am mai spus si cu alte ocazii in discutii private intre noi doi ... . GU50 ramane o alternativa ieftina si foarte buna ( probabil , deoarece tine de implementarea unei solutii tehnice optime ) pentru PP ! Provocarea consta ca altii nu au obtinut rezultate foarte bune in SE , iar eu consider ca GU50 are inca secrete nedezvaluite . Dar nu in modul SE . Acolo KT120 face legea...Am o rugaminte,incearca sa nu mai scrii pe aici despre GU50,ma doare fix in .... de GU50,daca vrei scrie de tuburile care sunt in aceste topice,nu ma mai polua cu aberatii din care reiese ca rusoaica ta mult iubita este superioara unor tuburi dedicate pt audioinca odata ma doare in .... de GU50poate par prost educat dar deja intreci orice masura in comparatii ,scrie unde vrei tu de GU50 dar nu la VIOTUBEAMP Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Redresarea este cu lampa ?!? Oauu Cat de tare se incing finalele ? Disipa totusi 44W fiecare :smt103: ...hai sa vedem date te prinzi cum este redresarea?? da zoom in ineriorul ampului,la cita experienta ai te prinzi,doar esti expert in tras cu ochiul si copy paste Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Pai si unde scrie in ultimul post ca GU50 este superioara altor tuburi dedicate pentru audio ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Pai si unde scrie in ultimul post ca GU50 este superioara altor tuburi dedicate pentru audio ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Redresare dubla alternanta mixta cu diode cu vid dar si cu siliciu ( 1/2 din punte ) . Fiecare Balon redresor este conectat ca o singura dioda ( adica cele doua diode interioare sunt in paralel ) pentru capabilitate in curent cat mai mare ...Asa cred . Ar putea fi solutia optima . Sau sunt in eroare ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Redresare dubla alternanta mixta cu diode cu vid dar si cu siliciu ( 1/2 din punte ) . Fiecare Balon redresor este conectat ca o singura dioda ( adica cele doua diode interioare sunt in paralel ) pentru capabilitate in curent cat mai mare ...Asa cred . Ar putea fi solutia optima . Sau sunt in eroare ?bingo! asa e! icon_jook Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 O sa beau o bericioaica singur... :cry: Mi-a adus nevasta-mea doua cutii de Radeberger ...deja pe prima am umplut-o cu aer . Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Esti mare omule,ai reusit sa stapanesti si KT120,abia astept sa aud acest amplificator,stiu ca pana pe 24 o sa plece la client,dar sunt sigur ca o sa-l termini pe al tau care o sa aiba si "bibilelile" de care ai pomenit si care-ti va permite sa faci si o comparatie clara intre cele doua configuratii. Pana la urma muzica se asculta pe boxe si nu cu osciloscopul,deocamdata pe primul loc pentru mine in ceea ce priveste sunetul,cu toate ca este ceva timp de cand le-am ascultat,sunt amplificatoarele lui ; un SE cu EL84 de 3W si un PP cu EL84 (20W)... Bineinteles ca totul este subiectiv,este DOAR parerea mea.Tot ce am spus mai sus se refera numai la amplificatoarele pentru auditii,pentru cele de chitara este o alta poveste.Astept cu nerabdare sa aud pe viu un SE cu KT120.Felicitari Viorel! icon_jookP.S am observat ca fiecare amplificator realizat in regim DIY are o amprenta foarte evidenta a celui ce l-a realizat,poarta o farama din caracterul constructorului dar si din pasiunea si dragostea cu care a fost construit. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Esti mare omule,ai reusit sa stapanesti si KT120,abia astept sa aud acest amplificator,stiu ca pana pe 24 o sa plece la client,dar sunt sigur ca o sa-l termini pe al tau care o sa aiba si "bibilelile" de care ai pomenit si care-ti va permite sa faci si o comparatie clara intre cele doua configuratii. Pana la urma muzica se asculta pe boxe si nu cu osciloscopul,deocamdata pe primul loc pentru mine in ceea ce priveste sunetul,cu toate ca este ceva timp de cand le-am ascultat,sunt amplificatoarele lui ; un SE cu EL84 de 3W si un PP cu EL84 (20W)... Bineinteles ca totul este subiectiv,este DOAR parerea mea.Tot ce am spus mai sus se refera numai la amplificatoarele pentru auditii,pentru cele de chitara este o alta poveste.Astept cu nerabdare sa aud pe viu un SE cu KT120.Felicitari Viorel! icon_jookP.S am observat ca fiecare amplificator realizat in regim DIY are o amprenta foarte evidenta a celui ce l-a realizat,poarta o farama din caracterul constructorului dar si din pasiunea si dragostea cu care a fost construit.multumesc pentru rindurile de mai susceva oscilogrameUa 375vrezistenta de sarcina 4 ohmiputere.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 La 20Hz timpul prea mic de expunere(aparat foto) .Ce transformator(OT) se afla acum în montaj ?(nu poate fi Hammond...)Puneţi vă rog şi ceva cu 10khz-sqw. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 La 20Hz timpul prea mic de expunere(aparat foto) .Ce transformator(OT) se afla acum în montaj ?Puneţi vă rog şi ceva cu 10khz-sqw.traf de iesire LMOpozele sunt facute cu telefonulluni pun si la 10khz,am facut azi una dar nu a iesit bine,am observat doar acasa cind am descarcat pozeletrafurile Hammond sosesc la sfirsitul saptaminii viitoarela 20khz sinusoida e cam "strimbuta" dar sunetul e bunsa tinem cont ca in configuratia actuala ampul nu are nici un fel de reactie Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 1khz-sqw şi 20Khz-sinus nu prea se prezintă bine ,aşa după cum apare acum cred că şi oscilograma 10Khz-sqw nu va fi prea grozavă.La 10Khz-sqw(fără NFB) şi respectiv 20Khz-sinus trebuia să arate cam aşa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum