hpavictor Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Foarte interesant acest proiect , asteptam finalizarea si rezultatele acustice . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Foarte interesant acest proiect , asteptam finalizarea si rezultatele acustice .Ba nu este interesant deloc,e un banal etaj final,topologia schemei este intilnita in milioane de aparate de radio cu tuburi Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Si l-ai pus pe forum ca sa-l faci de ras , exact ca-n bancul cu calul batran dus la targ . De fapt nu vrei sa spui ce solutie tehnica deosebita ai ales pentru ca amplificatorul tau sa fie cel mai bun... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Si l-ai pus pe forum ca sa-l faci de ras , exact ca-n bancul cu calul batran dus la targ . De fapt nu vrei sa spui ce solutie tehnica deosebita ai ales pentru ca amplificatorul tau sa fie cel mai bun...schema este mai in urma,nu este nici o solutie tehnica extraterestra e cit se poate de simpa Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 download/file.php?id=29258&mode=view simplu si la obiect, dupa cum bine au observat si alti colegi... "electrolytic free" la cei 12,5mA/V ai finalei http://www.newsensor.com/releases/KT120TungSol.pdf e foarte probabil ca un 6H9C sa isi faca treaba acolo. Vad ca scoate un 16Vef cu 0,7Vef lejer. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 http://www.elforum.info/download/file.php?id=29258&mode=view simplu si la obiect, dupa cum bine au observat si alti colegi... "electrolytic free" la cei 12,5mA/V ai finalei http://www.newsensor.com/releases/KT120TungSol.pdf e foarte probabil ca un 6H9C sa isi faca treaba acolo. Vad ca scoate un 16Vef cu 0,7Vef lejer. Multam de simulare Cosmin,sunt curios cum va fi soudul cu trafurile LMO,in comparatie cu Hammond,schema a mai fost construita odata,prin februarie anul acesta.Am pus si acel repetor catodic pentru o adaptare cit mai buna cu orice sursa de semnal,azi o sa cinte sigur,sa vedem ce aud,seara trecuta am fost la concert la Vai,momentan am ceva tiueli in urechi,sper sa treaca in citeva ore,diseara pun poze cu mataraia Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Foarte faina lucrarea,intr-adevar simplu...,dar eu as fi avut ceva recomandari in ceea ce priveste introducerea unei reactii locale intre prefinal si final (KT120) de tipul SCHADE,mai ales daca se asculta si MP3. Raspunsul in frecventa dar si THD si spectrul armonic este mult mai bun cu NFB-SCHADE comparativ cu lipsa ei si crede-ma,stiu ce spun,este pacat de un astfel de tub sa nu "tragi" din el tot ce poate. PSF-ul ales de tine este foarte bun,ai mers pe p Pda=44W,adica lejer pentru KT120 ce poate o Pda=60W,deci vei obtine 20W...22W in anod fara probleme,pe sarcina depinde foarte mult de OT. Ai mai jos schema d-tale (cu mici modificari) rezultata din simulare cu tensiuni si curenti in punctele principale,in practica nu ar trebui sa fie o diferenta mai mare de +/-3...5%,sunt si doua diagrame Bode in doua situatii; fara NFB-Schade si cu NFB-Schadechiar daca aceste rezultate sunt pur teoretice/matematice ele nu trebuiesc ignorate,sa nu uitam ca trebuie sa "masuram" de 100 de ori si sa "taiem" o singura data. Sper sa nu fie cu suparare si mai ales sa-ti fie de ajutor, stii cum spunea un OM mare: " faceti lucrurile simple dar...nici prea simple!"Succes! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Foarte faina lucrarea,intr-adevar simplu...,dar eu as fi avut ceva recomandari in ceea ce priveste introducerea unei reactii locale intre prefinal si final (KT120) de tipul SCHADE,mai ales daca se asculta si MP3. Raspunsul in frecventa dar si THD si spectrul armonic este mult mai bun cu NFB-SCHADE comparativ cu lipsa ei si crede-ma,stiu ce spun,este pacat de un astfel de tub sa nu "tragi" din el tot ce poate. PSF-ul ales de tine este foarte bun,ai mers pe p Pda=44W,adica lejer pentru KT120 ce poate o Pda=60W,deci vei obtine 20W...22W in anod fara probleme,pe sarcina depinde foarte mult de OT. Ai mai jos schema d-tale (cu mici modificari) rezultata din simulare cu tensiuni si curenti in punctele principale,in practica nu ar trebui sa fie o diferenta mai mare de +/-3...5%,sunt si doua diagrame Bode in doua situatii; fara NFB-Schade si cu NFB-Schadechiar daca aceste rezultate sunt pur teoretice/matematice ele nu trebuiesc ignorate,sa nu uitam ca trebuie sa "masuram" de 100 de ori si sa "taiem" o singura data. Sper sa nu fie cu suparare si mai ales sa-ti fie de ajutor, stii cum spunea un OM mare: " faceti lucrurile simple dar...nici prea simple!"Succes!Multumesc de sugestii Don Lazaroiu,aveti dreptate cu acea reactie,o stiu si eu si o foloseau multe fime prin anii40,pe acesta o sa-l construiesc fara,asa e comanda,fara nini un fel de reactie,se observa ca nu am nini reactie locala,nu am nici un condensator in catozii tuburilor amplificatoare.Ampul care o sa-l construiesc pt mine o sa aiba mai multe fineturi,sunt deschis la orice propunere din partea dv sau a altor grei de pe forum.Astept si alte pareri sau sugestii Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 .Ampul care o sa-l construiesc pt mine o sa aiba mai multe fineturi,sunt deschis la orice propunere din partea dv sau a altor grei de pe forum. Astept si alte pareri sau sugestii Multumesc pentru incredere ! R1 , R3 , R4 , R5 , R10 etc constituie tot reactie negativa locala , ca si reactia Schade anod-anod . Nu este buna pentru ca am propus-o eu aici viewtopic.php?p=1096863#p1096863 ? Nu poti sustine ca schema prezentata de tine nu are reactie negativa...este un nonsens ! Poate ca nu doresti sa aiba reactie negativa globala , asta este alta poveste ! Dar reactia Schade nu este o reactie negativa globala , ci una locala . Monteaza R17 si gata ! Prezinta foarte multe avantaje , printre care si micsorarea impedantei anodice ... si per total amplificatorul va avea sunet de " trioda " . Daca nu doresti reactie negativa absolut deloc , va trebui sa faci un amplificator doar cu lampi si transformatoare in genul Oblio @ zbodeoc . Ala da amplificator viewtopic.php?p=895493#p895493 ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 .Ampul care o sa-l construiesc pt mine o sa aiba mai multe fineturi,sunt deschis la orice propunere din partea dv sau a altor grei de pe forum. Astept si alte pareri sau sugestii Multumesc pentru incredere ! R1 , R3 , R4 , R5 , R10 etc constituie tot reactie negativa locala , ca si reactia Schade anod-anod . Nu este buna pentru ca am propus-o eu aici viewtopic.php?p=1096863#p1096863 ? Nu poti sustine ca schema prezentata de tine nu are reactie negativa...este un nonsens ! Poate ca nu doresti sa aiba reactie negativa globala , asta este alta poveste ! Dar reactia Schade nu este o reactie negativa globala , ci una locala . Monteaza R17 si gata ! Prezinta foarte multe avantaje , printre care si micsorarea impedantei anodice ... si per total amplificatorul va avea sunet de " trioda " . Daca nu doresti reactie negativa absolut deloc , va trebui sa faci un amplificator doar cu lampi si transformatoare in genul Oblio @ zbodeoc . Ala da amplificator viewtopic.php?p=895493#p895493 ! Sunet de trioda din tetroda cu fascicul dirijat.....probabil daca aveam finala legata ca trioda pacalita .chiar si asa sunetul nu erea de trioda,poate in urechile altoraE la minea cocosului ca rezistentele din catozi inroduc o reactie negativa,ma refeream doar la etajele care amplifica. Nu ai spus nimi nou.ampul e comanda ,adica pe bani,trebuie sa respect intocmai dorinta utilizatorului.Schema este atit de simpla incit nu prea este loc de artificii fara rost.Primul care o sa asculte ampul va fi un guru pt mine,apare din ce in ce mai rar pe site. Incearca sa scrii altfel,din ce scrii dai senzatia ca nu stiu ce fac,stiu foarte bine ce fac,eu nu prea utilizez copy paste Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Toata lume stie ca te pricepi , dar m-am abtinut sa nu scriu si de o mica proba cu o finala cinstita , pentoda , stii tu care ...aia din semnatura ta .Este evident ca schema este OK si fara acea reactie . Totusi ai putea face o mica proba cu ... trebuie schimbata doar valoarea rezistentei din catodul finalei . Puterea va fi mai mica ( datorita faptului ca ... necesita un atac mai serios ) in cazul variantei propuse de mine , dar suficienta pentru proba .La toate reactiile alea ar fi mers si o reactie CFB...Auditii placute si spor la constructii audio de calitate ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Toata lume stie ca te pricepi , dar m-am abtinut sa nu scriu si de o mica proba cu o finala cinstita , pentoda , stii tu care ...aia din semnatura ta .Este evident ca schema este OK si fara acea reactie . Totusi ai putea face o mica proba cu ... trebuie schimbata doar valoarea rezistentei din catodul finalei . Puterea va fi mai mica ( datorita faptului ca ... necesita un atac mai serios ) in cazul variantei propuse de mine , dar suficienta pentru proba .Auditii placute si spor la constructii audio de calitate !Nu mai am gu50,au fost donate radioamatorilor,pt ca e tub de RF,in plus riscam sa spurc cu ele stocul de tuburi dedicate audio Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Ah , asta a fost sub centura... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Dacă aş fi sigur că se va închide pe vecie buba cu GU50, aş dona unele ptr experimente.Fără nici o pretenţie, doar din grijă ptr forum. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Dacă aş fi sigur că se va închide pe vecie buba cu GU50, aş dona unele ptr experimente. Fără nici o pretenţie, doar din grijă ptr forum. Am avut impresia ca scrie : " as clona " si era sa ma reped sa va felicit pe amandoi pentru initiativa... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum