zbodeoc Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Reamintesc citat "Practical Phase Inverters , The Heart of any Amplifier". Acuma ca ne repetasi expresia asta Valderama poate ne-o si traduci si noua ca sa ne dam seama ce mare bulgare de intelepciune ai gasit in ea. Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 ... avem un simulacru (aşa nu trebuie făcut) ,.... Practic defazorul este infect polarizat... Domn'Vali ! Stiu ca sunteti un perfectionist si este normal sa considerati ca este gresit . Dar culmea este ca la defazorul Schmidt pt chitara(subliniez , pt amplificator de chitara ) se practica aceasta asimetrie . Unui amplificator de chitara "nu-i sta bine" fara macar 3-4% distorsiuni . Si simularea este ok din acest punct de vedere . Daca va uitati cu atentie se observa problema polarizarii si in grafic . Si este si normal , in Rp(notatie conform cu formula care ati pus-o mai devreme) valorile sunt diferite . Si la Marshall JCM800 este o diferenta de vreo 15-20% . Dar in acest caz, se pare ca s-a vrut mai mult. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 ... avem un simulacru (aşa nu trebuie făcut) ,.... Practic defazorul este infect polarizat... Domn'Vali ! Stiu ca sunteti un perfectionist si este normal sa considerati ca este gresit . Dar culmea este ca la defazorul Schmidt pt chitara(subliniez , pt amplificator de chitara ) se practica aceasta asimetrie . Unui amplificator de chitara "nu-i sta bine" fara macar 3-4% distorsiuni . Si simularea este ok din acest punct de vedere . Daca va uitati cu atentie se observa problema polarizarii si in grafic . Si este si normal , in Rp(notatie conform cu formula care ati pus-o mai devreme) valorile sunt diferite . Si la Marshall JCM800 este o diferenta de vreo 15-20% . Dar in acest caz, se pare ca s-a vrut mai mult. Corect,cam asa arata la nivelul de overdrive,adica arata exact cum a demonstrat practic dl.. Pentru un nivel de intrare de 0.8V...1.0V~ deja nivelul la iesire la 30Vv este un final supra-condus, dar pana la urma ar putea sa ne spuna cum suna si poate are si ceva oscilograme. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Eu zic ca este corecta observatia lui valderama ,oricum defazorul cu cuplaj galvanic este calitativ superior si daca se alege corect PSF, limitarea este automat simetrica, lucru usor de realizat prin jonglarea nivelelor intre etaje in cazul amplificatoarelor pt instrumente Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 sincer eu nu stiu ce are dl Vali cu acest defazor?? am pus schema ampului Marshall,probabil ca cei de la Marshall au construit sute de asemenea amplificatoare, eu nu cred ca cei de acolo ereau prosti,in plus ampul este DE CHITARA nu hi-fi,dl Vali nu spune nimic de schema MarshallO sa vorbesc cu proprietarul ampului si o sa-l trimit la Gelu,el este si chitarist si poate sa-si dea cel mai bine cu parerea,nu are rost sa spun eu cum suna ampul,eu spun un singur lucru MAI AM COMANDA DE DOUA BUCATI,a facut un pic de valuri ampulsi acum bomboana pe coliva,eu am in anozii lui 6H6P 150K si 100K,rezistenta din catod este de 82K!,stiu ca este o infectie dar suna Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 am si eu ARITMAAAAAAAAAAAAAA...Azi l-am ascultat şi eu, sună foarte bine, dovadă că se poate construi acest amplif şi cu alte lămpi decît cele iniţiale. Trafurile coboară destul de bine la joase. Am impresia că aici greşesc majoritatea începătorilor, se apucă să proiecteze după ureche trafo de ieşire. Mai bine ar căuta trafo din radiouri celebre ptr calitatea lor. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Valderama a fluierat HI-FI intr-o biserica a amplificarii de instrumentatie (unde distorsiunile sint "cultivate" meticulos) si acuma nu-l lasa "religia" sa zica: da dom'le, scuze, ma gindeam la altceva... dar ma stiti, ce basca mea, eu cind vreau sa fluier, fluier... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 sunt curios ce polemici o sa iste schema asta Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 @ggg&@zbodeoc Procesul overdrive sau distors nu se realizează în etajul defazor pentru simplu motiv că nu am mai putea beneficia de clean. Cu master în poziţia 2-3 se poate intra în overdrive. Vorbesc pentru cine poate înţelege în rest nu mai contează. Link spre comentariu
89-CEC Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 sunt curios ce polemici o sa iste schema astaAr merge si cu GU 50 Prietenii clonati stiu de ce ! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Sacrilegiu! Nici un electrolitic audiofil prin catozi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Aici puteţi găsi schema ORANGE TINY TERROR http://www.prowessamplifiers.com/schema ... error.html Vedeţi modul de realizare defazor , comparaţi/simulaţi/copiaţi/bla bla bla.... Etajul defazor nu trebuie să introducă "distorsiuni-voite" aşa cum pretind unii(decât în viziunea lor...).. Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 sunt curios ce polemici o sa iste schema astaEste schema unui amplificator de casti ? Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 @ggg&@zbodeoc Procesul overdrive sau distors nu se realizează în etajul defazor pentru simplu motiv că nu am mai putea beneficia de clean. Domn'Vali ! Tare cred ca intram intr-o alta zona de discutii ... nu ca ar fi rau! Dar nu prea o sa mai aiba mare legatura cu electronica, ci cu mitul chitaristului . Un chitarist niciodata nu vrea clean cu distorsiuni sub 2% . Overdrive-ul , este produs in mare mare parte de preamp (60%), de defazor (25%) si de finale (15%) . Nu exista un singur loc , unde se produce ceea ce este cea mai mare provocare la un amplificator de chitara, overdrive . Orange Tiny Terror este o mica jucarie . Dar daca va uitati la defazoarele de la JCM800 ,Mesa Boogie,Engl,Randall,Diezel ,Budda si cate nu sunt!!! , o sa vedeti acea problema de polarizare. La amplificatoare mici , de studiu, facute pt a folosi si procesoare sau multi-efecte, defazorul este normal. Pt ca nimeni nu vrea sa interfereze distorsiunile intre ele. Dar in general (la peste 80% dintre amplificatoarele de chitara) defazoarele sunt cu "probleme". Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 "Overdrive-ul" NU are treabă cu defazorul în ciuda explicaţiei pe care doriţi să o introduceţi acum, sau dacă are treabă devine greşit.În scule consacrate defazorul nu asigura procente overdrive ,simulaţi toate defazoarele în cauză şi o să vă convingeţi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum