Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Mi se pare o lampa interesanta KT90, seamana foarte mult cu EL509/509-02/519. La ce Raa te-ai gandit sa le folosesti si cat va fi Ug2 ?

e o lampa destul de "bizara" vorba lui Zal,nu e nici KT88 nici KT120 e cam " catir" ,experimentez si "ma laud cu esecul sau cu succesul :ras: " am ales un Raa 3k4 la 480V Ua,pt 50W si o durata lunga de viata a finalelorin G2 560 ohmi cuplati la Ua 480VRg 100k ,posibil mai mica,la KT88/KT120/ clasa B se recomanda 56..68k Rg,experimentez..
Link spre comentariu
Vizitator viobio

am si eu ARITMAAAAAAAAAAAAAA :101 :101 :101 azi am reusit si eu sa-mi fac un SE micut,am construit ampul cu ce am avut la indeminaun sasiu universaldoua trafuri de iesire de la un radio Caprituburi folosite1XEZ81 (in poze redresarea este cu diode ,am uitat redresoarea acasa :sparge: 1X6H9C2X6P6Ca iesit un amp pentru ascultat la atelier,cam 2X3W curati,impresia acustica este de mai mult,a functionat din prima,am folosit componente banale fara fite,filamentele in CA,nici un fel de brum,ampul cinta frumos pe o pereche de incinte RFT de 20W,doua cai,cumparate din tirg cu 40lei perecheafiltraj tensine anodica ,47microF/270ohmi/220microF,nimic exageratconstruit in aproximativ trei ore icon_jook

Link spre comentariu

Fain...putem vedea si noi schema? Sunt curios ce anodica si G2 ai folosit, din cate stiu eu trafurile de Capri sunt pentru 6 ohmi in secundar...adica oarecum...universale. Am si eu o pereche si ma tot gandesc ce sa fac cu ele...

Link spre comentariu

Defazorul prezentat în schema de mai sus download/file.php?id=28216&mode=view este gândit de proiectant pentru cuplaj galvanic (potenţial ridicat pe grila de comandă intrare în defazor) nu ştiu ce valori foloseşte viobio în acea schemă defazor(treaba lui)...

Cam aşa arată corect potenţialul pe grila defazorului (+60V exemplu) pentru o situaţie similară http://ampslab.com/SCHEMATICS/EicoHF2235.gif aşa cum se vede există cuplaj galvanic între anod EF şi dublă trioda ,în schema viobio grila defazorului fiind polarizată din masă.

Sau aşa trebuia să arate cuplat defazorul corect(alt exemplu în img de mai jos).

Poate ne lămureşte viobio...

post-18717-139829506781_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator viobio

"Practical Phase Inverters , The Heart of any Amplifier"(sugestiv spus).

nu este nici o eroare in schema,defazorul si intreg aplificatorul functioneaza impecabil,cunosc si schemele postate de dv.dupa cum se vede am folosit aceasi schema de etaj finalmultumesc oricum pt interventie,incerc sa nu fac greseli
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Fain...putem vedea si noi schema? Sunt curios ce anodica si G2 ai folosit, din cate stiu eu trafurile de Capri sunt pentru 6 ohmi in secundar...adica oarecum...universale. Am si eu o pereche si ma tot gandesc ce sa fac cu ele...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

new amp in progressputere de 50w cu 3X ECC83/12AX7 & 2X KT90traf de iesire LMO (Lazaroiu)special conceputa pentru un procesor Roland GT100 pt chitaristul Bogan Hladiuc http://rodeathmetal.blogspot.ro/2010/08 ... e-sin.htmlam ales KT90 ca o provocare ,sper sa-l tina cel putin 4...6 ani finalele

work in progress :freaza: icon_jookse observa si ARITMA :ras: ,in stinga sus,a primit o carapace de head :rade:
Link spre comentariu

aveam de mult in cap schema acestui amplificator,zilele trecute am pus schema in practicaamplificatorul a fost gata ieri,azi a fost vindut instantaneu,nici eu nu ma asteptam sa-l vind asa repedetuburi folosite 1XEF86 Zaerix nos1X6H2P-EV 1X6H6P-EV2X6P14P-E********************************************************************************* icon_jook

Cam astea ar fi valorile pieselor pentru etajul de atac si adaptare pentru corectorul de ton dar si pentru defazor.Montajul se comporta foarte bine,chiar pot spune ca se poate incadra in normele HI-FI,etajul de atac excelent,defazorul foarte bun si peste suficient pentru atacul celor doua 6P14P,dar stiu ca asa trebuie pentru un amp de chitara.Corectorul de ton este simulat cu valorile la maxim (toate potentiometrele de ton la maxim) si reglajul de volum (masterul) tot la valoare maxima.Cu un semnal pe intrare de numai 400mVpp se obtin la iesire 36Vpp,iar cu un nivel la intrare de 1Vpp deja suntem in regim de supra-conducere (overdrive),deci preampul cu EF86 iti va oferi multe oportunitati. Semnalul de intare este cel de la intrarea acestui etaj,nu de la intreg amplificatorul.Rezistenta R16 din defazor poate fi un semireglabil de 5K din care se regleaza simetria celor doua semnale in antifaza.Mai departe rezultatul sunetului va fi rezultatul unei combinatii perfecte intre acest etaj,etajul de intrare (EF86),etajul final si nu in ultimul rand OT. Mai jos este schema si cateva rezultate din simulare:
Link spre comentariu

Mai degrabă aici download/file.php?id=29153&mode=view avem un simulacru (aşa nu trebuie făcut) ,am folosit exact valorile precizate în simulare , concluzie în situaţia dată la un vârf pe ieşire mai mare de 30Vv(20Vef la ieşiri din defazor) apar distorsiuni apreciabile , vizibile cu ochiul liber .

Practic defazorul este infect polarizat(căderea de tensiune pe rezistentele din anod fiind foarte mică de unde şi vârful maxim nedistorsionat la ieşire < 30Vv...) ,nu vreau să precizez curenţii de lucru prin triode rămâne să ghiciţi voi(un tub ca 6n6p este pus să funcţioneze la curenţi anodici minusculi...) sau tensiunea la bornele rezistenţei de 18k din catozi...

Cu valorile de aici download/file.php?id=29153&mode=view defazorul nu poate ataca decât finale foarte nervoase...

Dacă se trece la un cuplaj galvanic(cu valori bine determinate) situaţia se schimbă radical.

În rest construiţi după bunul vostru plac , bine sau mai puţin bine.

Reamintesc

citat "Practical Phase Inverters , The Heart of any Amplifier".

post-18717-139829507448_thumb.jpg

post-18717-13982950746_thumb.jpg

post-18717-139829507483_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări