Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

@viobioo mica intrebare ... potentiometrele sunt prinse in panou si fac conexiune electrica sau sunt izolate de panou ? cutia in sine e legata la masa ? mei este necesar sa legati efectiv carcasele potentiometrelor la masa ?sau folositi acea topologie prin care masa carcasei este in fond impamatarea si masa efectiva este separata de ea.mersi.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

@viobioo mica intrebare ... potentiometrele sunt prinse in panou si fac conexiune electrica sau sunt izolate de panou ? cutia in sine e legata la masa ? mei este necesar sa legati efectiv carcasele potentiometrelor la masa ?sau folositi acea topologie prin care masa carcasei este in fond impamatarea si masa efectiva este separata de ea.mersi.

potentiometrele sunt fixate pe sasiu,fara izolatie,mai trag o masa pe carcasa din mai multe motive1 pt contact electric mai bun2 am construit ampuri la care am legat unele terminale de la poturi direct pe acele fire de masa3 am o legatura foarte apropiata pt tresa de la cablurile ecranatenu e obligatoriu sa "tragi " acele fire,idea este sa ai o conexiune de masa cit mai buna,sasiul metalic este conectat la impamintare
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eh...D-asta vroiam eu sa vad ce ati pus sub capota :rade: Sa mai furam si noi din cunostintele dv. Arata profi. Felicitari! :aplauze :101

multumescpai asta este si scopul pozelor,puse zilnic cu pasii constructiei,sa se inspire si alti constructori,cine are minte si ochi buni "poate fura" meseriaam inceput de la o "conserva" goala,o sa pun poze pina la final,nu am nici un secret,se pot observa si componentele pe care le folosesc eu,vorbesc de condensatori,rezistente,socluri,relee,trafuri,etc
Link spre comentariu
Vizitator viobio

dupa o lupta grea cu multa firaraie am terminat si acest amp,simbata intra in probese observa destul de mult cablu ecranat,nici un traseu cu semnal AF nu a scapat de cablul ecranat :freaza: ,asa se scapa de brum,oscilatii,hiss,humm,sau alte zgomote parazite

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

aveam de mult in cap schema acestui amplificator,zilele trecute am pus schema in practicaamplificatorul a fost gata ieri,azi a fost vindut instantaneu,nici eu nu ma asteptam sa-l vind asa repedetuburi folosite 1XEF86 Zaerix nos1X6H2P-EV 1X6H6P-EV2X6P14P-Eputere 10w 4/8ohmi -nu am dorit o putere mai mareloop serie ,send 0dBtraf de iesire LMO - Lazaroiu :dsaf ( furnizorul meu OFICIAL de trafuri de iesire)daca doreste cineva detalii ,ma gaseste aici,va rog evitati mesajele private,poate raspunsul primit de dv intereseaza si pe alti pasionati icon_jook

Link spre comentariu

Ce modest esti :aplauze cu 330v alimentare numai 10w eu cred ca ai 20w clean :rade:Imi place atenuatorul inainte de loop.........ca sa nu intre chiar 100v in pedale :rade: in caz contrar nu se mai intelege nimic :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ce modest esti :aplauze cu 330v alimentare numai 10w eu cred ca ai 20w clean :rade:Imi place atenuatorul inainte de loop.........ca sa nu intre chiar 100v in pedale :rade: in caz contrar nu se mai intelege nimic :nebunrau:

Multumesc gabrieleAmpul merita incercat,are cam tot ce trebuie pt studiul acasa sau pentru un mic clubAm atenuat destul de mult semnalul inaintea etajului final,nu vreau mai mult de 10w,atit poate suporta traful de iesireCe este interesant,in functie de pozitia potului de volum de la chitara si a celui de pe amp,se poate obtine un sunet clean pina la distoarse gen AC /DC,datorita pentodei ef86 ampul are sustain cu carulIesirea send de la loop este astfel reglata incit sa nu satureze nici un fel de efect,am modificat multe ampuri de fabrica cu iesirea send calibrata pe semnal prea mare, cele mai ok send loop sunt cele de la Fender si Mesa BoogieAzi ma apuc de un amp de 1w!cu 2xecc83 si 1xecc82 ,doar cu doua butoane de reglaj,volum si ton
Link spre comentariu

Zilele astea am de modificat si eu un JCM900 model 4501 combo ,dau jos toata electronica din pre si refac cu un JCM .plexi clasic...ma tenteaza si pe mine primul etaj cu un EF86 dar vreau sa ramin pe timbrul sus amintitMasterul il voi monta post phaser deci pe grilele finalelor pt distorsiune in driver si la orice nivel :dans: ...poate incarc si eu ceva fota la mine.. :da cu modificarea!! in rest la mai multe :aplauze si sa vedem acel "mini"!!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Zilele astea am de modificat si eu un JCM900 model 4501 combo ,dau jos toata electronica din pre si refac cu un JCM .plexi clasic...ma tenteaza si pe mine primul etaj cu un EF86 dar vreau sa ramin pe timbrul sus amintitMasterul il voi monta post phaser deci pe grilele finalelor pt distorsiune in driver si la orice nivel :dans: ...poate incarc si eu ceva fota la mine.. :da cu modificarea!! in rest la mai multe :aplauze si sa vedem acel "mini"!!

daca faci primul etaj cu EF86 sa conectezi G1 la intrare prin condensator,altfel "pacane" cind schimba dozele de la chitara
Link spre comentariu

Un amplificator excelent ptr studiu! Ceva asemanator am si eu,cu 2 tuburi 6p14p/280v anodica.Eu unul sunt fan al seriei de la Orange, Tiny Terror si Dark Terror.Felicitari lui Viobio pentru realizare! :101

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Un amplificator excelent ptr studiu! Ceva asemanator am si eu,cu 2 tuburi 6p14p/280v anodica.Eu unul sunt fan al seriei de la Orange, Tiny Terror si Dark Terror.multumescFelicitari lui Viobio pentru realizare! :101

domnule felicitari :aplauze ,asta am vrut sa fac,ceva in genul Orange Tiny Terror,dar cu mai multe facilitati si un pic mai reahttp://www.prowessamplifiers.com/schema ... error.html icon_jook
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Un amplificator excelent ptr studiu! Ceva asemanator am si eu,cu 2 tuburi 6p14p/280v anodica.Eu unul sunt fan al seriei de la Orange, Tiny Terror si Dark Terror.Felicitari lui Viobio pentru realizare! :101

valorile de la etajul de intrare,alimentare Ua 240V
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări