Vizitator viobio Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Cand am ajuns la sala, Adi lucra deja metodic, fara graba si elegant, cu toate ca toata lumea a venit sa vada despre ce este vorba, sa ia in mana transformatorul cald, inca, sa vada surubul central afumat si discurile de cauciuc arse, "placut" mirositoare...----------Colegii forumisti veniti ulterior, l-au gasit pe Viorel montand transformatorul cel nou, adus intr-o fuga de acasa, masurand si regland tensiunile. Cred ca montatul si reglajele nu au durat mai mult de 15 minute, iar recitalurile maestrilor ghitarei au inceput fara probleme; majoritatea spectatorilor invitati la workshop nici n-au stiut ce s-a intamplat...Cred ca Vio va lua fiecare transformator la verificat, pentru a vedea daca se poate baza pe el.Totusi, daca o intamplare de-asta apare intr-un concert si nu acolo, unde sala de repetitie este vizavi de atelier...cu un amp se poate intimpla orice,cel mai des cedeaza tuburile,cu restul pieselor este mai greutoti chitaristii care se respecta au si back-up ,cel mai des un procesor,in 30 de secunde se cupleaza in masa de mixaj si se rezolva problema,toate reglajele sunt facute inainte de cintarecei care au dare de mina si mai mare ,au doua, trei ampuri dupa ei,la noi e mai greu dar se poate.anul trecut cind se facea GUITAROMANIA,baietii cintau pe trei ampuri si mai aveau doua de back-up ,daca se intimpla ceva doar mutau cablul de chitara si gata,asta ca faceam eu pe tehnicul ,niciodata nu am avut evenimente cu ampurile Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Cred ca Vio va lua fiecare transformator la verificat, pentru a vedea daca se poate baza pe el.Mă tem că nu e posibil întotdeauna, inspecţia vizuală nu ''pătrunde'' prin izolaţie, unele defecte se descoperă în anumite condiţii. Fiind trafo toroidale şi bobinarea făcută fie de jur împrejur ptr fiecare înfăşurare, sau doar pe cîte un sector de cerc (cum a fost cazul în discuţie), pot apare surprize chiar şi la montare. Personal cred că a fost vorba de izolaţia slabă a sîrmei de pe două straturi suprapuse. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Fiind trafo toroidale şi bobinarea făcută fie de jur împrejur ptr fiecare înfăşurare, sau doar pe cîte un sector de cerc (cum a fost cazul în discuţie), pot apare surprize chiar şi la montare. Personal cred că a fost vorba de izolaţia slabă a sîrmei de pe două straturi suprapuse.Nu-i sigur ca bobinarea a fost inghesuita intr-un sector de cerc, poate doar in acea zona s-a produs o incalecare nedorita si-a aparut o spira in scurt. Din cite stiu se bobineaza pe tot cercul, ca-s 100, ca-s 6,3V. Eu asa stiu, daca gresesc n-ar fi pentru prima data ☺ Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Fiind trafo toroidale şi bobinarea făcută fie de jur împrejur ptr fiecare înfăşurare, sau doar pe cîte un sector de cerc (cum a fost cazul în discuţie), pot apare surprize chiar şi la montare. Personal cred că a fost vorba de izolaţia slabă a sîrmei de pe două straturi suprapuse.Nu-i sigur ca bobinarea a fost inghesuita intr-un sector de cerc, poate doar in acea zona s-a produs o incalecare nedorita si-a aparut o spira in scurt. Din cite stiu se bobineaza pe tot cercul, ca-s 100, ca-s 6,3V. Eu asa stiu, daca gresesc n-ar fi pentru prima data ☺unele infasurari sunt facute pe un sector de cerc,asa a fost facuta si cea prajitaeu consider ca a fost un accidenct,Petra e firma serioasa si am o colaborare excelenta cu ei Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Eu nu impartasesc entuziasmul tau. Eu am cumparat transformatoare de la ei, dovedibile pe factura, de vreo 15 ani si nu pot sa spun ca sint multumit. Acum vreo 7-8-9 ani am discutat cu dir tehnic despre un gap in tor care acuma mi-a fost reiterat de dl. Eugen de la Electromagnetica. Io acuma in sinea mea de particular ce sa inteleg; ca am finantat prin testele mele oarecum nereusite know-how-ul pentru dezvaltarile Petra-Electrmagnetica-Viobio de astazi?! Nici macar o bere n-am vazut, din nici-o parte... mai meretzi in pricepere!... Link spre comentariu
popa ioan Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Nu-i sigur ca bobinarea a fost inghesuita intr-un sector de cerc, poate doar in acea zona s-a produs o incalecare nedorita si-a aparut o spira in scurt. Din cite stiu se bobineaza pe tot cercul, ca-s 100, ca-s 6,3V. Eu asa stiu, daca gresesc n-ar fi pentru prima data ☺!CERTITUDINE:Infasurarea se distribuie uniform pe tot cercul.Constructorul sa ia aminte!Zbodeoc,santeti nesigur sau doar modest? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 modest monsher, ca asa m-a facut mama Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 domnilor nu blamati Petra Iasi,se poate intimpla oricui,important este ca eu am incredere in ei,nu am avut NICIODATA probleme sa bobineze un traf aiurea,ce cer acea primesc,inclusiv lungimea firelor de conexiunea fost pur si simplu un accidenct,poate a sarit izolatia de pe sirma ,asta este,am comanda de inca trei trafuri la ei ,plus cel prajit,care va fi bobinat gratis,eu recomand tuturor Petra Iasi Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Eu sunt convins ca a fost un accident. La ei daca ceri corect ( trebuie sa ceri ceea ce vrei) aia iti fac.Trebuie expuse TOATE specificatiile in comanda.Boii zic ca nu-i bun traful dar nimeni nu-i intreaba CE AU CERUT. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Eu sunt convins ca a fost un accident. La ei daca ceri corect ( trebuie sa ceri ceea ce vrei) aia iti fac.Trebuie expuse TOATE specificatiile in comanda.Boii ,bizonii,taurii,zic ca nu-i bun traful dar nimeni nu-i intreaba CE AU CERUT. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 50w doua canale,clean/lead4X12AXWB Sovtek4X12AXLPS Sovtek2XKT88 Sovtek traf de iesire Hammond Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Am sie eu vreo cateva trafuri facute la Petra.Adevarat daca nu esti atent atunci cand ceri constructia transformatorului poti sa ai surprize!In rest lucraza bine si rapid! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Pe mine nu m-ar deranja daca Cosmin mi-ar sterge ultimile 2-3 replici din acest topic. Si daca n-o face atunci trebuie sa precizez ca daca nu sint foarte multumit de colaborarea cu pomenita firma atunci nici foarte nemultumit nu sint. Doar mi-a sarit tandara la un moment dat cind am vazut ca partea de "research" o platesc doar eu, n-o facem pe din doua cum mi-ar fi convenit.De altfel eu sint genul de consumator care la piata cer produse romanesti, asta dinainte de orice moda politica, adica fix dupa '89 incoace... Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Eu sunt convins ca a fost un accident. La ei daca ceri corect ( trebuie sa ceri ceea ce vrei) aia iti fac.Trebuie expuse TOATE specificatiile in comanda.Boii zic ca nu-i bun traful dar nimeni nu-i intreaba CE AU CERUT.misa s-a referit cu siguranta la boii din pictura "Carul cu boi" de Grigorescu... in rest observatii pertinente si la subiect...Am vazut in "laboratorul de cercetare" din apartamentul lui, functionand un traf de foarte multi kilovolti... desi am terminat electroenergetica, mi-a fost teama, atunci cand el cu dexteritate, executa testul de "scantei"...Am vrut sa subliniez prin asta faptul ca trafurile bobinate de misa nu prea se ard... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 un "microamp" ,clona dupa Fender 5C1 http://en.wikipedia.org/wiki/Fender_Champ http://www.drtube.com/schematics/fender ... -schem.gif ,este un amp cautat de colectionari si pasionatii de chitara va fi executat in cinci bucati si va pleca la 2800km de Romania varianta americana a fost dotata cu tuburile 6SJ7/6V6/5Y3 eu am folosit 6J8/6P6C/5T4C pentru un pret cit mai mic citeva rinduri pentru cei care se lupta cu hummul acest amp are tensiunea anodica filtrata DOAR!!!! cu 22microF /rezistenta de 500ohmi/47microF,hummul este perceptibil DOAR daca lipesti urechea de difuzor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum