Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Sincer, nu stiu nici cum sa incep!Sesiunea de teste de la Workshopul VIOBIO de la Electromagnetica a fost o adevarata incantare pentru mine din mai multe motive:- am cunoscut si audiat prestatiile unor chitaristi (de rock) din generatia tanara impresionanti in calitatea prestatiei si acuratetea executiei. Cred ca sunt in asentimentul tuturor celor ce au fost de fata ca acestia merita o mai mare popularitate, sunt cu adevarat excelenti performeri si muzicieni.- amplificatoarele (pe care am inteles ca le folosesc si in concerte) sunt marca VIOBIO, brand de care se va vorbi in viitor!Sunt concepute in sistem custom-made de dl.Viorel Fartat in colaborare cu Electromagnetica. De altfel acesta companie doreste sa inceapa fabricatia unei linii de amplificatoare cu tuburi de uz profesional, de inalta calitate.Observatii: sunet extrem de curat, rapid, atac excelent. Si, nu in ultimul rand, o conceptie si executie comparativa cu cele mai bune produse de brand din domeniu! Estetica originala, un plus bine venit!SUCCES brandului VIOBIO!!!Workshop-ul a prilejuit si o intalnire a unora dintre userii angrenati in constructiile DIY cu tuburi. O adevarata incantare pentru mine! Sper sa se mai repete!O duminica EXCELENTA pentru mine!

Link spre comentariu

Subscriu si eu, am alocat vreo 2-3 ore pentru experienta aceasta si pina la urma s-a dublat in timp, cel putin. Prilej pentru discutii, pareri, noi cunostinte. Un eveniment reusit, firesc, fara derapaje in decor (mai putin un traf, si-un dif, dar astea-s inerente...). Instrumentistii au fost first class, pina si cei incepatori care, timid, doar au vrut sa zdrangane citeva note pe noul amplificator au fost coerenti, cei foarte tineri, zic - nu stiu cine a mai cintat in a doua parte c-am iesit afara la discutii de i-am birfit pe cei care n-au fost, ha, ha, va dati seama ca n-a fost asa...Una peste alta o duminica foarte reusita, pe bune!Felicitari Viobio!

Link spre comentariu

Felicitari lui Viorel!..cred ca incet incet,inatalnirile astea se vor transforma pana la urma in Festivalul Triodei din Romania,de ce nu???Tin neaparat sa-mi multumesc lui Vio pentru oportunitatea acestei intalniri unde am reusit sa cunosc oameni de un caracter deosebit si mai ales cu mare greutate in domeniul audio cu tuburi si nu numai. Calitatea amplificatoarelor realizate de Vio le cunosc de mult,progresul d-lui in acest sens se vede foarte clar,in privinta sunetului eu nu-mi pot spune parerea,sunt doar electronist si atat iar chestia cu urechile chitaristilor...e o treaba complicata pentru mine..... Poate daca vom mai avea timp in aceasta viata ne vom mai vedea cu aceste faine ocazii....!!Felicitari Viorel pentru efortul pe care-l faci,e mare lucru sa stii asta! :aplauze :aplauze

Link spre comentariu

O ultima remarca (azi) in privinta sunetului (ca-n fond pentru acesta am fost azi acolo); dupa cum au remarcat multi una e sunetul "live" si alta e sunetul inregistrat prin diverse mijloace "de masa". Sunetul in acea sala (nu exagerat de mare) a fost coerent si inchegat de la un capat la celalalt, fara stridente (altele decit acelea intentionate de instrumentisti in reglaje). Nu sint vreun somnambul al concertelor dar am fost la citeva, ici-colo, si pot sa spun ca sunetul a fost foarte bun azi.Apoi, toti cei care s-au situat azi la nici un juma de metru de vreo boxa s-au supus acelui fenomen al acusticii prin care auzi intotdeauna preponderent sursa mai apropiata de tine, chiar daca aceasta este dozata la un nivel (mult) mai jos ca sursele mai indepartate...

Link spre comentariu

A fost frumos, participanţi şi atmosferă de calitate, amplifurile au rezistat la toate caznele medievale prin care au fost trecute (stiluri diferite de cîntat, cînd agresiv, cînd lent, bucăţi muzicale diverse, volum maxim şi mult peste maxim...). Băgînd ochiul prin amplifuri, am observat o complexitate crescîndă a acestora, faţă de ce ştiam mai demult, totul în concordanţă cu personalitatea chitariştilor cărora le-au fost dedicate.Discuţiile tovărăşeşti dintre grupul de forumişti cu pasiuni ptr lămpi şi electronică de calitate au fost un alt capitol al întîlnirii, care s-a ţinut în aer liber.

Link spre comentariu

Si eu ma bucur ca am participat la acest eveniment si sincere felicitari lui Viorel pentru aceasta manifestare dar mai ales pentru curajul de a intreprinde o astfel de actiune ( ma refer la colaborarea cu Electromagnetica) intr-o economie care sta sa se prabuseasca.De astfel de oameni avem nevoie.Ma bucur de semenea ca am cunoscut cativa forumisti "LIVE"nu numai prin intermediul forumului. :aplauze :aplauze :aplauze

Link spre comentariu

Observatii: sunet extrem de curat, rapid, atac excelent. Si, nu in ultimul rand, o conceptie si executie comparativa cu cele mai bune produse de brand din domeniu! Estetica originala, un plus bine venit!SUCCES brandului VIOBIO!!!

Pacat ca nu am reusit sa ajung....aveam in asteptare , special pentru acest eveniment deosebit o pereche de lampi finale GU50 compatibile ( resoclate ) cu soclu octal standard KT / EL / 6L6 , pregatite special pentru o mica proba...un simplu reglaj de bias si totul ar fi fost gata de auditie , cu muzicieni martori si / sau arbitri care sa confirme sau sa infirme calitatile lui GU50 !Era ocazia suprema sa fie apreciate la adevarata valoare , echivalente cu aur curat , de 50 carate . Nu va mirati ca inca nu ati auzit inca de aur de 50 de carate , nici GU50 nu ati auzit...inca !
Link spre comentariu

Workshop-ul a prilejuit si o intalnire a unora dintre userii angrenati in constructiile DIY cu tuburi. O adevarata incantare pentru mine! Sper sa se mai repete!O duminica EXCELENTA pentru mine!

Multumiri si felicitari catre toata echipa lui Viorel si sper sa avem cat mai curand si un "workshop" de amplificatoare HiFi. Spatiul oferit de Vio & Electromagnetica e numa bun pentru asa ceva. :aplauze :aplauze :aplauze
Link spre comentariu

Multumesc si eu pentru invitatie!Nu am mai fost demult la un concert live; am ajuns acasa cu urechile pacanind...Sunetul a fost, insa, foarte curat, numai urechile mele sunt neobisnuite cu decibelii.M-am convins inca odata ca mult-trambitata comparatie intre sunetul live si cel inregistrat si prelucrat in studio este neavenita, o himera precum Fat-Frumos-pe-cal-alb din visele fecioarelor.Dupa impregnarea cu decibeli, ne-am cautat un loc in care intamplarile din work-shop (care a continuat pana dupa ora 16) alcatuiau numai un fond sonor "safe" si am participat la discutiile cu ceilalti colegi, care reprezinta deliciul, sarea si piperul oricaror intalniri de acest fel.Astept cu interes vestea inceperii productiei primului amplificator de ghitara rezultat din aceasta colaborare (Viorel & Electromagnetica), ca pe un semn placut ca acolo unde exista pasiune si (chiar) se doreste, (chiar) se poate face ceva! Sa fie intr-un ceas bun!

Link spre comentariu

Mie imi pare rau ca nu am avut timp sa ma alatur grupului .Venind si cu instrumentul dupa mine chiar am vrut sa probez tot ce avea Vio pus la dispozitie . Mare diferenta intre ce am auzit si vazut anul trecut si amplificatoarele de acum .Acum stiu ca este topicul lui Vio dar nu pot sa trec cu vederea si peste alte amp-uri care m-au impresionat. Inainte sa ajung la Vio am fost si pe la Dominance Amp , la Domn' Panaitescu . Am gasit acolo , amplificatoare realizate profesional cu sound-uri destul de speciale .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

multumesc tuturor pentru cele citeva ore petrecute impreunavor mai urma si alte asemenea evenimentedaca se doreste o auditie pentru hi-fi,va rog sa ma anuntati,pot pune oricind la dispozitie acea sala,va rog sa lasati timiditatea la o parte,sunt un om deschis la orice .un incident nefericit :jytuiyu care a fost trecut cu brio :da traful de alimentare al unui head a "sucombat", scurt intre spirele infasurarii care furniza tensiunea de negativare,cu aceasta ocazie au plecat in "lumi mai bune" si doua EL34Adrian (zal) a fost de mare ajutor,a demontat rapid traful :freaza: ,eu am fugit :nebunrau: dupa altul(acasa),in aproximativ 45minute a fost demontat traful prajit si montat nou traf

Link spre comentariu

Cel mai important e că fiecare amplif e reglat sonor de către viobio după dorinţele fiecărui chitarist, fiind practic ''cu dedicaţie''. Asta explică şi interesul manifestat. Cred că am fost ultimul musafir care a părăsit sala, chitariştii au rămas să chinuie mai departe amplifurile, cel mai folosit a fost ampliful albastru.

----------------

Acel incident cu trafo se datorează exclusiv firmei Petra, fără legătură cu realizarea sau exploatarea amplifului, lucru înţeles fără discuţii de către participanţi. Important e că ampliful a fost gata de luptă la timp.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cel mai important e că fiecare amplif e reglat sonor de către viobio după dorinţele fiecărui chitarist, fiind practic ''cu dedicaţie''. Asta explică şi interesul manifestat. Cred că am fost ultimul musafir care a părăsit sala, chitariştii au rămas să chinuie mai departe amplifurile, cel mai folosit a fost ampliful albastru.

----------------

Acel incident cu trafo se datorează exclusiv firmei Petra, fără legătură cu realizarea sau exploatarea amplifului, lucru înţeles fără discuţii de către participanţi. Important e că ampliful a fost gata de luptă la timp.

nici Petra nu e de vina,am comandat zeci de trafuri la ei,doar cu doua am avut probleme,eu zic doar ca" se mai intimpla" firma e foarte serioasa,chiar daca traful are o vechime de aproximativ 7luni,va fi rebobinat de ei gratis

""Cel mai important e că fiecare amplif e reglat sonor de către viobio după dorinţele fiecărui chitarist, fiind practic ''cu dedicaţie''"

pai asta este faza,trebuie sa placa celui care a comandat nu tuturor,aici e diferenta intre serie si custom

Link spre comentariu

Cand am ajuns la sala, Adi lucra deja metodic, fara graba si elegant, cu toate ca toata lumea a venit sa vada despre ce este vorba, sa ia in mana transformatorul cald, inca, sa vada surubul central afumat si discurile de cauciuc arse, "placut" mirositoare...----------Colegii forumisti veniti ulterior, l-au gasit pe Viorel montand transformatorul cel nou, adus intr-o fuga de acasa, masurand si regland tensiunile. Cred ca montatul si reglajele nu au durat mai mult de 15 minute, iar recitalurile maestrilor ghitarei au inceput fara probleme; majoritatea spectatorilor invitati la workshop nici n-au stiut ce s-a intamplat...Cred ca Vio va lua fiecare transformator la verificat, pentru a vedea daca se poate baza pe el.Totusi, daca o intamplare de-asta apare intr-un concert si nu acolo, unde sala de repetitie este vizavi de atelier...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări