Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Schema de preamplificator folosita de tine este originala si interesanta.Avand in vedere ca rezultatele practice sunt foarte bune si ai OK de la cativa chitaristi,inseamna ca aceasta configuratie trebuie retinuta.. Curiozitatea a facut sa incerc o analiza LTC pentru aceasta schema in ceea ce priveste amplificarile etajelor dar si spectrul de frecvente,specific unui amplificator de chitara.Se pare ca etajul de intrare cu acele doua triode in configuratie plexi,asigura un filtru activ amplificator cu un +4dB de la 1200Hz...3400Hz si o amplificare globala foarte mare.Cu un semnal standart pentru chitara de 14mV avem la iesirea din acel plexi un nivel de 1.6Vvv,deci etajul urmator va fi puternic excitat de aici si rezultatul unui nivel de OD placut chitaristilor. Schema lasa loc unor mici imbunatatiri,dar asta si tu o stii foarte bine dar pana la urma rezultatul sunetului dorit de "client" conteaza cel mai mult. Eu nu stiu ce tuburi ai folosit tu in preamplificare,eu am incercat cu 12AX7 si cu 6N2P,diferentele nu sunt prea mari ce pot sa spun este ca folosind un 12AX7 amplificarea mai creste cu 1dB,iar zgomotul se reduce substantial,ma refer numai la etajul mini-plexi de intrare.Remarcabil este si reglajul amplificarii (gain) prin potentiometru tandem,asta-ti asigura un reglaj "precis" al amplificarii deci si o utilizare mai usoara a amplificatorului la nivele mici de putere,daca-mi dai voie aici ti-as recomanda un potentiometru liniar,nu logaritmic si cred ca-ti explici si de ce(!?). In rest totul este ok si felicitari pentru realizari,la mai multe!!! :aplauze

ampul este "rusesc" 100%am folosit 6H2P-EV si 6P3C-Etuburile din preu sunt selectionate pentru zgomot cit mai mic,am schimbat cam 40buc,pina am gasit tuburile cele mai "linistite"tuburile din preu au filamentele in CC si potentialul filamentului ridicat cu 80v fata de masaam luat toate masurile pentru a obtine un preu cit mai bunnu am pus ECC83 sau 12AX7 din mai multe motive,mai am foarte putine in stoc ,pe viitorul proprietar nu-l intereseaza ce tuburi pun,am citeva sute de 6H2P-EVam in lucru si alte nebunii dar...momentan sunt ostatec in casa :jytuiyu ,am RUBEOLA ,ca bebelusii :ras: aveti grija ca este epidemiemultumesc pentru rindurile de mai sus
Link spre comentariu
Vizitator viobio

ultimul "greu" definitivat ieriputere 100w 4/8ohmidoua canale,clean&leadcontroale pentru fiecare canal in parte:gain/bright/eq trei benzi/volumecontroale comune:depth,reverb,presence,masterintrari high/lowfoop comutabilposibilitatea de a avea loop serie sau paralellevel loopmix loopredresare solide state sau tubelineout reglabiltraf de iesire Hammondtraf reverb Hammondtraf alimentare Perta Iasitanc reverb Acutronixtuburi folosite4X6L6GC J&J4X12AX7 Electroharmonix3XECC83 Telefunken ,nos,modelul cu anozii mari1XECC82 Telefunken1X5U4 Electroharmonix

Link spre comentariu

Bravo Viorel!Vad ca "boala bebelusilor" te-a pus pe treaba! icon_jook Felicitari si la mai multe realizari! :aplauze Cand o sa ies la pensie poate ma angajezi si pe mine la fabrica ta,poate-ti voi fi de ajutor intr-un fel sau altul!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Bravo Viorel!Vad ca "boala bebelusilor" te-a pus pe treaba! icon_jook Felicitari si la mai multe realizari! :aplauze Cand o sa ies la pensie poate ma angajezi si pe mine la fabrica ta,poate-ti voi fi de ajutor intr-un fel sau altul!

Multumescsa dea Dumnezeu sa va auda,toti vrem sa mincam o piine cit mai alba si sa facem ce ne placeoricum nu ma gindesc la asa ceva ,daca ar fi dupa mine as face parteneri (nu angajati) toti lamparii priceputi,atunci sa vezi discutii si suparari ,aparute pe diverse subiecte tehniceoricum noi colaboram "reciproc avantajos",ca pe vremea lui ceasca :ras:
Link spre comentariu
Vizitator viobio

SOLDANO SLO100 cu nr 9 se naste saptamina aceastatraf de iesire LMO- Lazaroiusoc filtraj LMO - Lazaroiuposibilitate de a cupla traful de iesire si ULposibilitate de a cupla finalele ca pseudotrioda

Link spre comentariu

Viteza nene,nu gluma! :aplauze Ne uimesti,Vio,felicitari..abia astept sa-l aud,de fapt pe toate o sa le auzim si sa le comparam!Poate venim si noi cu ceva noutati,daca nu va fi cu suparare. icon_jook Trebuie sa le uzi,altfel ruginesc!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Viteza nene,nu gluma! :aplauze Ne uimesti,Vio,felicitari..abia astept sa-l aud,de fapt pe toate o sa le auzim si sa le comparam!Poate venim si noi cu ceva noutati,daca nu va fi cu suparare. icon_jook Trebuie sa le uzi,altfel ruginesc!

va astept cu drag,berea o dau eu! icon_jook ,astept noutati de la dv si Gelu,nu facem concurs,fiecare cu gustul sau,oricum ce construiesc eu sunt custom deci pe gustul clientuluimiine e mare cintare la sala de repetitii ,cea mare,vin citiva chitaristi grei sa probeze ampurile
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

poze cu amplificatorul lui Alberto Bolocan-Talismanasa a inceput totul cu acest proiect[attachment=5]AB50W PROIECT.jpg[/attachment] ,simularea grafica este realizata chiar de Albertoa urmat realizarea practica[attachment=2]AB50W I1.jpg[/attachment] [attachment=3]AB50W I.jpg[/attachment][attachment=4]AB50W SASIU.jpg[/attachment]si avem inca un om fericit[attachment=1]AB50W.jpg[/attachment]mai am foarte putin de lucru,este gata in proportie de 90%,mai trebuie sa lipesc firele pentru pedaliermultumiri urmatorilorDan (overdrive) pentru partea logica care comuta canaleleDl Lazaroiu ,pentru socul de filtraj,a fost executat extrem de rapid :aplauze firmei Petra Iasi,pentru traful de alimentare,realizat impecabil

avem si carcasa externa,urmeaza panoul din fata
Alberto &ampul
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

e gata primul proiect in colaborare cu SC.ELECTROMAGNETICA S.A.putere 5w/4ohmi/8ohmi/16ohmi un canalreglaje: GAIN/BASS/MIDLLE/HIGH/DEPTH/PRESENCE/REVERB/MASTERloop comutabil SERIE/PARALELreglaj nivel loopreglaj nivel mix loopampul din imagine este prototipul,va fi transpus pe cablaj imprimat si sa speram ca va fi produs cit mai curindcu toate ca are doar 5w este destul de compex,am vrut sa concep un amp cit mai complet,in defavoarea unei puteri micituburi folosite2XECC83 TELEFUNKEN nos1X6P14P nos (Multumiri lui Cosmin pentru lotul de 100buc)am lasat pentru sfirsit urmatoarele rindurica traf de iesire am probat 12 trafuri de iesire,cumparate de pe diferite magazine on-line sau confectionate,cel mai bine suna cu cel construit de dl Lazaroiu,nu o spun eu ,o spun chitaristii cu care am facut probeleB R A V O DOM LAZAROIU!!! :aplauze urmeaza fratele mijlociu de 18w,doua canaleurmeaza fratele cel mai mare,100w ,trei canale,Alberto Bolocan Signature icon_jook

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări