Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 un altfel de plexi 50w2XEL344X 6H2P( am pus rusesti ca asa a dorit viitorul proprietar)[attachment=2]Copy of F.jpg[/attachment][attachment=3]Copy of B.jpg[/attachment][attachment=1]Copy of I.jpg[/attachment][attachment=0]Copy of S.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 un altfel de plexi 50w2XEL344X 6H2P( am pus rusesti ca asa a dorit viitorul proprietar)[attachment=5]Copy of F.jpg[/attachment][attachment=6]Copy of B.jpg[/attachment][attachment=4]Copy of I.jpg[/attachment][attachment=3]Copy of S.jpg[/attachment]si schemaastept macar parerea lui gabriele ,ca suntem in aceasi breaslamultumesc anticipat Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Marca ,felicitari,imi place adaugarea acelei "jumatati" de ton aplicata dupa iesirea fiecarui preamp,asta te ajuta foarte mult la obtinerea unei corectii de ton mai eficiente spre partea superioara a benzii de frecvente(+/- xDb) si folosind si sistemul "plexi", chiar ca poti sa alegi exact tonul dorit de chitarist. Etajul final se vede ca este foarte flexibil; pentoda(tetroda),trioda si pentoda(tetroda) UL,cred ca sunetul este deosebit.Felicitari, ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 ultima bomboana inainte de a pleca in vacanta o clona de Fender Champ C1 ,sau aproape clona ,am mai umblat eu un pic la schema http://myfenderchamp.com/2010/01/20/vin ... champions/ http://www.zzounds.com/item--FEN8160500 fata de schema originala am montat doua rezistente anti humm pe circuitul de filamente am pus un bright,pentru sunet mai deschis am inlocuit rezistorul din filtrul sursei cu un soc,pentru un filtraj mai bun am umblat la citeva valori ale unor componente pe prototip am folosit urmatoarele tuburi noi/nos 6SJ7/6P6C/5T4C pentru "export" voi folosi 6SJ7/6V6/5T4C ,plus cite un set de 6V6&5T4C de rezerva amplificatorul este o comanda de 10buc/head si un combo cu Celestion 12GT75 comanda este pe bani buni am asamblat acest mic amplificator ieri,in doar patru ore,inclusiv prelucrari mecanice [attachment=0]Copy of 000_0167.jpg[/attachment][attachment=1]Copy of 000_0168.jpg[/attachment][attachment=2]Copy of 000_0170.jpg[/attachment][attachment=3]Copy of C F6C1 58.gif[/attachment][attachment=4]FENDER champ-5c1-schem.gif[/attachment] pareri/sugestii/reclamatii/sfaturi ?? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 ultima bomboana inainte de a pleca in vacanta o clona de Fender Champ C1 ,sau aproape clona ,am mai umblat eu un pic la schemahttp://myfenderchamp.com/2010/01/20/vin ... champions/http://www.zzounds.com/item--FEN8160500fata de schema originala am montat doua rezistente anti humm pe circuitul de filamenteam pus un bright,pentru sunet mai deschisam inlocuit rezistorul din filtrul sursei cu un soc,pentru un filtraj mai bunam umblat la citeva valori ale unor componentepe prototip am folosit urmatoarele tuburi noi/nos 6SJ7/6P6C/5T4Cpentru "export" voi folosi 6SJ7/6V6/5T4C ,plus cite un set de 6V6&5T4C de rezervaamplificatorul este o comanda de 10buc/head si un combo cu Celestion 12GT75comanda este pe bani buni am asamblat acest mic amplificator ieri,in doar patru ore,inclusiv prelucrari mecanice[attachment=0]Copy of 000_0167.jpg[/attachment][attachment=1]Copy of 000_0168.jpg[/attachment][attachment=2]Copy of 000_0170.jpg[/attachment][attachment=3]Copy of C F6C1 58.gif[/attachment][attachment=4]FENDER champ-5c1-schem.gif[/attachment]pareri/sugestii/reclamatii/sfaturi ??nu a trecut nimeni pe aici :cry: Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Buna seara.In urma cu 2-3 saptamani am finalizat amplificatorul de 15W postat de Viorel la pagina 14.Tin sa precizez ca este primul montaj cu lampi pe care l-am facut.Marele ajutor a fost din partea lui Viorel caruia ii multumesc pentru sprijinul acordat.Totul a fost realizat din componente pe care le aveam prin atelier,mai putin tuburile,soclurile si potentiometrii care le-am luat de la Viorel.Transformatoarele au fost bobinate de mine(bineinteles tot la indicatiile lui Viorel).Am sa va prezint cateva poze.Am inceput cam asa:[attachment=4]DSCN0542-2.JPG[/attachment]Apoi,[attachment=3]DSCN0548-1.JPG[/attachment][attachment=2]DSCN0550-4.JPG[/attachment]Dupa care a inceput sa prinda contur[attachment=1]DSCN0553-3.JPG[/attachment]Si la final[attachment=0]DSCN0565-5.JPG[/attachment]Sunetul este diferit de alte amplificatoare pe care le am.Catifeaua isi spune cuvantul.Urmeaza Fender-ul Champ 5C1 ,apoi Plexi-ul de 50W .Orice sugestie sau critica este bine venita. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 " mataraia " din clona Fender 5C1 [attachment=0]Copy of 000_0171.jpg[/attachment]ca redresoare se poate folosi si 6T5C !!daca se foloseste aceasta dubla dioda redresoare, avem avantajul ca nu mai trebuie sa folosim o infasurare separata pentru filamentul tubului redresor6T5C are catodul izolat de filament!! redresoarea functioneaza cu o tensiune de filament cuprinsa intre 5,7v...7vpentru 6T5C se poate folosi infasurarea de 6,3v care alimenteaza si celelalte filamente din amplificator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 15w CLEAN&OVERDRIVE4ohmi/8ohmiun singur canal ,amplificarea preamplificatorului se comuta cu footswitchCopy of 13.jpg[/attachment] [attachment=0]Copy of 16.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 0,033Ax345V=11,68W putere disipata de anodul unei finale,cu potentiometrul de master volum inchisse observa ca tuburile finale sunt perechi ,avem acelasi curent prin fiecare tub,33mAtensiunea de 345v este masurata intre anodul unei finale si masa Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Iata ce Raa folosesc eu intr_un etaj final(de instrument) cu 6P14-EV Push-Pull (negativare fixa -10V pina la -11V ,ia0=16-20mA ,Ua0=330V-335V ,Raa=6K6).Tin sa precizez ,-tuburile finale nu au de suferit in conditiile date. Sa "nu aud comentarii" precum ca se depaseste puterea disipata la anod(DA/ !-dar pentru cit timp ?-sau care putere ? , se intimpla acest lucru pentru pentru 30% din perioada unui semnal/tub si asa se intimpla la toate etajele finale/instrument firme consacrate),media puteri disipate la anod pe durata unei perioade T fiind sub puterea maxima admisa pentru fiecare tub in parte ,desigur defazorul ar fi bine sa fie anod-anod si cu rezistente ceva mai mici la anod(pentru simplu fapt ca grilele de comanda tuburi finale intra usor in regim pozitiv pentru puterea maxima obtinuta la iesire in sarcina). Raport de transformare 28 pentru sarcina 8Ω. "OVERDRIVE" se obtine 30W in sarcina la iesire(bine si in clean puterea este mai mare de 20W/nu mai vreau sa intru in detalii...). __Asfel se constata ca sint situatii in care dreapta de sarcina poate intersecta hiperbola de disipatie maxima la anod in doua pucte fara nici un fel de probleme(mai ales in cazul Push-Pull instrument). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 foarte buna lectia va spun ceva, sincer eu ma asteptam sa iau citiva pumni in cap ,ca am depasit puterea disipata pe anodul lui EL84(6p14p) http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... e/EL84.pdf Link spre comentariu
mișa Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 In foarte multe amplificatoare de instrument puterea instantanee depaseste puterea maxima admisa. In exemplul dat de valderama lampile nu au "viata grea". Puterea medie pe lampa nu depaseste puterea admisa, ba chiar mai e loc. Intr-un regim AB inspre B, cum sunt multe amplificatoare de instrument, lampile lucreaza alternativ, deci fiecare "sta" jumatate din timp. Aceasta perioada in care nu trece curent prin lampa intra in calculul puterii medii, deci puterea disipata in timpul unei semialternante pe o lampa poate fi aproape dublul puterii maxime admise.Vio, putea incerca sa-ti dea "pumni in cap" doar un incepator. Link spre comentariu
radusa Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Iata ce Raa folosesc eu intr_un etaj final(de instrument) cu 6P14-EV Push-Pull (negativare fixa -10V pina la -11V ,ia0=16-20mA ,Ua0=330V-335V ,Raa=6K6).Tin sa precizez ,-tuburile finale nu au de suferit in conditiile date. Sa "nu aud comentarii" precum ca se depaseste puterea disipata la anod(DA/ !-dar pentru cit timp ?-sau care putere ? , se intimpla acest lucru pentru pentru 30% din perioada unui semnal/tub si asa se intimpla la toate etajele finale/instrument firme consacrate),media puteri disipate la anod pe durata unei perioade T fiind sub puterea maxima admisa pentru fiecare tub in parte ,desigur defazorul ar fi bine sa fie anod-anod si cu rezistente ceva mai mici la anod(pentru simplu fapt ca grilele de comanda tuburi finale intra usor in regim pozitiv pentru puterea maxima obtinuta la iesire in sarcina). Raport de transformare 28 pentru sarcina 8Ω. "OVERDRIVE" se obtine 30W in sarcina la iesire(bine si in clean puterea este mai mare de 20W/nu mai vreau sa intru in detalii...). __Asfel se constata ca sint situatii in care dreapta de sarcina poate intersecta hiperbola de disipatie maxima la anod in doua pucte fara nici un fel de probleme(mai ales in cazul Push-Pull instrument). S-ar putea aceiasi lectie si pt 6P3, tot pt instrument? Incerc sa aflu cat mai multe informatii despre Raa in diferitele situatii de folosire a unui etaj final. Eventual niste link-uri spre informatii pt calcularea Raa (alte valori decat cele care apar uzual in datasheet-uri) pt diferitele aplicatii sau parametri. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Ce "link-uri" domnule radusa ?!,une ,nu prea am vazut ,sau poate nu am cautat cu atentie..., am "pus" tot ce trebuie ,cred (nici macar hirtie sau creion nu trebuie ca pe "vremea" mea).Mai simplu si sigur de atit ,ne cred ca se poate. xyx.pdf_uri cu orice tub/documentatii se gases pe toate "drumurile" acum("problema" fiind sa putem intelege/discerne/lucra). Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Buna seara.Cu cateva zile in urma am inceput costructia amplificatorului Fender 5C1 .Vreo doua poze cu realizarea sasiului:DSCN0011.JPG[/attachment]Mai am sa fac rost de cateva componente,si apoi probe de sunet .Am sa mai vin cu ceva detalii la final.Cu respect,Florin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum