Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

ECC82 e un tub foarte bun si in rol de defazor, si driver, interesant ca se foloseste destul de putin, cu toate ca e mai accesibil la pret  decat 83.

Si eu am Hameg 203, dual spot, sunt reusite, fiind fabricate prin 1986......

Un tub foarte bun este și 6N6P, cu sarcini mici în anozi poți obține un semnal mare de ieșire și impedanța mică, principalul dezavantaj al lui 6N6P este consumul mare al filamentelor, mai am o carcasă, o să mai fac un asemenea amplificator și in defazor o să folosesc 6N6P-I ( am o târlă și nu prea le folosesc) , la acest amp o să am negativare automată pentru fiecare tub final în parte. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, popa marius a spus:

Daca la iesirea amplicatorului THD sunt 0,7% distorsiunile pe cei doi anozi ai tubului ECC82 vor fi cu cateva ordine mai mici  deci complet inutila vizualizarea cu osciloscopul

Vai ce concluzie falsă !/greșită ! de "geniu", poate într-un târziu descoperi/afli/înțelegi și dumneata cum lucrează o buclă închisă(reacția negativă).

Reacția negativă(bucla închisă) va corecta într-o anumită măsura ne-liniaritatea tuburilor finale ca atare în grila de comandă tuburi finale semnalul NU va fi chiar "grozav".

.....................................................................................................................................................................................................................

LE Felicitări Viorel !.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 38 minute, valderama a spus:

Vai ce concluzie falsă !/greșită ! de "geniu", poate într-un târziu descoperi/afli/înțelegi și dumneata cum lucrează o buclă închisă(reacția negativă).

Reacția negativă(bucla închisă) va corecta într-o anumită măsura ne-liniaritatea tuburilor finale ca atare în grila de comandă tuburi finale semnalul NU va fi chiar "grozav".

.....................................................................................................................................................................................................................

LE Felicitări Viorel !.

Mulțumesc 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, valderama a spus:

LE Felicitări Viorel !.

"guru" are impresia ca este vorba de un atac nesimetric ce trebuie corectat cu NFB ca in cazurile de lui particulare de SE fanteziste si nu de un atac cu doua semialternante perfect egale si defazate cu distorsiuni de regula mai mici de 0,3-0,5% neafectate de reactia negativa daca aceasta nu este in exces

Link spre comentariu
Acum 17 ore, popa marius a spus:

Daca la iesirea amplicatorului THD sunt 0,7% distorsiunile pe cei doi anozi ai tubului ECC82 vor fi cu cateva ordine mai mici  deci complet inutila vizualizarea cu osciloscopul

....

un atac cu doua semialternante perfect egale si defazate cu distorsiuni de regula mai mici de 0,3-0,5% neafectate de reactia negativa ...

Afirmațiile din citatul de mai sunt greșite-eronate !.

Domnule "geniu" ai greșit sensul, distorsiunile la cei doi anozii ECC82(ieșirile din defazor) vor fi mai mari decât la ieșire în sarcină.

Clar dumneata nu înțelegi cum se manifestă reacția negativă în schema dată, montajul dat. Dovada afirmațiile din citat.

https://postimg.cc/vDsS8B8c

Te faci de râs  domnule în baza afirmațiilor făcute.

Dacă ar fi stat scris 3-5% în loc de 0,3-0,5% aveai sens corect și estimarea aproape de realitate.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Simplu ca bună ziua, amplificator cu bucla închisă de reacție negativă distorsiunile pe grila de comandă tub final(tuburi finale) vor fi mai mari decât distorsiunile pe ieșire.

Nu creditați "geniile" care obțin rezultate spectaculoase/imposibile/iluzorii cu bucla deschisă cfg.SE.

Așa cum se vede în acest caz particular practic/fizic tub compus amplificator cfg.PP cu bucla închisă (nfb circa 15db, nu se poate estima foarte precis datorită situației din schema prezentată semi-reglabil inclus în bucla de reacție negativă) Viorel a măsurat thd 0,7%/1KHz.

Dacă Viorel prezenta simultan și thd în gc 6П14П-ЕВ probabil se remarca ușor cum lucrează reacția negativă (bucla închisă), scutea un "geniu" de afirmații puerile.

LE Nu strică să studiați caracteristicile de transfer tub compus.Poftim în comparație cu același tub chior.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
La 29.11.2020 la 8:21, valderama a spus:

Simplu ca bună ziua, amplificator cu bucla închisă de reacție negativă distorsiunile pe grila de comandă tub final(tuburi finale) vor fi mai mari decât distorsiunile pe ieșire.

Nu creditați "geniile" care obțin rezultate spectaculoase/imposibile/iluzorii cu bucla deschisă cfg.SE.

Așa cum se vede în acest caz particular practic/fizic tub compus amplificator cfg.PP cu bucla închisă (nfb circa 15db, nu se poate estima foarte precis datorită situației din schema prezentată semi-reglabil inclus în bucla de reacție negativă) Viorel a măsurat thd 0,7%/1KHz.

Dacă Viorel prezenta simultan și thd în gc 6П14П-ЕВ probabil se remarca ușor cum lucrează reacția negativă (bucla închisă), scutea un "geniu" de afirmații puerile.

LE Nu strică să studiați caracteristicile de transfer tub compus.Poftim în comparație cu același tub chior.

"Guru" te afunzi in ridicol, ai ramas blocat la vreo schema scremuta cu tuburi neliniare si  o schema dopata de reactii locale si globale in exces, a fost incropita pe genunchi si ai cazut in fund de admiratie. Nu asa se proiecteaza amplificatoarele, acestea trebuie sa functioneze bine in bucla deschisa doar cu un minim de reactii locale si abia dupa acea se poate doza dupa preferinta NFB, este o aiureala sa ai sinusoide deformate pe grile doar ca la iesire sa ai semnal curat, am deschis un topic in care se vor vedea oscilograme pe iesire si pe grile in bucla inchisa si deschisa inclusiv analiza armonica la puterea maxima a amplificatorului, mai mediteaza...

Link spre comentariu

Evident habar nu ai domnule popa marius cu dovada clară în ce ai scris(ai estimat ca "un geniu" distorsiuni "mici de 0,3-0,5%" pe ieșirile din defazor în situația amplificatorului din subiect).

Dacă analizăm schema asta din subiect

În  buclă deschisă thd la ieșirile din defazor va fi mic iar la ieșire în sarcină mare (3%-4% thd/1KHz 15W).

Situația prezentată de Viorel buclă închisă pe ieșire în sarcină thd 0,7%/1KHz 15W și "supriza" pe ieșirile din defazor 4%-5%. Așa se manifestă reacția negativă ! în schema dată de Viorel.

Această manifestare este comună indiferent de cfg. atunci când se închide o buclă de reacție negativă.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 ore, valderama a spus:

Evident habar nu ai domnule popa marius cu dovada clară în ce ai scris(ai estimat ca "un geniu" distorsiuni "mici de 0,3-0,5%" pe ieșirile din defazor în situația amplificatorului din subiect).

Dacă analizăm schema asta din subiect

În  buclă deschisă thd la ieșirile din defazor va fi mic iar la ieșire în sarcină mare (3%-4% thd/1KHz 15W).

Situația prezentată de Viorel buclă închisă pe ieșire în sarcină thd 0,7%/1KHz 15W și "supriza" pe ieșirile din defazor 4%-5%. Așa se manifestă reacția negativă ! în schema dată de Viorel.

Această manifestare este comună indiferent de cfg. atunci când se închide o buclă de reacție negativă.

Nu este nicio supriza dar precis ca nu ai habar ca un distorsiometru are o impendanta de intrare  mai mica de 30-50K complet nesemnificativa pentru masurarea THD pe 8 ohm insa catastrofala pe iesirea unui phasse spliter, alta intrebare...

Link spre comentariu
La 26.11.2020 la 18:42, popa marius a spus:

Daca la iesirea amplicatorului THD sunt 0,7% distorsiunile pe cei doi anozi ai tubului ECC82 vor fi cu cateva ordine mai mici ...

În citat găsim dovada unor cunoștințe precare în domeniu care conduc la astfel de afirmații, învață domnule "genius" !. Fals /greșit/eronat ce scrii în acest fragment citat. Evident nu ai habar.

Distorsiunile din atac pe grilele de comandă tuburi finale  6П14П-ЕВ vor fi mai mari decât la ieșire în sarcină !, amplificatorul Viobio lucrează cu bucla închisă de reacție negativă !.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 26.11.2020 la 20:09, valderama a spus:

Nu am habar de ce nu pot posta fără urme din altă postare. 

https://postimg.cc/47c4mZsv

Un nou amp, va fi un PP, negativare automată pentru fiecare tub final în parte ultralinear cu :

4XEL34  https://www.google.com/search?q=el34+datasheet+mullard&oq=EL34+dara&aqs=chrome.2.69i57j0i13l3j0i13i30.5955j0j7&client=ms-android-vf-ro-revc&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=3m7y-vtBEYPHVM

2X6N6P-I

2X6N2P-EV 

Dacă îmi dă cu virgulă anumite măsurători sau nu găsesc un traf de alimentare care să asigure curentul necesar alimentarii filamentelor.... schimb tipul tuburilor care asigură atacul finalelor. 

Schema o încarc mâine. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Intuiția mă trimite către acest regim de lucru etaj final(sau un regim foarte apropiat).

Probabil transformatoare Hammond 6k6, estimativ Pout 30W în sarcină secundar sinus nelimitat cu thd 2,5%/1KHz cu bucla deschisă, în buclă închisă thd poate scădea pana la 0,5% sau mai puțin funcție de gradul de reacție negativă aplicat.

Aștept cu interes să văd cu ce rezultate. Am remarcat întotdeauna rezultate realiste aici.

Te rog să nu vii cu thd 0,5% 1Khz  30W în buclă deschisă :rade:

el34-ul.jpg

Când scriu rezultate realiste mă refer la o situație similară ăsteia

(PP 6П14П-ЕВ 11Vef/8Ω cu 0,7% thd 1Khz buclă închisă).

https://postimg.cc/svnmrtz1

https://postimg.cc/qNzLMjBw

PS Subiect cu o evoluție remarcabilă din Octombrie 2009 până astăzi.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu vreau să deschid cutia Pandorei, au mai fost discuții pe forum, eu sunt fan reacție negativă globală și PP, până la urmă nu vreau să mă convingă nimeni de nimic și nici eu nu vreau să îi conving pe alții de preferințele mele. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 05.12.2020 la 22:47, viobio a spus:

Nu am habar de ce nu pot posta fără urme din altă postare. 

https://postimg.cc/47c4mZsv

Un nou amp, va fi un PP, negativare automată pentru fiecare tub final în parte ultralinear cu :

4XEL34  https://www.google.com/search?q=el34+datasheet+mullard&oq=EL34+dara&aqs=chrome.2.69i57j0i13l3j0i13i30.5955j0j7&client=ms-android-vf-ro-revc&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=3m7y-vtBEYPHVM

2X6N6P-I

2X6N2P-EV 

Dacă îmi dă cu virgulă anumite măsurători sau nu găsesc un traf de alimentare care să asigure curentul necesar alimentarii filamentelor.... schimb tipul tuburilor care asigură atacul finalelor. 

Schema o încarc mâine. 

Schema. https://postimg.cc/z3nPnMVp

Aș face acest amp cu 6N2P-EV și 6N1P-EV, cu modificarea unor valori de pe schemă, valorile de pe schemă sunt pentru ECC83 și ECC82 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări