Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Imi cer scuze pentru inoportunare, dar am cateva intrebari fata de varianta cu finalul ECF + 2xEL84- ce diferente de sunet exista in varianta inlocuirii EL84 cu 6P6S- din ce cauza nu se folosesc (in prctica) pentode pentru atacul finalelor 6P** (sovietice) in SE, asa cum sunt prezentate in foile de catalogCu toata stima, va multumesc.

ce diferente de sunet exista in varianta inlocuirii EL84 cu 6P6Sdepinde cum percepe fiecare sunetul,6p6c sunt tetrode,au panta mult mai mica decit el84 si au un sunet mai moale,nu au nervul lui el84tine de gustul fiecaruia din ce cauza nu se folosesc (in prctica) pentode pentru atacul finalelor 6P** (sovietice) in SE, asa cum sunt prezentate in foile de catalogintrebarea de mai sus nu o inteleg ,pentru ca este formulata aiurea :nas: reformuleaza intrebarea
Link spre comentariu
Vizitator viobio

un amplificator pentru chitaristul Andrei Rosulescu construit in doar doua zile!un sunet clean incredibil ! acum 30 minute am terminat testele cu trei chitaristiamplificatorul va fi folosit in studio pentru inregistrarea unui album[attachment=0]S.gif[/attachment][attachment=1]A.gif[/attachment][attachment=2]Copy of 000_0115.jpg[/attachment][attachment=3]Copy of 000_0114.jpg[/attachment][attachment=4]Copy of 000_0113.jpg[/attachment]

sample de sunet sunt aici http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/5 ... ntry542661
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

15wun canaldrive brighttrei tonurimasterpresencedepthloop serieloop paralel cu fx-loopiesire 4ohmi/8ohmiline out -reglabilreglaj de volum dupa etajul repetor catodic,pentru a nu satura efectele din loop tuburi folosite 2X6H2P-EV + 2X6P14P-EV asa a dorit viitorul posesor al acestui headdin schema lipseste partea de loop serie/paralel si line outmiine este gata si va intra in probe de rodaj

Link spre comentariu
Vizitator viobio

15wun canaldrive brighttrei tonurimasterpresencedepthloop serieloop paralel cu fx-loopiesire 4ohmi/8ohmiline out -reglabilreglaj de volum dupa etajul repetor catodic,pentru a nu satura efectele din loop tuburi folosite 2X6H2P-EV + 2X6P14P-EV asa a dorit viitorul posesor al acestui headdin schema lipseste partea de loop serie/paralel si line outmiine este gata si va intra in probe de rodaj

e gata!! :101 puterea de iesire este de 18w !!!!!! fara limitari cu sinusoida perfectaamplificatorul este in probe la un prieten chitaristprobele se fac pe un cabinet construit de mine cu un difuzor Celestion 12GT75sunetul este extraordinar ,datorita trafului de iesire realizat de "Dom profesor LAZAROIU" acum sunt convins de un lucru ,se pot realiza trafuri de iesire si in Romania mult mai bune si mai ieftine decit cele care se vind in vest,la preturi prohibitive pentru puterea de cumparare din tara noastramultumesc dl Lazaroiu :aplauze :aplauze pentru traful de iesireurmeaza un 50Wdoua canale9 tuburi!!5T3C2X 6L66H8C4X ECC83EF806S
Link spre comentariu

Multumesc,Viorel,dar sa fim seriosi,fara un montaj bine ticluit si gandit nu cred ca ar suna bine nici cel mai bun transformator. Imi place schema si micile "chichite" pe care le gandesti in stilul tau caracteristic,se vede ca ai o vasta experienta in domeniul acestor tipuri de amplificatoare si asteptam niste exemple de sunet,asa cum se cere de obicei pentru amplificatoarele de instrument. Personal imi place schema,simplitatea ei (si nu prea!),felicitari,Viorel,astept cu nerabdare sa-l ascult pe viu si bineinteles astept si alte noutati din partea ta! :aplauze :aplauze :aplauze P.S transformatoarele de iesire fiind "inima" oricarui amplificator cu tuburi trebuie sa i se acorde cea mai mare atentie posibila,incepand de la proiectare,testare dinamica pe banc si apoi realizarea cu mare acuratete.

Link spre comentariu

Foarte frumos, superb :aplauze :aplauze :aplauze cu siguranta le meritati Vad ca a-ti gasit pana la urma sir de cose...
Link spre comentariu

Cred ca a fost o greseala de redactare a desenului,Viorel este prea "batran" in domeniu ca sa faca asemenea greseli,iar intentionat nu a fost facuta,va garantez asta,dar corectarea schemei facuta de dv. este foarte bine venita,mai ales daca cineva ar incerca o abordare serioasa a a cestui proiect.P.S Grupul RC din katodul defazorului joaca acelasi rol cu grupurile RC din catozii triodelor ce functioneaza in montaj katod comun.Condensatorul de 10uF "decupleaza"(sunteaza) reactia negativa locala a triodei defazoare(2K2) pentru o latime de banda (anumite frecvente ce intereseaza amplificarea pentru o chitara),imbunatatind raspunsul la acele frecvente si bineinteles se va imbunatati si dinamica sunetului.Asemenea "chichite" nu se folosesc pentru montajele audiofile.SE observa ca injectia NFB se face exact in masa virtuala a defazorului,ponderea NFB fiind variabila se obtine si efectul DEPHT,sau un fel de PREZENCE.

Link spre comentariu
Vizitator dsandulescu

Amplificatorul este la mine, acum am terminat sa il probez la capacitate maxima.Acesta functioneaza perfect, dupa 2 ore la maximconsider ca a trecut "proba de foc"

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Fain.Care e smecheria cu rezistenta de 2K2 in paralel cu 10uF din catodul defazorului? Care e rolul acestui grup?

In defazor download/file.php?id=63714&mode=view consider ca este o greseala de reprezentare ( ne va lamuri).Normal ar fi asa:
nu este nici o gresala in schemaa fost realizata exact cum este desenata si functioneaza perfectin catodul tubului defazor am 4V,stiu lampa este foarte negativata dar asta am urmarit eucind voi avea timp voi merge cu amplificatorul si cabinetul la dl Lazaroiu ,pentru o proba ,asa o sa dovedesc functionarea perfectala intrebarea lui misa a raspuns dl Lazaroiucu ceva timp in urma am folosit si topologia desenata de dl Valderama la ampliful cu ECF82 viewtopic.php?f=28&t=47458&start=135multumesc tuturor pentru vizita pe acest topic
Link spre comentariu

nu este nici o gresala in schema

a fost realizata exact cum este desenata si functioneaza perfect

in catodul tubului defazor am 4V,stiu lampa este foarte negativata dar asta am urmarit eu

cind voi avea timp voi merge cu amplificatorul si cabinetul la dl Lazaroiu ,pentru o proba ,asa o sa dovedesc functionarea perfecta

Da , functioneaza desigur ,dar sa aflam cum/de ce(poate gasim o explicatie ,mai poate functiona si prin intermediul curentului anodic foarte mic din defazor datorita faptului ca 6p14p nu necesita o tensiune mare de atac pe grila de comanda ,oricum defazorul dumneavoastra este total NE_obisnuit ,va credem ca functioneaza ,uite asa se mai poate intimpla).

Domnule viobio intimplator rolul de defazor il preia si rezistenta din catod conuma nedecuplata finale de 300Ω asa se mai poate explica oarecum functionarea(daca vreti etajul final de fapt este autodefazor si el in aceasta situatie).

........................................................................................................................................................................

Cred ca a fost o greseala de redactare a desenului,Viorel este prea "batran" in domeniu ca sa faca asemenea greseli,iar intentionat nu a fost facuta,va garantez asta,...

Poftim domnule Lazaroiu ca uneori nu se poate garanta nimic...(culmea ,nu spun acest lucru in mod tendentios ,numai asa ca fapt divers...),pe deasupra si "functioneaza perfect" asa cum spune viobio.
Link spre comentariu

Scuze , nu stiu cum am facut ?!(acest post chior).Acum daca tot am comis acest post la inceput chior ,simt nevoia sa spun/precizez ca topologia defazor download/file.php?id=53191&mode=view nu este a mea ! ,fiind topologia clasica si consacrata a defazorului cu sarcina distribuita anod-catod ,topologie care poate fi utilizata atunci cind nu se cer curenti de grila-comanda tuburi finale si atunci cind tensiunea necesara de atac grila-comanda tuburi finale nu este exagerat de mare.

Link spre comentariu

sunetul este extraordinar ,datorita trafului de iesire realizat de "Dom profesor LAZAROIU" acum sunt convins de un lucru ,se pot realiza trafuri de iesire si in Romania mult mai bune si mai ieftine decit cele care se vind in vest,la preturi prohibitive pentru puterea de cumparare din tara noastra

Ma scuzati si pe mine, ca ma bag acuma la spartul tirgului, dar abia ce-am citit topicul si-am ramas cu fraza de mai sus. Eu as adauga ca se pot face si transformatoare interstage si de intrare cel putin la calitatea celor de peste gard, si mi-ar fi placut teribil ca asta s-o fi spus un forumist mai serios de pe aici, nu un terchea-berchea ca mine.Da, n-am ce sa arat, nu acuma. Am facut insa niste teste, pe mai toate fetele, si se poate. Ce ne omoara pe noi este "aspectul comercial" si mai ales indoitul de table (nu numa' carcase ci si tabla din trafuri intra tot aici), la care eram foarte buni cindva si-acuma lipsim aproape cu desavirsire. De aceea e foarte greu sa asiguri reproductibilitatea si dispersia caracteristicilor, ca nu ai o productie industriala mare si constanta in spate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări