Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 La schema asta , defazorul este ECC83 /12AX7 sau ECC81/12AT7 ? Sau poate ECC82 ?? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 1 oră în urmă, moldyecc88 a spus: defazorul de mai sus este = Cross coupled cunoscut si ca Van Scoyoc Cum se face cuplajul in cruce la defazorul @Faust2018 ,daca sunteti amabil? Link spre comentariu
alf Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 2 ore, moldyecc88 a spus: Am intrebat pt ca nu stiu calitatea acestora fiind realizate de polonezi Am incercat eu acest tip de transformator de iesire fabricat de polonezii de la INDEL si este excelent. Mai este o zi la dispozitie daca vrei sa il cumperi la pret redus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Aștept cu nerăbdare să văd semnalul din anozii ECC82 pentru situația dată. Putem numi acest "defazor"(ECC82) ?! defazor cross coupled cunoscut si ca Van Scoyoc ?! Secțiunea triodă de sus marcată 1/2 ECC82 cu roșu are evident trei electrozi (anod-grilă-catod) pe ce electrod apare comanda în AC ? Reiterez întrebarea : Tubul ECC82 plus componentele aferente alcătuiesc etajul defazor în schema dată ? Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 1 oră, Faust2018 a spus: La schema asta , defazorul este ECC83 /12AX7 sau ECC81/12AT7 ? Sau poate ECC82 ?? In schema prezentata mai sus este evident ca defazorul este un LTP facut din primele triode ECC83,al doile grup (ECC81) sunt amplificatoarele de tensiune pentru cele doua semnale defazate,iar ultimele (ECC82) sunt repetoarele pe catod.Deci nu este nici pe departe ce aveti dv. in schema postata la care defazorul este un LTP cu ECC83. Paradoxul schemei postate de dv.,chiar si fara valori este ca functioneaza excelent cel putin teoretic si in simulari,am spus mai sus si repet: este un defazor LTP foarte performant iar configuratia este urmatoarea: 1/2 ECC82 amplificator de tensiune,1/2 ECC82 bias control pentru LTP cu ECC83 si defazorul in sine cu ECC83. Editat Iunie 13, 2019 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 1 oră, moldyecc88 a spus: defazorul de mai sus este = Cross coupled cunoscut si ca Van Scoyoc Cateva stiluri de phase splittere cu avantaje si dezavantajele lor : https://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/split.htm NU. NU este "cross coupled" pentru ca lipsesc taman cuplajele acelea "cross" (incrucisate), iar etajul de intrare in sine cu ECC82 are particularitatea mentionata anterior de valderama, respectiv una dintre triodele etajului de intrare este practic inactiva in ceea ce priveste semnalul util, avand atat grila cat si catodul conectate la masa. Lipseste ceva acolo, acel ceva fiind tocmai rezistenta la masa comuna catozilor triodelor, pe care sa apara semnalul util si care astfel sa permita cuplajul semnalului intre catozi necesar functionarii ca defazor. Pentru a putea functiona ca defazor rezistenta aceea comuna la masa trebuie sa existe si sa aiba valoarea cat mai mare deoarece valoarea ei influenteaza (anti)simetria curentilor catodici si implicit a semnalelor defazate (taman din acest motiv unii pun sursa de curent acolo)... Asa cum este schema desenata, potentiometrul cu cursorul direct la masa (ori o eventuala rezistenta acolo dar de valoare foarte mica) impiedica functionarea ca defazor a etajului de intrare cu ECC82, respectiv nu exista semnal in catodul 1/2 ECC82 din partea superioara (si implicit nici in anodul ei). Insa chiar si cu acest anacronism schema ramane functionala deoarece in aceste conditii etajul de intrare cu 1/2 ECC82 functioneaza ca amplificator SE catod comun iar etajul urmator cu ECC83 este functional ca defazor LTP si astfel toate tuburile-s fericite (cu exceptia 1/2 ECC82 care plange si suspina pentru ca nu este lasata si ea sa... "cante"!). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Traian B Dacă ECC82 nu este defazor , cum de apar semnale defazate in anozii lui ? Când lucrez fac diverse verificări cu oscioscopul , eu am vazut pe ecranul osciloscopului două semnale defazate in anozii tubului ECC82 . In anozii tubului ECC83 am vazut tot semnale defazate dar mult mai mari că mărime . Să vă povestesc ceva , poate nu ar trebuie să dau din casă . Când am probat amplificatorul un canal livra o putere mică , am verificat conexiunile de pe bareta cu piese , din greșeală conectasem condensatorii de cuplaj ai finalelor in anozii tubului ECC82 , ampul nu livra decat cativa wați , inainte de să-mi dau seama de greșeală vizualizasem pe osciloscop semnalele in anozii tubului ECC82 , semnale care erau defazate ,deci ........ Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 1 oră în urmă, valderama a spus: Aștept cu nerăbdare să văd semnal din anozii ECC82 pentru situația dată. Putem numi acest "defazor"(ECC82) ?! defazor cross coupled cunoscut si ca Van Scoyoc ?! Secțiunea triodă de sus marcată 1/2 ECC82 cu roșu are evident trei electrozi (anod-grilă-catod) pe ce electrod apare comanda în AC ? Reiterez întrebarea : Tubul ECC82 plus componentele aferente alcătuiesc etajul defazor în schema dată ? Dl Vali , de dimineață am spus că etajul cu ECC82 este impropriu spus " autodefazor " grila unei triode fiind cuplată la masă . La fel sunt defazate semnalele și in cele trei scheme de mai jos . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 7 ore, Faust2018 a spus: Defazorul este cu ECC82 , primul etaj , ECC83 constituie etajul care amplifica semnalele defazate de ECC82 . Asta am văzut scris. Ce nu înțelegi ?!..., marcajul ăla roșu 1/2 ECC82... arată cum doarme secțiunea aia triodă în AC. Etajul defazor LTP are în alcătuire tubul ECC83 (schema din analiză). Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 25 minute, valderama a spus: Asta am văzut scris. Ce nu înțelegi ?!..., marcajul ăla roșu 1/2 ECC82... arată cum doarme secțiunea aia triodă în AC. Aveți răspunsul în cele trei scheme. La schema cu EL84, cum doarme G1 în AC? Editat Iunie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Fals/eronat. NU am răspunsul în schemele adăugate. Schema în discuție este asta. În această schemă tubul ECC82 NU compune etajul defazor.Simplu.Clar.Evident. mai jos Ta2 lipsă semnal Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Pai daca si catodul si grila 1 a lui ECC 82 de sus, unde este intervenit cu rosu sint date la masa, acea jumatate de ECC-u e degeaba, daca se inseriaza un miliampermetru in anodul ei, curentul este 0 sau foarte aproape de 0 prin tub. Eu asa vad... Probabil daca cursorul potentiometrului pina in masa, avea o rezistenta inseriata (fata de masa) se mai "intimpla" ceva cu tubul de sus. Dupa cum este desenat, atit G1 cit si K sint la masa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 1 oră, Faust2018 a spus: Dacă ECC82 nu este defazor , cum de apar semnale defazate in anozii lui ? Când lucrez fac diverse verificări cu oscioscopul , eu am vazut pe ecranul osciloscopului două semnale defazate in anozii tubului ECC82 . Poate ca schema nu este chiar aceea (adica realizarea practica usor diferita, cu o... rezistenta sau altfel conectat potentiometrul... n-am cum sti), caz in care discutiile nu-si mai au rostul.... Dealtfel, asa cum am scris mai sus, poate functiona si conform schemei, doar ca primul etaj nu mai este defazor ci ar fi SE, iar reactia negativa globala fiindu-i aplicata chiar acestuia... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Citat Acum 41 minute, Traian B a spus: Poate ca schema nu este chiar aceea (adica realizarea practica usor diferita, cu o... rezistenta sau altfel conectat potentiometrul... n-am cum sti), caz in care discutiile nu-si mai au rostul.... Dealtfel, asa cum am scris mai sus, poate functiona si conform schemei, doar ca primul etaj nu mai este defazor ci ar fi SE, iar reactia negativa globala fiindu-i aplicata chiar acestuia... Pe pagina anterioară am postat trei scheme, studiați acele scheme. În aceasta dimineața am postat fix schema care este în amp. Aveți si o poză cu semireglabilul de 1K dintre catozii lui ECC82 si rezistența de 100ohmi dintre cursor si masă , că să nu spuneți că este altceva in amp . Defazorul ăla se poate numi oricum, dar nu LTP .......cum susțin inginerii . Editat Iunie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum