Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Schema prezentată conține un defazor LTP mai neobișnuit realizat în baza tubului ECC83 din aceste motive nu sunt trecute valorile componentelor. (o secțiune ECC82 nu este activă în AC) Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 8 ore, moldyecc88 a spus: Are cineva experienta cu trafurile de iesire TOROIDY ce se gasesc la TME atat SE cat si PP ? pe hartie arata bine..... Dacă îți faci un amp pentru sufletul tău , nu te zgârci , cumpără transformatoare pe tole E+I . Acum 2 minute, valderama a spus: Schema prezentată conține un defazor LTP mai neobișnuit realizat în baza tubului ECC83 din aceste motive nu sunt marcate valorile componentelor. Defazorul este cu ECC82 , primul etaj , ECC83 constituie etajul care amplifica semnalele defazate de ECC82 . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Așa cum apare reprezentat în schemă defazorul LTP este etajul cu dubla triodă ECC83. Secțiunea ECC82 de sus în schemă are catodul și grila cuplate la masă NU primește semnal AC pe intrări (catod sau grilă) Cum defazează ECC82 semnalul ?! în schema asta. Ne lămurești ce face 1/2 ECC82 din schema asta ?, ce semnal AC primește 1/2 ECC82 ?!, pe ce electrod ?! Ce valoare are rezistența comună din catozii ECC83 ?(LTP) Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
moldyecc88 Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 " Dacă îți faci un amp pentru sufletul tău , nu te zgârci , cumpără transformatoare pe tole E+I ." Am intrebat pt ca nu stiu calitatea acestora fiind realizate de polonezi ,nu pot aprecia experienta lor in rrealizarea transformatoarelor. De altfel peste tot se considera ca cele toroidale sunt superioare celor E+I ,fiind mai eficiente , nu disperseaza si nu capteaza camp magnetic de la trafurile apropiate ,( cateodata chiar prin sasiul daca este din tabla de fier ) , au banda mai larga de frecvente. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 53 minute, valderama a spus: Așa cum apare reprezentat în schemă defazorul LTP este etajul cu dubla triodă ECC83. Secțiunea ECC82 de sus în schemă are catodul și grila cuplate la masă NU primește semnal AC pe intrări (catod sau grilă) Cum defazează ECC82 semnalul ?! în schema asta Ne lămurești ce face 1/2 ECC82 din schema asta ?, ce semnal AC primește 1/2 ECC82 ?!, pe ce electrod ?! Ce valoare are rezistența comună din catod ECC83 ?(LTP) Editat Iunie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 41 minute, moldyecc88 a spus: " Dacă îți faci un amp pentru sufletul tău , nu te zgârci , cumpără transformatoare pe tole E+I ." Am intrebat pt ca nu stiu calitatea acestora fiind realizate de polonezi ,nu pot aprecia experienta lor in rrealizarea transformatoarelor. De altfel peste tot se considera ca cele toroidale sunt superioare celor E+I ,fiind mai eficiente , nu disperseaza si nu capteaza camp magnetic de la trafurile apropiate ,( cateodata chiar prin sasiul daca este din tabla de fier ) , au banda mai larga de frecvente. Eu am probat niste toroidale poloneze , și altele , am rămas tot pe E+I . Dacă tu crezi că au asemenea supercalitati , hai să facem un pariu , facem ce schemă dorești tu , eu pun E+I , tu pune toroidal , apoi le măsurăm să vedem care dă mai bine pe osciloscop , facem si o " masuratoare " cu urechea . Toroidalele nu dispersează camp ? Ba dispersează si încă cum ! Depinde cum este bobinat , îți dau eu un toroidal care dacă ii pui pe șasiu ..... îți introduce in montaj un frumos 50hz . Editat Iunie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 3 ore, valderama a spus: Schema prezentată conține un defazor LTP mai neobișnuit realizat în baza tubului ECC83 din aceste motive nu sunt trecute valorile componentelor. (o secțiune ECC82 nu este activă în AC) Să zicem că este un " autodefazor " etajul cu ECC82 , știu că denumirea este improprie dar nu am găsit alta . La acest defazor http://www.valvewizard.co.uk/acltp.html o grila unei triode este pusă la masă prin Cg2 , in AC . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Nu așa se răspunde la întrebări pertinente. Să mai privim o dată schemă postată.Funcționeză corect ? sau NU. Pentru schema asta postată defazorul LTP este configurat cu tubul ECC83. LE surpriză, schema asta funcționează corect(dacă avem capabilitatea sa definim corect valorile componentelor). Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 55 minute, Faust2018 a spus: In poza ( de mai sus) sunt niște EL34, cred Tungsol, în schema e kt88, ce boxe sunt în poza dar sistemul audio de curiozitate!? Mulțumesc! Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gsabac Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Corect, defazorul este cu tubul ECC83 iar sectiunea de sus a tubului ECC82 asigura doar polarizarea echilibrata de curent continuu, dar orice dezechilibru (imbatranire diferita) intre tuburile ECC82 dezechilibreaza inzecit defazorul, 1Vcc-> 30Vcc in functie de valorile din schema. @gsabac Link spre comentariu
moldyecc88 Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 defazorul de mai sus este = Cross coupled cunoscut si ca Van Scoyoc Cateva stiluri de phase splittere cu avantaje si dezavantajele lor : https://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/split.htm Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 32 minute, valderama a spus: Nu așa se răspunde la întrebări pertinente. Să mai privim o dată schemă postată.Funcționeză corect ? sau NU. Pentru schema asta postată defazorul LTP este configurat cu tubul ECC83. Categoric,defazorul este un LTP cu cele doua triode ECC83,"coada lunga" este rezistenta de 51K din cuplajul catodic al celor doua triode ECC83.Amplificatorul de tensiune este 1/2 din ECC82,trioda de jos in al carei catod se aplica si NFB,iar trioda de sus (cu rosu) asigura biasarea in DC a defazorului LTP si din semireglabilul de 1K din catozii celor doua ECC82 se face o usoara simetrie in AC(modificand fin PSF-ul triodelor ECC83 din LTP) a celor doua semnale defazate care ajung pe G1 tuburi finale (EL34),se poate considera ca prin reglajul (pozitia) acelui semireglabil se poate gasi punctul cu THD minim pentru o putere data.Marele avantaj al acestei configuratii este THD-ul scazut comparativ cu celelalte tipuri de defazoare,dezavantaje: prezenta unor condensatoare electrolitice pe calea de semnal (cele doua din catozii ECC83 LTP),condensatoare care in practica trebuiesc sa fie de foarte buna calitate si mai ales sa nu lucreze in zone cu temperaturi mari. Editat Iunie 13, 2019 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Acum 44 minute, gsabac a spus: Corect, defazorul este cu tubul ECC83 iar sectiunea de sus a tubului ECC82 asigura doar polarizarea echilibrata de curent continuu, dar orice dezechilibru (imbatranire diferita) intre tuburile ECC82 dezechilibreaza inzecit defazorul, 1Vcc-> 30Vcc in functie de valorile din schema. @gsabac Nu vreau să nasc o nouă polemică gen " este sursă de curent constant sau nu " , defazorul este realizat cu primul tub , cu ECC82 . Tubul ECC83 amplifică semnalul defazat de ECC82 . Daca se vizualizează semnalele in anozii tubului ECC82 ( primul tub ) se observă semnale in antifază . Nu am amplificatorul in atelier , fiind la cineva pentru o audiție , dacă nu îl cumpără vă pun poze cu semnalele in antifază din anozii tubului ECC82 . Dezechilibrul l-am rezolvat cu semireglabilul de 1K , montat in catozii tubului ECC82 , acolo este șmecheria .....cu acel reglaj se cresc sau scad distorsiunile . Acum 46 minute, maresaldeflota a spus: In poza ( de mai sus) sunt niște EL34, cred Tungsol, în schema e kt88, ce boxe sunt în poza dar sistemul audio de curiozitate!? Mulțumesc! Incintele sunt Piega Classic 80.2 . Maresale , schema de la Jadis a fost pusă doar pentru comparație , cu un primele două tuburi ..... poți ataca si alte tuburi nu doar KT88 , bine ...... dacă știi cum ..... Editat Iunie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Ok. Frumoase boxele! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 39 minute, moldyecc88 a spus: defazorul de mai sus este = Cross coupled cunoscut si ca Van Scoyoc Cateva stiluri de phase splittere cu avantaje si dezavantajele lor : https://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/split.htm Bravo domnule ! Să ii lăsăm pe ingineri să creadă că este LTP . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum