Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Am primit câteva mesaje private si telefoane cu intrebarea , " de ce nu mai pun valorile componentelor ? " 

Răspund acum de ce nu mai pun valorile componentelor , unora care mi-au trimis mesaje private sau m-au sunat  le-am trimis schema cu valori.

1 pe diferite grupuri fb ( foarte mulți știu că activez pe acest forum ) sau de pe alte forumuri se inspiră din ce fac eu , este frustrant pentru mine să vad ceva copiat de la mine , fără să se aducă macar vorba de mine , bașca că cu unii am schimbat poate zeci de mesaje sau le-am dat indicații cum să imi copieze amplificatoarele .

2 nu am chef să vad amplificatoare la vanzare copiate după ale mele , eu am investit timp , bani , in ce am făcut până acum .

3 in mediul online există un proiect pus la punct de mine si de încă un om inimos , cine are chef să îl facă să caute pe net acel proiect .

4 cine are experiență in lucrul cu tuburi știe ce valori să folosească pentru a face un desen să cânte .

Link spre comentariu
3 hours ago, Faust2018 said:

Am primit câteva mesaje private si telefoane cu intrebarea , " de ce nu mai pun valorile componentelor ? " 

Răspund acum de ce nu mai pun valorile componentelor , unora care mi-au trimis mesaje private sau m-au sunat  le-am trimis schema cu valori.

1 pe diferite grupuri fb ( foarte mulți știu că activez pe acest forum ) sau de pe alte forumuri se inspiră din ce fac eu , este frustrant pentru mine să vad ceva copiat de la mine , fără să se aducă macar vorba de mine , bașca că cu unii am schimbat poate zeci de mesaje sau le-am dat indicații cum să imi copieze amplificatoarele .

2 nu am chef să vad amplificatoare la vanzare copiate după ale mele , eu am investit timp , bani , in ce am făcut până acum .

3 in mediul online există un proiect pus la punct de mine si de încă un om inimos , cine are chef să îl facă să caute pe net acel proiect .

4 cine are experiență in lucrul cu tuburi știe ce valori să folosească pentru a face un desen să cânte .

Acum poate intelegi si tu, de ce eu, cind faceam module si alte chestii, nu puneam scheme...

Spor la treaba!

Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 15.03.2019 la 11:22, Faust2018 a spus:

Proiectul 67 

PP UL , clasă AB .

4XEL34&2XECC82&1XECC83 

Pentru că o să folosesc acest transformator de alimentare https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Power-Transformer/Marshall/TT-Powertransformer-100-Watt-for-Marshall-JCM-800-Plexi::8300.html sunt nevoit iar să stabilizez tensiuea anodică .

Transformatoarele de ieșire https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1650P-OUT-OF-STOCK::252.html

Alimentarea etajului defazor " este mai altfel " .

După cum observați ....filamentele tuburilor ECC83/ECC82 sunt alimentate cu 12,6V cc stabilizat , fără apariția lentă a tensiunii de 12,6V  , pe pinul 9 am să montez un circuit care ridică potențialul filamentului față de catod .

Tensiunea anodică de 440V apare cu întârziere , fiecare canal are alimentarile anodice separate .

P67 A.jpg

S67.jpg

EL34 PP UL  AB negativare automată.jpg

IMG_20190318_103058.jpg

IMG_20190318_103116.jpg

La 22.02.2019 la 20:15, Faust2018 a spus:

Proiectul 66 

Va fi un PP cu ceva wați in clasă _ :scarpin

Schema a fost desenată , nu concepută :hdgfhgdf, eu desenez nu concep , cu posibilitatea de a putea regla curentul prin tuburile finale si balansul curentilor prin cele două tuburi finale .

Tuburile folosite sunt

4XKT88 

2XECC83

2xECC83 

Cele trei transformatoare vor fi tot marca ..... canadiană .

IMG_20190221_173632.jpg

IMG_20190221_173651.jpg

IMG_20190222_203206.jpg

IMG_20190222_112745.jpg

IMG_20190318_102441.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Faust2018 a spus:

IMG_20190318_103058.jpg

IMG_20190318_103116.jpg

IMG_20190318_102441.jpg

Scuza-mi intrebarea de novice, ce rol are termistorul pus in paralel pe primarul trafului de alimentare?

Editat de victordascalescu54
Link spre comentariu

Simbolurile sund bine reprezentate si ele sunt dupa cum urmeaza:

NTC termistor:

NTC-Thermistor-Symbol.jpg

PTC termistor:

PTC-Thermistor-Symbol.png

varistor:

Varistor-Standard-Symbol.jpg

Adevarul este ca nu se vad prea bine pe scheme!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 21 minute, LMOlimpiu a spus:

Simbolurile sund bine reprezentate si ele sunt dupa cum urmeaza:

NTC termistor:

NTC-Thermistor-Symbol.jpg

PTC termistor:

PTC-Thermistor-Symbol.png

varistor:

Varistor-Standard-Symbol.jpg

Adevarul este ca nu se vad prea bine pe scheme!

scuze, n-am fost atent la simboluri......eram enervat cu alte aprecieri de pe forum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări