Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Ieri am reușit să montez totul in carcasă , mai puțin doi conectori pentru ieșirile de 4 ohmi . Azi îl cuplez la rețea , reglez , masor , sunt extrem de curios ce va ieși , până acum nu am mai facut așa ceva . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 On 3/11/2019 at 4:04 PM, Faust2018 said: KT88 sunt Electroharmonix ( cu nori albaștri ) Nu e bine domnu' chestor, nu e bine! Trebuie sa nu aiba norisori albastri, trebuie selectate (imperecheate) cu grija si sa dai si masuratorile fiecarui tub clientului! Astea cu norisori albastri au vid slab! 6 minutes ago, Faust2018 said: Ieri am reușit să montez totul in carcasă , mai puțin doi conectori pentru ieșirile de 4 ohmi . Azi îl cuplez la rețea , reglez , masor , sunt extrem de curios ce va ieși , până acum nu am mai facut așa ceva . Da-i 'nainte cu tupeu! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Acum 4 ore, adrian_pic a spus: Nu e bine domnu' chestor, nu e bine! Trebuie sa nu aiba norisori albastri, trebuie selectate (imperecheate) cu grija si sa dai si masuratorile fiecarui tub clientului! Astea cu norisori albastri au vid slab! Da-i 'nainte cu tupeu! Azi am dat o comandă de 12 trafuri de ieșire , după comandă .....unele modele sunt out of stock https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP:::15_531_533.html Mi-au dat mail nemții și mi-au spus să le comunic cam ce modele folosesc cel mai des , să aibe pe stoc , cică sunt cel mai bun client al lor din România Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Nesatulule! Iaca cum strici tu imaginea romanilor in vest. Au dreptate sa zica aia ca suntem cu 70 de ani in urma daca tot la amplificatoare cu lampi suntem! Sau poate gandesc invers: ma, astia in loc sa se apuce sa munceasca sunt audiofili si cat e ziulica de lunga numai la ampuri cu lampi asculta! Ca tot esti tu iubitor de malt iti urez: KEEP WALKING! (ca mergi in directia buna!!!) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Acum cântă Revin cu mai multe detalii zilele următoare , să se mai rodeze un pic tuburile . Nu au aparut norișori albaștri..... păcat Acum 3 ore, adrian_pic a spus: Nesatulule! Iaca cum strici tu imaginea romanilor in vest. Au dreptate sa zica aia ca suntem cu 70 de ani in urma daca tot la amplificatoare cu lampi suntem! Sau poate gandesc invers: ma, astia in loc sa se apuce sa munceasca sunt audiofili si cat e ziulica de lunga numai la ampuri cu lampi asculta! Ca tot esti tu iubitor de malt iti urez: KEEP WALKING! (ca mergi in directia buna!!!) Danke ! Editat Martie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
radasous Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 12 minutes ago, Faust2018 said: Acum cântă ... Nu au aparut norișori albaștri..... păcat ... o fi defect... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Nu sunt audiofile, claar Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) pentru negativare automată tuburi finale(etaj final) extrem de rar apar norișori albaștri Editat Martie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Primele masuratori 38,5w măsurați pe o sarcină de 6 ohmi , am împrumutate rezistențele de 4/8 ohmi , măsurătoarea la 1000hz . THD 0,3% la puterea de 38,5w , 1000hz . Reglajele care fac balansul curenților prin tuburile finale funcționează perfect .Mai ascult câteva zile pe el si cresc curentul prin finale până aproape de puterea maximă disipată de anozii tuburilor KT88 . Ampul ăsta va fi facut intr-o serie de zece bucăți . Acum ascult pe el , are o dinamică incredibilă , nu că este făcut de mine .....dar pentru urechile mele ....este cel mai bun amp facut de mine până acum , ca sound , și nu am facut puține . Astea sunt cablajele imprimate prototip de la ampul de serie , poporul prieten chinez lucrează la cablajele de serie . Componentele pentru asemenea amp costă peste 4000lei . Editat Martie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 1 oră în urmă, valderama a spus: pentru negativare automată tuburi finale(etaj final) extrem de rar apar norișori albaștri Aia nu norii ....a fost așa .....o glumă .....o mică ironie Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 1 oră în urmă, Faust2018 a spus: Primele masuratori 38,5w măsurați pe o sarcină de 6 ohmi , am împrumutate rezistențele de 4/8 ohmi , măsurătoarea la 1000hz . THD 0,3% la puterea de 38,5w , 1000hz . Reglajele care fac balansul curenților prin tuburile finale funcționează perfect .Mai ascult câteva zile pe el si cresc curentul prin finale până aproape de puterea maximă disipată de anozii tuburilor KT88 . Ampul ăsta va fi facut intr-o serie de zece bucăți . Acum ascult pe el , are o dinamică incredibilă , nu că este făcut de mine .....dar pentru urechile mele ....este cel mai bun amp facut de mine până acum , ca sound , și nu am facut puține . Astea sunt cablajele imprimate prototip de la ampul de serie , poporul prieten chinez lucrează la cablajele de serie . Componentele pentru asemenea amp costă peste 4000lei . Ce conzi de trecere ai folosit? Miflex cumva? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Acum 8 minute, victordascalescu54 a spus: Ce conzi de trecere ai folosit? Miflex cumva? Da ,2% . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Proiectul 67 PP UL , clasă AB . 4XEL34&2XECC82&1XECC83 Pentru că o să folosesc acest transformator de alimentare https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Power-Transformer/Marshall/TT-Powertransformer-100-Watt-for-Marshall-JCM-800-Plexi::8300.html sunt nevoit iar să stabilizez tensiuea anodică . Transformatoarele de ieșire https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1650P-OUT-OF-STOCK::252.html Alimentarea etajului defazor " este mai altfel " . După cum observați ....filamentele tuburilor ECC83/ECC82 sunt alimentate cu 12,6V cc stabilizat , fără apariția lentă a tensiunii de 12,6V , pe pinul 9 am să montez un circuit care ridică potențialul filamentului față de catod . Tensiunea anodică de 440V apare cu întârziere , fiecare canal are alimentarile anodice separate . Link spre comentariu
Vlad Melinte Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 (editat) Cam ce valaore trebuie sa aiba condensatorul din iesirea divizorului rezistiv ce ridica potentialul filamentului fata de catod? Am facut un preamplificator de chitara ce contine un repetor catodic unde Uk/f depaseste maximul de 180V conform datasheet-ului. Din ce am inteles, asta poate scurta durata de viata a tubului. Dupa ce am instalat un astfel de divizor rezistiv,a inceput sa apara zgomot. Filamentele sunt redresate cu punte , filtraj de 6800uF. Editat Martie 15, 2019 de Vlad Melinte Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Acum 5 minute, Vlad Melinte a spus: Cam ce valaore trebuie sa aiba condensatorul din iesirea divizorului rezistiv ce ridica potentialul filamentului fata de catod? Am facut un preamplificator de chitara ce contine un repetor catodic unde Uk/f depaseste maximul de 180V conform datasheet-ului. Din ce am inteles, asta poate scurta durata de viata a tubului. Dupa ce am instalat un astfel de divizor rezistiv, zgomotul a crescut. Filamentele sunt redresate cu punte , filtraj de 6800uF. Ce tuburi folosești ? Cate ? La ce tensiune le alimentezi ? Imi poti trimite pe mess schema de alimentare a filanentelor ? 33...100microF , eu pun 47..68 microF Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum