Vizitator Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 (editat) 1 oră în urmă, Faust2018 a spus: ... Pentru mine , cind se folosesc tuburi finale mai puturoase , schema de la Williamson este cea mai bună , am dreptate ? da, schema Williamson necesită un ot ceva mai bun/performant ca bandă (fuga fazei/defazaje mai mici joase/înalte) aşa poate răspunde un OT dat montat în schema Williamson la 10.000Hz Editat Noiembrie 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 Propun tubul ECC832 la care sectiunea pini 1, 2, 3, ar fi bun ptr. defazor catodina ,avand Rint=7,7k si un curent anodic de 10mA. Eu personal sunt fan LTP in ceea ce priveste etajul defazor. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 Acum 29 minute, simson a spus: Propun tubul ECC832 la care sectiunea pini 1, 2, 3, ar fi bun ptr. defazor catodina ,avand Rint=7,7k si un curent anodic de 10mA. Eu personal sunt fan LTP in ceea ce priveste etajul defazor. La ECC832 sau 6CG7 mă gindisem dar ....nu am asa ceva . Corect LTP este moț si pentru mine . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 Acum 9 ore, Faust2018 a spus: Nu am facut masuratoarea THD-ului la alte frecvențe , de ce ? Generatorul de semnal pe care il am livrează sinus cu 1,8% THD , ca marea majoritate a generatoarelor actuale . La masurarea THD-ului folosesc generatorul intern din distorsiometru , are o frecvență etalon de 1000hz cu 0,001% THD , dacă aș introduce in amp semnal din generator .... aș introduce un semnal care are deja distorsiuni cu carul , aș masura o aiureală ...zic eu , să scad din ce afișează distorsiometrul ca THD cei 1,8% băgați de generator ....nu imi pare cusher Mi-ar placea să am un distorsiometru cu mai multe frecvențe etalon cu distorsiuni de 0,001% sau un generator de semnal cu distorsiuni de 0,001% ..... există asa ceva numai că ..... costă o căciulă de bani , nu sunt adeptul softurilor care fac tot felul de masuratori , puteam da 30...60euro pe un asemenea soft , am preferat să dau mult mai mult pe acel distorsiometru , aparat de care sunt extrem de multumit . Poti masura distorsiunile direct pe catodina cu tuburile finale introduse in prima faza isi apoi cu ele scoase evident daca impendanta de intrare a distorsiometrului este peste 100k Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 6, 2018 Partajează Postat Decembrie 6, 2018 Proiectul 65 Va fi un PP clasă AB , negativare fixa . Am o carcasă disponibilă cu patru găuri pentru socluri novale , m-am plictisit să mai fac varianta ampului cu EF86/ECC82 /KT88 , am in lucru încă patru bucăți in diferite stadii , fiind comenzi , proiectul 65 o să fie cu ECC83/12AX7 ( SRPP ) + E80CC SQ ( defazor ) + KT88 . Transformatoarele de ieșire vor fi Hammond 1650R Păreri , reclamații ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2018 Partajează Postat Decembrie 8, 2018 (editat) Hammond 1650R (5,5Kg) pentru 40W-50W va răspunde foarte bine jos având în vedere că este gândit să susţină 100W în sarcină Editat Decembrie 8, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 9, 2018 Partajează Postat Decembrie 9, 2018 Acum 20 ore, valderama a spus: Hammond 1650R (5,5Kg) pentru 40W-50W va răspunde foarte bine jos având în vedere că este gândit să susţină 100W în sarcină Pentru KT88 am folosit numai 1650R , prietenii stiu de ce ..... Pentru EL34 UL , recomand folisirea trafurilor Hammond de 60w in locul celor de 40w , la fel ....prietenii stiu de ce ..... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 Proiectul 65 Dețin foarte multe tuburi risesti , variantele militare , am zis să le pun la treaba . Acest amplificator va fi cu : 4X6P3C-E&6H6P-I&1X6H2P-EV Transformatoarele folosite https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Power-Transformer/Fender/TT-Powertransformer-Fender-Style-Twin-100-Universal::7779.html https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1650P::252.html Cu toate că nu prea sunt fan stabilizari tensiuni .....de data asta sunt constrâns ....trebuie să reduc tensiunea de 400V la 300V necesari pentru alimentarea G2 finale , tensiunea de 250V care alimentează celelalte etaje este si ea stabilizată . Pentru 0 humm si protejarea tuburilor ( in special 6H2P-EV,6H6P-I ) am ridicat potențialul filamentelor față de catozi , dacă traful de alimentare are o înfășurare de 55V o folosesc pe aia , nu din circuitul de alimentare anodică . Etajul cu 6H6P-I este " furat " de la amplificatorul Priboi sau Priboj Dacă în această configurație, cu negativare automată , obțin 25w ....sunt mulțumit . Imi doresc să apară " norul " albastru pe tuburi Aștept reclamații Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Acum 1 oră, Faust2018 a spus: Proiectul 65 ... Acest amplificator va fi cu : 4X6P3C-E&6H6P-I&1X6H2P-EV ... Dacă în această configurație, cu negativare automată , obțin 25w ....sunt mulțumit . Imi doresc să apară " norul " albastru pe tuburi .... datorită negativări automate în etajul final probabilitate scăzută , sau dacă apar norii albaștri tuburi finale la nivel sticlă vor fi mai "atrofiați" Editat Ianuarie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 Acum 10 minute, valderama a spus: datorită negativări automate în etajul final probabilitate scăzută , sau norii albaștri tuburi finale la nivel sticlă vor fi mai "atrofiați" Mă dezamăgiți Îmi plac așa mult "norii" albaștri.... O să caut niște tuburi finale cu aer sau heliu în ele Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 schemă cu schepsis Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) 23 minutes ago, valderama said: schemă cu schepsis ***************************************************************** Da,stim unde este "schepsisul",am discutat amandoi la telefon vere Vali (@valderama),doar suntem rude,nu? Schema este excelenta,intr-o simulare facuta cu model de OT HAMMOND de acelasi tip dar cu specificatia ca miezul este NESATURABIL,rezultatele sunt peste asteptari. Puterea pe sarcina este de 25W cu THD<0.51%,iar smecheria pentru aceste performante este incercuita cu rosu pe schema ,in parctica s-ar putea ca THD-ul sa fie mult mai mic. Editat Ianuarie 26, 2019 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Acum 17 minute, valderama a spus: schemă cu schepsis Eu nu mă prind care este schepsisul , cu toate că eu am desenat schema Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Da vărule Olimpiu(LMOlimpiu) confirm , știm unde este schepsisul și cum se manifestă. E de bine , chiar de foarte bine în ciuda simplitați. Editat Ianuarie 26, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Acum 33 minute, valderama a spus: Da vărule Olimpiu(LMOlimpiu) confirm , știm unde este schepsisul și cum se manifestă. E de bine , chiar de foarte bine în ciuda simplitați. Dom Vali , la ce vă referiți ....cind spuneți " schepsis " la circuitul de negativare care îmi dă posibilitatea să reglez curenți egali prin finale ? Că tot nu mă prind ce " schepsis " este ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum